úterý 9. října 2012

Tužky na oči.

Pěkný den přeji!

Podíváme se dnes trochu zase do dekorativní kosmetiky. V posledních týdnech jsem si nakoupila opravdu zásoby a tak vám to všechno musím postupně ukázat. Dneska se zaměříme na tužky na oči, kterých jsem si koupila hned několik. V letních měsících mne strašně bavilo hrát si s tužkama a různě je střídat a tak jsem se nechala trochu unést a v obchodech jsem vybírala všechny možné barvy. Nakonec jsem zakotvila u těchto: Žlutá a bílá kajalová tužka Essence, fialová vysouvací tužka NYC, mint kajalová tužka Catrice. Ke každé z nich vám řeknu pár slov.

Kajalové tužky Essence - žlutá a bílá 

Bílou tužku (odstín č. 04 White) jsem považovala přímo za nutnost, bílá tužka má totiž hned několik využití. Kromě toho, že ji můžete využít jako klasickou tužku, kterou vytvoříte linku a orámujete si s ní oči, ji můžete použít i jinak. Lze ji využít na nalíčení do koutku oka a nebo jako podklad pro oční stín či barevnou tužku - barva na bílé tužce bude lépe držet a bude mít intenzivnější odstín. Jak říkám, bílá tužka má široké využití. Aby však barva bílá byla, musíte tužkou několikrát přejet a trochu více tlačit. To se mi na tužce moc nelíbí. Co se výdrže týče tak to také není žádná sláva, samotná moc dlouho nevydrží. Využití pro ni mám spíš jako pro podklad. Stojí 29,90, takže cena odpovídající kvalitě. Stojíte-li o nějakou dlouhodržící, podívejte se raději jinde.


Se žlutou tužkou (odstín č. 17 Neon sweetie) je to hodně podobné. Sáhla jsem po ní ve výprodejovém stojanu za 15 Kč, takže jako litovat peněz není třeba. Koupila jsem si ji jako poslední výkřik léta. Nedokázala jsem si představit, jak bude na očích vypadat a tak jsem to chtěla vyzkoušet. Ano, vypadá to šíleně a moc velké využití pro ni nenajdu. Co se vlastností týče, tak výdrž také stejně chabá jako její kolegyně, stačí jemně přejet prstem po lince a linka mizí.. Na očích vydrží intenzivní asi 2 - 3 hodinky. Intenzivního odstínu dosáhnete opět několikerým přejetím tužkou se silou v ruce. A navíc občas dělá hrudky. Tužka musí být hodně ztuhlá, jinak je s ní zle, většinu času proto tráví v ledničce. Takže za těch pár korun beru, ale znovu bych si ji už asi nekoupila.


Automatická tužka na oči NYC - fialová

Další velké zklamaní. O vysouvání tužky asi psát nemusím, určitě jste takovou tužku už potkaly. Barva je krásně fialová, s jemnou perletí (odstín č. 834 Vampy violet). Ovšem tužka má jeden problém - kreslí se jí, jak se jí zachce. Spodní linka je s touhle tužkou noční můra. Aby člověk měl jakž takž intenzivní a ucházející linku musí pořádně přitlačit a vykreslit ji hned několikrát. Vrchní linka jde naopak úplně sama, není s ní nejmenší problém. Takže vážně nevím v čem skví její tajemství. Výdrž tužky je zase celkem chabá, stačí jednou přejet prstem přes linku a znatelně ztratí na intenzitě, na očích vydrží intezivní slabé 3 - 4 hodinky. Tužka je tedy průměrná, není to žádná výhra. Kupovala jsem ji asi za 40 Kč v akci, běžná cena je 69 Kč.


Zleva: Neon sweetie, White, Vampy violet.

Kajalová tužka Catrice - mint

Tužku jsem našla zase v nějakém výprodeji. A protože jsem se do tužek zbláznila a tahle měla nádhernou barvu, ani chvíli jsem neváhala. Navíc je od Catrice, kterou mám celkem neprobádanou, tak se mi zachtělo vyzkoušet něco nového. Tužka je v odstínu 090 Would you mint? a jde opravdu o krásnou mint barvu s perleťovým leskem. Tužka má vážně hodně jemnou barvu, je docela světlá a perfektně se mi hodí k několika očním stínům v podobné barvě. Tužka kreslí velmi dobře, dvěma tahy vykouzlím hezký intenzivní odstín, aniž bych si vydrhla díru do oka. Docela obstojně drží, na očích mi vydržela bez hnutí více jak půlku dne. Navíc jsem koukala na další odstíny Catrice tužek a nevěděla jsem kterou si vybrat dřív, mají opravdu nádherné odstíny.. Takže věřím že tohle není moje poslední tužka od nich.. :) Jak jsem psala sehnala jsem ji ve výprodeji za 29,90, běžná cena tužek bude kolem 50 - 60 Kč.



Za mě je tedy jasným vítězem Catrice tužka v odstínu mint. Nejlépe použitelná nejen co se barvy týče, ale i jejími vlastnostmi. 

Jaký je váš favorit mezi tužkami na oči? Barva? Značka?


16 komentářů:

  1. Ja som teda bohužiaľ svojho favorita ešte nenašla :-/ do tužiek nezvyknem veľa investovať, ale naposledy mám čiernu od Bourjois a musím povedať tiež žiadna sláva...

    OdpovědětVymazat
  2. bílou tužku sehnat, to je něco. když už krásně kreslí, tak má třpytky a to nechci a když nemá, tak zase kreslí mizerně.. :-/

    ale ta mint je skvělá!

    OdpovědětVymazat
  3. Wow ta mint vypadá luxusně, po té se asi podívám, až budu v Brně nebo někde, kde je Catrice kosmetika :) A ty Essence tužky jsou takový všechny, já mám černou a tmavěmodrou. Ty když se ti otisknou pod obočí, to je hrůza :D Ale tak za tu cenu..

    OdpovědětVymazat
  4. myslím si že máš užasný blog ;)jde vidět ,že si na nic nehraješ :))

    OdpovědětVymazat
  5. ja používam klasickú čiernu :))

    OdpovědětVymazat
  6. to já momentálně používám bílou tužku od S-he a jsem spokojená. Jinak ta Catrice vypadá pěkně :)
    PS: koukám, že umíš fakt výhodně nakupovat :) to mně se ty výprodeje nějak vyhýbají

    OdpovědětVymazat
  7. až někde zase potkám stojan Catrice, tak se na jejich tužky určitě podívám, Essence pro mě není překvapením, NYC bych odhadovala na lepší výkon. já mám ráda třeba tužky od Sephory, ve výprodejovém stojanu se dají pořídit také za příznivou cenu
    (http://flexiworld3.blogspot.cz/2012/08/sephora-tuzky-na-oci.html)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na Sephora tužky koukala, občas se tam najdou příznivé ceny :)

      Vymazat
  8. ahoj škodulko:-) chtěla bych Tě poprosit o radu. Nikdy jsem se nelíčila, což je v mém věku asi ostuda (20), maximálně na plesy a tak. Ráda bych ale začala, mohla bys mi, prosím, poradit, jaký základní make-up si mám pořídit? (tužka, stíny, atd)
    promiň, že píšu sem, nešlo mi to poslat na formspring:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky! Záleží jak hodně se chceš líčit.. Ale jestliže nejsi zvyklá se líčit často, tak bych začala asi pomaloučku, polehoučku.. :) Určitě bych zařadila do základní výbavy řasenku, ta umí vykouzlit hodně (kvalitní jsou Loreálky, Max Factor, Rimmelky). Pokud si troufneš tak oční stíny - třeba nějaké přírodní odstíny - světle hnědá, béžová.. pro mě je třeba paletka očních stínů v přírodních barvách nezbytností :) na rty používej ze začátku třeba nějaké slabě zbarvené balzámy nebo rtěnky v nenápadných odstínech (např. nude - např. Rimmel Kate Moss) a co se make-upu týče tak to záleží na typu tvé pleti. Pokud máš hezkou pleť a nepotřebuješ nic zakrývat bude stačit nějaký bb krém nebo třeba jenom pudr a jestli máš problém s akné tak sáhni po krycím make-upu :)

      Vymazat
    2. Kdyžtak kdybys to chtěla rozepsat více dopodrobna tak se ozvi na e-mail ;)

      Vymazat
  9. Ta od Catrice má krásnou barvu a musí ti moc slušet. Já jsem zvyklá používat jen oční linky ve fixu od Essence, ty se jim povedly - s bázi na stínech vydrží celý den (kolem 10-12 hodin určitě) a nehnou se. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tu tužku od Catrice má i moje sestra.Na oku vypadá úžasně.
    http://mybeautypineapple.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)