sobota 17. listopadu 2012

Make-upy potřetí.

Pěkný sobotní den!

Dneska jsem si konečně našla více času na to sepsat další kosmetický díl o make-upech.. Měla jsem zase možnost vyzkoušet další 3 make-py a tak vám o nich napíšu své postřehy. Hned na úvod zase můžu říci, že ten pravý jsem pořád nenašla, takže hledám dál..



Couleurs Nature Make-up ve štětci - Yves Rocher

Make-up jsem našla ve svém prvním SB a při prvním pohledu jsem z něho měla opravdu radost. Bohužel jsem po chvíli zjistila, že mám make-up ve tmavším odstínu, takže normálně pro moji světlou pleť naprosto nepoužitelná záležitost. Ale nebyla bych to já, abych to pořádně neprozkoumala a v rámci možností i vyzkoušela. Samozřejmě jsem s oranžovým obličejem nevylezla nikam mezi lidi, ale na doma a na zahradu jsem ho párkrát vyzkoušela, abych vám o něm mohla napsat. Make-up je hodně oranžový a u mě naprosto nepoužitelný, možná kdybych byla někde na dovolené u moře a přijela opálená, tak by se o něm dalo uvažovat, ale jinak opravdu ne. Make-up je ve štětci a nanáší se zmáčknutím "pumpičky" zespoda, která vytlačí make-up do štětce. Je to vážně dobře řešené, máte make-up a štětec v jednom :) Jinak samotný make-up není nejhorší. Má jemnou parfemaci, která na pleti cítit není. Krytí make-upu je střední, všechny nedostatky určitě neschová, ale na drobné chybičky postačí. Má matující efekt, dá se docela dobře použít i bez pudru a nebudete se nijak závratně lesknout. Na druhou stranu s ním mám takový pocit masky. Ve větším množství se mi zdá takový těžší, hutnější.. Prostě ho na obličeji cítím a to já moc ráda nemám. Výdrž je průměrná, celý den rozhodně nevydrží a po pár hodinách se mi na pleti vytvořily mapy (ještě že jsem s ním nešla mezi lidi :D). Podle výrobce je určen pro všechny typy pleti, já si si tím nejsem úplně jistá, možná bych ho mastné pleti moc nedoporučila. Snažila jsem se ho pro vás dohledat na stránkách YR, ale trochu neúspěšně. Takže je tu otázka zda se vůbec make-up nadále vyrábí a dá se koupit.. Mám totiž takový pocit, že jim tyto make-upy zbyly, a tak je prostě jednoduše hodili do krabičky, aby se jich zbavili... Plus dávám za ten štětec, to se mi zdá jako opravdu dobrý nápad, jinak takový průměr, možná slabý nadprůměr..



Pure Skin Make-up anti-spot - Essence

Make-up mám v odstínu 01 beige, což je nejsvětlejší odstín, přesto to podle mě není tak světlý, jak by nejsvětlejší odstín make-upu býti měl.. Dostupný je pouze ve třech odstínech, což je podle mě na make-up málo. Má nádech do oranžova, dá se ale použít a ještě v září, kdy jsem měla obličej trochu opálený jsem ho používala. Teď už jsem zase vybledlá, takže jsem ho schovala. Ale zapomeňme na chvíli na odstín a pojďme na ostatní vlastnosti. Krytí je dost mizerné, make-up neschová téměř nic. Možná spíš sjednotí barvu pleti, ale nedokonalosti (v mém případě pihy) schovat nedokáže. Make-up má antibakteriální složky, které mají zabránit tvorbě nečistot, to je celkem fajn a pro problémovou pleť je to určitě dobré. Na pleti je jemný, nemám s ním pocit masky, skoro ho na obličeji necítím. Taky celkem úspěšně matuje, sice to stejně radši přejedu pudrem, ale určitě bych to vydržela jen s make-upem. Mínusem je ale jeho mizerná výdrž, do pár hodin je pryč. Já bych řekla, že se ani tak nejedná o make-up jako o tónovací krém a v tom smyslu po něm i sáhnu. V případě, že toužím po krytí a výdrži, tak jdu hledat jinam. Jinak k Essence make-upům už jsem celkem skeptická, nějak jim nevěřím, nečekám od nich nic zázračného a výrazně je nevyhledávám. Seženete ho za 94,90 Kč.



Stay Matte Foundation - Rimmel

Make-up Stay Matte jsem si kupovala dohromady s pudrem ze stejné řady a tak nějak jsem věřila, že to bude perfektní dvojice. Pudr si nemůžu vynachválit, ale o tom jindy. Zato make-up je jedno velké zklamání. Mám ho v odstínu 103 True Ivory, což je druhý nejsvětlejší odstín. Takže jako tohle dobrý, výběr odstínů je celkem dobrý, svoje si najdou i bledule. Prvních několik použití byl make-up celkem dobrý, nebyl nejlepší co jsem kdy vyzkoušela, ale jako neměla jsem s ním větší problém, ale pak přišel asi třetí týden v jeho používání a co se nestalo.. Nanesu make-up a najednou jsem měla nehezky oranžový nádech :D No jako docela jsem to nechápala. Make-up prostě po pár použitích začal oxidovat. Na fotce tak šíleně sice nevypadá, ale na obličeji to není nic hezkýho, to mi věřte. Takže zklamání jako hrom. Kromě toho nečekejte podle názvu žádné matování, make-up to sice slibuje, ale já se po něm lesknu jako blázen! Díkybohu, že byl v balení ten pudr, který to dokáže zachránit. Složení je takové mastnější/hutnější, na obličeji ho celkem cítím a mám zase takový ten nepříjemný pocit masky, i když po chvíli se vstřebává a už to není tak strašný. Parfemace nijaká (předešlé make-upy aspoň voněly). Prostě nic. Krytí je teda o něco lepší než u předešlého, ale taky to není nejlepší a výdrž úplně průměrná. Za mě teda dneska už třetí ne. Oproti kolegů od Rimmel Wake me up a Lasting finish úplná hrůza. Cena je kolem 150 Kč.


Co vy a make-upy? Máte s některým z nich zkušenosti?

13 komentářů:

  1. Ten od Rimmelu jsem měla taky a mám s ním tu samou zkušenost jako ty. Absolutně nechápu, jak se může nazývat matující, protože já jsem se po něm taky leskla jak blázen. Krytí nulové. Tak jsem ho dala ségře a ta je s ním naopak moc spokojená. Má taky smíšenou pleť jako já, ale T-zóna se jí tolik neleskne. Na ní make-up vypadá hezky a přirozeně, má už snad čtvrté balení :-)

    Ostatní dva make-upy jsem neměla a ani je zkoušet nehodlám.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten od rimmelu som kedysi používala, ale veľmi nekryl a odvtedy som mala už pár oveľa lepších makeupov v podobnej cene :)

    OdpovědětVymazat
  3. No ten od YR je oranžový šíleně!! :/

    OdpovědětVymazat
  4. Make-up od YR byl velký přešlap v SenzaBoxu :) Tedy, samotný make-up ne, ale zajímalo, kolik žen ho doopravdy se svou barvou pleti využije...
    Ten make-up od Rimmelu jsem si pořizovala nedávno, no škoda mluvit. Neočekávala jsem žádné vysoké krytí ani 12 hodinovou výdrž, ale tohle bylo už moc. Krytí absolutně NULOVÉ, natož nějaký matující účinek - do hodiny se lesknu jak psí koule.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak se Stay Matte mám opačnou zkušenost. Já po něm měla plet krásně zmatněnou, ani pudr nebyl potřeba :)

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem ten od Rimmelu v nejsvětlejším odstínu a byl na mě tmavý, takže jsem asi ultra bledule :P Taky hrozně oxidoval a cítila jsem, jak se mi pod ním obličej jakoby zapařuje a potí, prostě s ním pokožka nedýchala. Navíc moc nekryl. Essence makeupům nevěřím, i když korektory mají celkem fajn. A naopak makeup od Yves Rocher (je to tento http://www.yves-rocher.cz/liceni/couleurs_nature/fluidni_make-up_pro_bezchybnou_plet ) je můj nejoblíbenější. Ten jsem si koupila i víckrát. Má střední krytí, nejsvětlejší odstín s béžovožlutým odstínem mi krásně sedí, neoxiduje, pěkně hydratuje (lepší na suchou pleť) a stojí necelé 300Kč, jsou na něj i slevy, takže paráda. Navíc nezalézá do vrásek a nedráždí mi ekzém, který mám na očním víčku.

    OdpovědětVymazat
  7. stay matte jsem měla a naprostá spokojenost, pro mě jeden z nejlepších make-upů z drogerie. to jsi musela mít nějaký zkažený, nebo já nevím jaký. já ho měla asi dvakrát a celkem dlouho a nikdy se mi nic takového nestalo :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky oxidoval a to jsem ho kupovala v Rossmannu ve Vodičkově a tam jim výrobky určitě dlouho neleží :(

      Vymazat
  8. zůčastni se u mě na blogu giveaway o termohrnek, podle vlastního výběru

    OdpovědětVymazat
  9. Ten od Rimmelu si chystám koupit :)

    OdpovědětVymazat
  10. Měla jsem ten Rimmel a byl fakt strašný, jsem ráda že je z domu.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem celkem sběratelka makeupů, ale svůj nejoblíbenější jsem zatím taky nenašla. Nejhorší, co jsem měla, byl Dermacol Matte Cover, který nematuje, nekryje a oxiduje. Nejlepší byl Miss Sporty So matte, ten je super.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)