neděle 13. ledna 2013

Čistící pleťový gel 3v1.

Pěkný nedělní den!

Už tu zase dlouho nebyla žádná kosmetická recenze a přitom se mi tu produkty tak hromadí.. :) Dnes bych vám ráda napsala pár slov o Čistícím pleťovém gelu 3v1 s výtažky z aloe a zázvoru, z řady Avon Care od Avonu.


Tenhle gel se ke mě dostal náhodou, když mi ho přivezla sestřička, že jí nevyhovuje a tak jestli bych ho nechtěla vyzkoušet. Jelikož mi zrovna v té době gel došel, rozhodla jsem se dát mu šanci. Gel má splňovat tři funkce: má tonizovat, čistit a hydratovat pleť. Navíc slibuje osvěžení pleti a hebký efekt.


 
Vzala jsem si ho do sprchy, protože je to čistící gel pro "mokré čištění pleti", čili po aplikaci se oplachuje. Používám ho každý večer, jako poslední krok na dočištění pleti. Gel se má nanést v dostatečném množství a jemně masírovat dokud nezpění. Řeknu vám, můžete masírovat jak chcete, ale ten gel vám v životě nenapění :D Bude to asi nějaká chyba v popisu, protože ten gel opravdu pěnit neumí. Jenom se po obličeji rozetře a poté opláchne. Pleť skvěle vyčistí, po umytí je navíc opravdu krásně hebká a hydratovaná. Ale jak je hebká! Takové jemnosti a hebkosti jsem s žádným jiným produktem zatím nedocílila, tvářičku budete mít jako dětskou prdelku! :) Je tu ale jedna taková věc, která mi na něm vadí. Pokud vám gel na obličeji zůstane déle než je nezbytně nutné a neopláchnete ho hned po aplikaci, začne vás gel na obličeji pálit. Ze začátku jsem jím vyčistila obličej a pak jsem se dala do mytí vlasů nebo holení apod., jak jsem byla zvyklá z dřívějška, tenhle gel ale mezitím začal na obličeji pálit a tak musel jít ihned dolů. Po opláchnutí už pak bylo vše v pořádku, jako žádná hrůza se nekonala, ale je to nepříjemné. Takže jsem se ho naučila aplikovat jenom na nezbytně nutnou dobu - nanést, namasírovat a opláchnout, nenechávat ho na pleti déle. Pokud to dodržím, tak je vše v pořádku a nemám s ním nejmenší problém. V okolí očí neštípe a parfemace je také příjemná. Taková jemná, lehká a nevtíravá.
 
Toť moje zkušenosti. Musím vás ale také informovat o ne tak dobré zkušenosti mé sestry, která na gel měla nějakou alergickou reakci a obličej se jí osypal vyrážkou. Citlivé pleti tedy vážně nedoporučuji. Stejně tak jej nedoporučuji mastnější pleti, pleť je po něm vyživenější a mastnější. Mě to sice na zimu svědčí, ale kdo má mastnou pleť tak to asi neuvítá. Takže vlastně ani nevím, jestli ho mám vůbec někomu doporučovat. Nerada bych měla na svědomí vyrážku na vaší tvářičce :) Já osobně s ním tak špatné zkušenosti nemám, ALE určitě se nejedná o mého favorita.

Jeho cena se pohybuje kolem 100 Kč, dá se sehnat ve slevách za cca 60 Kč.

Máte s ním někdo zkušenosti? Pokud ano, jste s gelem spokojené?

16 komentářů:

  1. Chtěla jsem si ho objednat,když byly slevy,pak jsem na něj pozapomněla a teď jsme docela ráda,že se tak stalo :-) Raději zůstanu u svého z Oriflame :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho mám doma taky a pro mě opravdu není, mám mastnou a citlivou pleť. Přenechala jsem ho mamce :)
    svet-podle-klary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Už mám doma asi třetí lahvičku tohohle gelu :) a taky ho používám večer a mě trochu pění...

    OdpovědětVymazat
  4. Brácha ho má,dostal ho k Vánocům,je v pubertě a tak mu sem tam vyskočí nejáký pupínek a říká, že na tom nic moc nevidí akorát,že se mu ty bebina lip hojej :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím mám svůj oblíbený gel který používám už asi 2 rokem od značky Mary Kay a je úžasnej nemůžu si stěžovat :)

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem ho a nemohla bych říct, jestli mi vyhovoval či nikoliv. Máš pravdu s tím peněním, snažila jsem se a stejně se pěna nevytvořila. Když jsem použila gel na obličej, tak v t-zóně (kterou mám mastnější) mi to moc nepomohlo, naopak na líčkách (které mám suché) jsem měla pokožku jako dětskou prdýlku :) Už bych si ho ale znovu nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  7. Já na čištění používám gel od Clinique nebo Physiogel - ten je z lékárny. Pokud má ségra citlivou pleť, ať ho zkusí. Mně ho doporučila doktorka loni, když se mi udělal ošklivý ekzém a mazala jsem se kortikoidovou mastičkou. Cena je kolem 100,- - 200,-, ale vydrží docela dlouho.

    OdpovědětVymazat
  8. Já obecně s Avon produkty na pleť nebyla nikdy spokojená a vždycky mi nadělali na obličeji nějakou paseku :( A že jsem jich vyzkoušela opravdu hodně. Ale určitě někomu vyhovuje, třeba má sestřenka si objednává jedině od nich :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ráda peelingy a přesto že Avon není značka kterou by se mi hemžila koupelna, tohle bych vyzkoušet mohla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mám ten samý doma a moc mi nevyhovuje. Přijde mi, že pleť moc nevyčistí a taky mě stejně jako tebe po delší době na obličeji dost pálil. Což ale oceňuju je jeho schopnost zvláčnit pleť, vždycky je krásně hebká :)

    OdpovědětVymazat
  11. Od Avonu jsem ještě nikdy nic nevyzkoušela a ani asi nevyzkouším kosmetiku moc z internetu neobjednávám možná v létě až budu mít peníze z brigády a nebudu kvůli balíčkům muset chodit na poštu ;) Hezký blog :) S pozdravem ZábavnáKosmetika :)!

    OdpovědětVymazat
  12. Hm, asi by mi vyhovoval, mám podobnou plet jako ty, ale musím doplácat ten můj od Oriflame, já tyhle věcičky nepoužívám nijak pravidelně a pak mi zabírají místo v poličce :D

    OdpovědětVymazat
  13. také ho mám, nějak před týdnem jsme ho začala používat a je super :) mě teda nepálí když ho nechám na obličeji déle :) také mám po něm pleť krásně hebkou :) a přesně asi chyba v popsiu, gel opravdu nenapění :)

    OdpovědětVymazat
  14. jé, ten mám taky...ne že bych ho moc používala - mám ho totiž ve sprše a tam jdu bud hrozně unavená večer nebo spící ráno, takže...:D

    OdpovědětVymazat
  15. Tenhle gel je super, měla jsem ho a mám hodně vysušenou a exematickou pleť a rozhodně jsem s tímhle gelem byla moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem jej měla, vždy jsem si s ním čistila pleť ve sprše, ale už si jej kupovat nebudu... slibovaná pěna, která se měla utvořit, se asi někde zapomnula...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)