pátek 21. prosince 2012

Silná dvojka Biosilk.

Pěkný páteční den!

Dlouho se vám již chystám napsat své dojmy o produktech značky Biosilk, které mi tu už nějaký ten pátek dělají společnost. Podíváme se na zoubek Regeneračnímu šamponu Silk Therapy a Regenerační výživě Silk Therapy. Oba produkty se vzájemně doplňují, jsou vhodné pro všechny typy vlasů, zejména mají posloužit vlasům poškozeným a často chemicky ošetřovaným. 


Regenerační šampon Silk Therapy

Jemně čistí a posiluje vlasy, zanechává je lesklé. Obsahuje hedvábné proteiny, rostlinné výtažky a vitamíny. Šampon navíc intenzivně hydratuje vlasy, dodává jim objem a chrání před škodlivými účinky UV paprsků a vysokou teplotou.

 
A jdeme k mým poznatkům. Šampon je v pěkné lahvičce, která má takové to otevírání na zatlačení. Dobré při cestování, šampon vám alespoň nikde nevyteče. Na domácí použití se mi zdá lahvička trochu nepraktická, mě se z ní šampon docela špatně dostává. Ale to je asi otázkou šikovnosti :D Hodně diskutovaná je otázka vůně tohoto šamponu (vlastně i kondicionéru). Mě obojí příjemně voní, je to těžko identifikovatelná vůně a je jakoby "chemická", ale mě tedy voní, je jemná, nevtíravá a přesto ji cítíte, nemám s ní nejmenší problém. Vlasy krásně provoní, já ji z vlasů cítím ještě druhý den. Šamponu stačí na umytí opravdu malé množství (dávám si tak o polovinu šamponu méně než u jiných šamponů), takže i to 150 ml balení mi vydrží hodně dlouho. Používám ho už víc jak měsíc a pořád ho tam ještě trochu mám. Šampon dobře pění, rychle se smývá, prostě paráda. Je možné ho použít i bez kondicionéru, já to tak občas dělám a vůbec ničemu to nevadí. Vlasy se dobře rozčesávají, voní, jsou krásně jemné a nejúžasnější je ten lesk jako blesk. Navíc jsem zjistila, že se mi s tímto šamponem vlasy tak rychle nemastí. Zatímco jindy si musím mýt hlavu denně, s tímhle to stačí obden, občas jsem je nechala neumyté i 2 dny a vůbec ničemu to nevadilo. To mě velmi mile překvapilo. Problémem by pro některé z vás mohly být obsažené parabeny, silikony a všechny ty ostatní složky, které někteří nemají rádi. Já tyhle věci ve složení nezkoumám, ale vás na ně raději upozorňuji.


Regenerační výživa Silk Therapy

Hedvábná výživa intenzivně hydratuje. Obsahuje přírodní hedvábí, rostlinné výtažky a vitamíny. Usnadňuje rozčesávání, nezatěžuje vlasy, dodává jim elasticitu a zanechává je hedvábně hladké.


Regenerační výživa (= kondicionér) mě nadchla o něco méně, ovšem doplňuje šampon a tak jsem se dala i do jejího zkoušení. Nejvíc mi na ní vadí asi ten způsob použití. Ač je to nazváno kondicionér, já bych tomu říkala spíše maska. Návod k použití: nanést na vlhké rozčesané vlasy, nechat 10 - 20 minut působit a až poté spláchnout. Jako není to žádný terno, já vím, ale mě takhle dlouhé čekání nevyhovuje. Za prvé na to nemám čas, za druhé jsem na to děsně líná. Nehledě na to, že chodit 20 minut s mokrou hlavou je u nás v baráku o zdraví :D Ale jako neváhala jsem to hned několikrát vyzkoušet. Přiznám se ale, že občas většinou kondicionér použiji klasicky jako jakýkoliv jiný - nechám ho působit pár minut při mytí a poté opláchnu a myslím, že to úplně stačí. Efekt se mi zdá skoro stejný jako při jeho doporučeném užití. Možná se mi to zdá i lepší, protože po tom dlouhodobém užití se mi vlasy zdají takové splihlejší a těžší. Sice jsou asi více vyživené, ale zas nevypadají tak hezky. Při krátkodobém působení kondicionéru jsou vlasy krásně lesklé, hladké, při úpravě vlasů drží tvar a lépe se s nimi manipuluje. Nesmí se to samozřejmě s kondicionérem přehnat, velké množství totiž působí přesně opačně - vlasy jsou splihlé a jakoby "umaštěné". Ještě dodám, že vůně je stejná jako u šamponu, taková jemná, nevtíravá. Kondicionér skoro neubývá, stačí ho totiž použít opravdu maličko. Jinak stejně jako šampon i kondicionér obsahuje parabeny, silikony.


K těmto produktům používám ještě Biosilk hedvábí, ale o tom si napíšeme jindy :) Já jsem tedy s těmito produkty vážně spokojená, můžu vám je jedině doporučit. Po těch všemožných barvách, lacích a jiných jedech, kterými jsem v poslední době své vlasy krmila, jsem si je díky těmto produktům dala trochu dohromady. Šampon je k dostání tady a kondicionér tady.

Máte s těmito produkty zkušenosti? Jste s nimi spokojené?

Za poskytnutí produktů k vyzkoušení děkuji e-shopu biosilk.cz.

9 komentářů:

  1. Já jsem tyto šampony jednou někde vyhrála a dost se mi po nich mastili vlasy :/ a děsně mi smrděli...to je ale samozřejmě otázka vkusu :)
    Ale na hedvábí nedám dopustit...až na tu vůni teda ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt se ti po nich mastily? To mě právě vůbec. To po Garnieru, Yves Rocher, atd. co jsem v poslední době zkoušela se mi mastily rychleji.. ale tak každý máme jiné vlasy :)

      Vymazat
    2. Mně se taky nemastily nějak výrazně víc, ale je pravda, že ani nevydržely déle nemastný.. Musela jsem mýt obden, ale to meju u každýho šamponu :)

      Vymazat
  2. Abych řekla pravdu, tak jsem si ještě před přečtením článku říkala, proč bys zrovna ty měla používat tyhle produkty, protože vysušené a poničené vlasy vypadají jinak. Tvoje vlasy se mi podle fotek a videí zdály takové hodně jemné, bez objemu a tak :-) Ale jestli ti tahle dvojka pomohla, tak je to super. Nemít doma tolik šamponů a kondicionérů, tak si tyhle přípravky taky objednám. Jsou teď v e-shopu za super cenu. Ale nedá se nic dělat, musím přestat syslit a začít aspoň pár věcí spotřebovávat :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem s biosilkem nesmírně spokojená, fakt je to zatím to nejlepší, co jsem kdy na vlasy vyzkoušela (a že na vlasech nešetřím). Teď testuji Royal treatment a zdá se mi to hodně podobné, jen mi to líp voní :)
    JaneB

    OdpovědětVymazat
  4. já mám právě to hedvábí a lákají mě i tyto dva produkty :)

    OdpovědětVymazat
  5. Z téhle řady mám tekuté hedvábí a je vážně super. Ubývá opravdu pomalu a hlavně pomáhá na suchý roztřepené konečky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám olejíček od Biosilku - báječná věc. A podle tvé recenze si pořídím asi i šampon. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Od značky Biosilk nic nepoužívám, ale po tvé recenzi si to promyslím a pravděpodobně něco zakoupím a vyzkouším :)

    Krásné Vánoce a příjemné prožití svátků. :)

    http://fashion-is-myobsession.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)