pondělí 28. ledna 2013

Bioderma - Hydrabio.

Pěkný pondělní den!

Dnes bych se s vámi ráda podělila o své dojmy o Biodermě. Bioderma už si totiž našla cestu i ke mě. Nebo spíše já jsem si našla cestu k ní. A to rovnou ke třem produktům. V září se totiž konala super akce, kdy se dala v lékárnách sehnat sada miniaturek za krásných 100 Kč. A tak jsem se rozhodla, že toho využiji a konečně zjistím, co na té Biodermě vlastně je :) Chvíli mi trvalo, než jsem se k tomu dostala, ale v nedávné době jsem se pustila do zkoušení těchto kousků: Hydrabio sérum, Hydrabio krém a Hydrabio micerální voda.


Tato řada je určena pro dehydratovanou a citlivou pokožku, což asi není úplně ta nejlepší varianta, jakou jsem mohla vybrat, ale tak to dopadá, když v lékárně spěcháte a dáte na radu "odborníka" :D No ale to je jedno, myslím že zrovna tahle řada je použitelná pro všechny (tvrdil mi to tak i lékárník), oficiálně je to pro normální až smíšenou pleť a tak jsem se rozhodla dát tomu šanci. Celá řada obsahuje komplex Aquagenium, který má udržovat vlhkost, nezbytnou pro rovnovážný stav pokožky.

Bioderma Hydrabio Legére krém 

Oficiální popis: Krém je pro normální až smíšenou pleť. Pleť okamžitě získává pocit spokojenosti. Krém obnovuje pružnost, jemnost a jas pokožky, je hypoalergenní a používá se po vyčištění pleti ráno a/nebo večer. Lehká a svěží textura krému, krém je vhodný jako podklad pod make-up.


Krém jsem se naučila používat každý večer před spaním a používám ho na sérum. Zdá se mi oproti séru trochu hutnější, výživnější a na noc vhodnější. Má gelovo-krémovou texturu a velmi lehkou a nevtíravou parfemaci. Perfektně se roztírá a úplně bleskurychle se vsakuje. Za minutku se vsákne úplně, žádnou mastnou vrstvu či masku na pleti nečekejte. Skoro o něm nevíte, nebýt krásně jemné a provoněné pleti. Hm a teď teda k té hydrataci. Já z ní mám velmi smíšené pocity. V kombinaci s krémem je pro mne hydratace dostačující, nejsem vysušená a pleť "žije". Na druhou stranu ale vím, že by má pleť snesla i daleko větší hydrataci a není to stoprocentní. A jsem si téměř jistá, že samotný krém by bez séra hydrataci nezvládl. Takže není to úplně pecková záležitost a o svých schopnostech mne krém nepřesvědčil.
Miniatura: 15 ml, běžná velikost v prodeji: 40 ml za 469 Kč.

Bioderma Hydrabio Sérum

Oficiální popis: Jedná se o ochrannou a hloubkovou péči, pomocí které dosáhnete optimální hydratace. Hydratuje pokožku až do hloubky. Příjemná svěží parfemace. Používat se má ráno a večer na očištěnou pokožku, samostatně nebo před nanesením krému Hydrabio.


Sérum mne z celé řady nadchlo asi nejvíce. Je to totiž vážně zajímavá věc :) Používám ho každé ráno pod make-up, pod který se díky své textuře a svým schopnostem velmi hodí, a večer pod krém - když už hydratovat pleť, tak dvojnásobnou zbraní. Sérum má gelovou průhlednou texturu a nevtíravou parfemaci (o něco jemnější parfemace než u krému). Ale co je jeho největším plusem - je opravdu, opravdu, opravdu lehký. Jestliže je lehký krém (jakože je), tak tohle je opravdu superlehký přípravek, který se ke všemu superrychle vsakuje, takže o něm během chvilky nevíte. Absolutně vůbec. Pleť nezatěžuje, nezůstává vám na pleti žádná nepříjemná mastná vrstva ani pocit masky. Přesto víte, že jste si ho na obličej daly, protože.. no prostě to víte. Pleť je krásně napnutá a taková svěží. Hydratace teda.. jsem si jistá, že samotné sérum na hydrataci taky nepostačí, je třeba ho používat ještě s krémem. Jestli bych ale přemýšlela o nějakém z těchto produktů v plném balení, tak je to právě toto sérum. 
Miniatura: 15 ml, běžná velikost v prodeji: 40 ml za 469 Kč.

Bioderma Hydrabio H20 pleťová voda

Oficiální popis: Pleťová voda dokonale očistí a odstraní make-up z tváře a očí. Pokožka je po použití pružná a zářivá. Nedráždí oči a je pokožkou výborně tolerovaná. Složení je hypoalergenní a nezpůsobuje tvorbu komedonů.


Pleťové vody od Biodermy jsou snad nejznámější záležitostí, takže vám je nemusím dlouze popisovat. Micerálku známe každý. Přiznám se, že po té blogové masáži, kdy byla jeden čas Bioderma všude, jsem neměla nějak chuť ji zkoušet, i když mě svým způsobem neustále lákala. Měla jsem velmi vysoká očekávání, opravdu hodně. Po tom co jsem si kde přečetla, jsem ji považovala za úplný zázrak. Ale k tomu se dostaneme.

Voda je opět parfemovaná stejně jako krém a sérum, ovšem na rozdíl od krému a séra je voda parfemovaná moc a trochu mi to vadí. Takže hned na úvod se u tampónku vždy ošklíbám. Ale to se dá překousnout. Jinak svůj účel plní - pleť vyčistí velmi dobře. Zkoušela jsem ji i na odstranění očního make-upu - ano odstraní ho, vcelku i rychle a pořádně, ale... Ale stejně pořád považuji za lepší variantu dvojfázové odličovače, vyhovují mi více. Skvělá hydratace se totiž nekoná a tak se mi zdá mastnější odličovač očí lepší. Takže jako odličovač očního make-upu jsem si ji neoblíbila. Jinak ale na dočištění je to vážně skvělá záležitost, pleť vyčistí a zanechá ji svěží a jemnou. Ale lepí, jo prostě i s Biodermáckou micerálkou mám chvíli ten nešťastný ulepený pocit, nemůžu ci pomoct. Po chvíli sice zmizí, ale je tam. No a toť asi vše. Takže ano, je to skvělá záležitost, ALE čekala jsem prostě od slavné Biodermy trochu víc.. Nezdá se mi, že by to byla úplně nenahraditelná záležitost.
Miniatura: 20 ml, běžná velikost v prodeji: 250 ml za 329 Kč.

Složení micerální vody a krému (sérum se mi kamsi ztratilo, ale jedno vím jistě: jsou v něm silikony):


A teď mě asi ukamenujete, protože vím, že je tu spousta věrných fanoušků Biodermy. Ale vážně vám nechci lhát, mne tyto produkty opravdu vůbec nepřesvědčily a kromě séra by mi bylo líto peněz, takže jsem opravdu ráda za miniatury. Berte to ale čistě jako můj názor. Že to nenadchlo mě neznamená, že vy z toho nemůžete být naměkko! A stejně tak se to může lišit řada od řady.. Já už prostě vím, že Hydrabio není nic pro mě :)

Ceny jsou pouze orientační, převzaté z Bioderma oficiálního e-shopu (tady). V lékárnách se můžou lišit. 

Co vy a Bioderma? Máte zkušenosti s řadou Hydrabio?

18 komentářů:

  1. Od Biodermy jsem měla jen minivzoreček micelárky Sensibio a vůbec mi nevyhovovala. Nejen že neodličovala tak zázračně, jak jsem čekala (u jedné blogerky jsem četla, že jí na odlíčení CELÉHO obličeje stačí jeden tamponek!), ale navíc mě z ní i pálily oči a ulepená jsem byla taky. Takže Sensibio za mě ne. Sébium zkoušet ani nebudu, protože ač mám smíšenou pleť, momentálně je dost dehydratovaná a Sébium by ji podle mě ještě více vysušilo. Ale Hydrabio mě už dlouho láká. Taky jsem si sehnala nedávno sadu těchto miniature, jenže jsem se ještě nedostala k otestování :-D Nejdřív chci spotřebovat přípravky, které mám rozdělané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky trvalo než jsem se ke zkoušení dostala, taky vždycky musím spotřebovat co je načaté.. :D Takže ani Sensibio ti nevyhovovala jo? Já právě přemýšlím zase o ní, protože na tu bylo chvály snad nejvíc.. :D No uvidíme, možná zas počkám na nějaké další miniaturky :)

      Vymazat
    2. Bohužel mi taky nevyhovovala :-( Hydrabio micelárku momentálně testuju a ta se mi zdá lepší než Sensibio. Ale naprosto s tebou souhlasím v tom, že po těch áchajících recenzích jsem čekala něco víc. Hydrabio prostě odlíčí a to je všechno. Ale že bych za tu 250 ml lahvičku chtěla dát 3 stovky, to asi ne.

      Vymazat
  2. Miluju růžovou micel.vodu, ale z ostatních výrobků moc nadšená nejsem. Hlavně hydrabio Legere byl pro mě docela zklamáním. Moc nehydratoval a ještě jsem měla ulepený obličej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Legere stojí za prd :) Růžová micerálka je obecně nejvíce chválená, tak jí asi čaesm taky dám šanci.. a uvidíme :)

      Vymazat
  3. Hydrabio jsem měla i velkém balení a mám tyto produkty celkem ráda, ale nejvíce mi sedí asi červená řada pro citlivky

    OdpovědětVymazat
  4. Co mám od Biodermy ráda je dětská modrá micelární voda. Ta je bezvadná. Růžová ji nesahá ani po kotníky a ostatní jsem nezkoušela. Tu dětskou kupuju v litrovém balení a stojí asi 550 Kč, což je za to množství cena více než dobrá. Fakt doporučuju.

    Zvu Tě taky na GIVEAWAY u mě na blogu allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Od Biodermy jsem snad ještě nic neměla, každopádně, řekla bych, že je to super značka, ale tak každému vyhovuje něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že jsme na tom stejně. Já na odlíčení nejradši používám dvoufázovku od Garnier - už několik let a nemůžu si ji vynachválit. Bioderma jako taková mě moc nepřesvědčila. Dala jsem ji čtvrt roku, ale žádné zázraky s pletí mi neudělala. Krémy byly na mě lepivé jak píšeš a jediné co mi dosud zůstalo, je zelená micerálka. :)) Ale tu používám snad jednou za uherský rok a radši ji přenechávám mamči. Momentálně jsem nejvíce spokojená s Clinique. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Hydrabio Riche hydratuje sice dostatečně, ale já po něm měla strašnou vyrážku... Obecně není Bioderma zrovna můj šálek kávy :-)

    OdpovědětVymazat
  8. já chci v létě vyzkoušet tu jejich zelenou řadu pro mastnou pleť
    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Mě růžová micelárka strašně moc vyhovuje! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem tuto řadu spotřebovala v létě o dovolené a naprosto mi vyhovovala. Jen nevím, co by mi to s pletí udělalo teď, protože jí mám jako aprílové počasí a nevím, co s tím... Jinak víc než tato micelárka mi vyhovuje růžová Sensibio. Každému sedne něco jiného, takže si nemslím že by tě za to měl někdo hejtovat, napsala jsi svůj názor. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protože vím jak je Bioderma hodně opěvovaná trochu jsem se bála nějakých špatných reakcí.. :)

      Vymazat
  11. Já si na doporučení koupila Atoderm nutritive od Biodermy, že prý je to dobrý pro atopiky a jak je to skvěle hydratační atd a měla jsem pocit, že jsem se ničim nenamazala, třeba takové La roche posay je mnohem lepší :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bioderma je moje nejoblíbenější kosmetika. Používám červenou řadu na citlivou pleť a nemohu si jí vynachválit. POužívám micerální vodu, gel, mléko. Stále však hledám pleťový krém.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za vaše komentáře! Koukám že co komentář, to jiný názor.. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)