neděle 14. října 2012

Oční stíny - Catrice, Maybelline, Dermacol, Flormar.

Pěkný nedělní den!

Dneska jsem se konečně dostala k sepsání článku o očních stínech, které jsem si v posledních týdnech pořídila. Nějak jsem se k napsání tohoto článku neměla a pořád jsem se mu snažila vyhnout, ale je načase vás se stíny seznámit. :)

Mono oční stíny Maybelline New York - odstín č. 637



Oční stíny v krásné tmavší modré perleťové barvě. Kupovala jsem si je někdy ke konci léta, že ho ještě využiju. Barva je to vážně moc hezká, alespoň v obalu. Na očích už se mi tolik nelíbí, dosáhnout výrazného a pěkného odstínu chce hodně nánosů. Pigmentace je tedy celkem slabá. Prášivost stínů není nejhorší, ale trochu prášit umí. Výdrž stínů na očích je celkem mizerná, hezky intenzivní barva vydrží tak 2-3 hodinky, poté dost bledne. Používám bázi s kterou je výdrž přeci jenom o něco prodloužena a navíc barva je sytější, ale ani tak to není žádná výhra. Za tu cenu je to asi odpovídající kvalita. Stály tuším 29,90 v akci v drogérii Rossmann.

Mono oční stíny Catrice  - odstín č. 110 Gilbert´s Grapefruit, č. 320 Dalai Drama



Catrice očních stínů jsem si dlouho nevšímala. Alespoň do té doby než jsem na ně narazila ve výprodejovém stojanu za pouhých 29,90 Kč. Tam jsem si vybrala hned dva odstíny. Jeden krásný světle růžový Gilbert´s Graperfruit, který je vhodný pro rozjasnění do koutku oka nebo je použitelný zcela samostatně. Upozorňovala na něho Mia když končil v prodeji a od té doby mi ležel v hlavě, takže když jsem na něho narazila ve výprodeji skákala jsem radostí. Stín je hodně světle růžové perleťové barvy, na očích je spíše do růžovostříbrna. Obsahuje trochu větší stříbrné třpytečky. V tom je právě ten problém, protože stíny úplně příšerně, ale fakt hodně práší. Prášivější stíny jsem snad dosud neměla. Tím pádem stíny i vcelku hojném množství opadávají pod oči, kde vám nadělají opravdu pěknou paseku, budete se třpytit i tam kde nechcete. Tady opravdu můžu říci, že manipulace není ani trochu jednoduchá. Já jsem si na ně troufla zatím jenom párkrát, protože na to se člověk musí pořádně obrnit a mít trpělivost :) Jinak pigmentace průměrná a výdrž nic moc. S bází vydrží pěkně syté tak půl dne, bez báze zase chabé 3 hodinky.

Druhý oční stín od Catrice Dalai Drama můžu pochválit více. Pěkný oranžový odstín v obale, který je laděn do hněda, na oku vypadá spíše hnědooranžově. Perfektně využitelný v těchto měsících. Jedná se také o třpytivý stín, ale na rozdíl od kolegy neobsahuje nijak velké částečky a skoro vůbec nepráší. Dobře se nanáší, i když pigmentace taky není nijak závratná. Výdrž je přibližně stejná jako u kolegy, možná o něco lepší. 

Co ale musím u obou stínů vychválit je obal. Přijde mi naprosto úžasný. Krásně jednoduchý a přesto působí vznešeně a elegantně :)

Perlové sypké oční stíny Dermacol - odstín č. 02



Tyto oční stíny jsem měla ve svém Senzabox balíčku. Stíny mi udělaly opravdu radost, protože jsou v moc pěkném odstínu, který se vždycky hodí. :) Začnu asi jejich obalem, protože ten je hodně atypický a dosud jsem se s ním nikde nesetkala. Stíny jsou balené v lahvičce a mají pěnový aplikátor. Aplikátor je k víčku připevněn pružinkou a při zavírání se aplikátor jakoby "zarazí" do víčka. S pěnovými aplikátory to moc neumím, špatně se mi s ními manipuluje, proto raději používám své štětce. A teď ke stínům. Stíny jsou odstínem velmi podobné, dá se říci skoro totožné s Catrice (odstín Gilbert´s Graperfruit), Dermacol je ve výsledku akorát o trošku růžovější (fotka je v tomto případě zavádějící, foťák nějak nezachytil barvu). Pigmentace těchto stínů je však o mnoho lepší. Syté barvy dosáhnu po jednom, maximálně druhém nánosu. Stíny vydrží syté celkem dlouhou dobu a to i bez báze je mám na očích půl dne. Na druhou stranu s kolegou Catrice sdílí jednu příšernou vlastnost a to je příšerné prášení. U sypkých očních stínů se to dá samozřejmě očekávat, ale stejně. Možná práší o něco méně než ty od Catrice, ale práší taky dost, bohužel. K sehnání jsou tyto sypké oční stíny v 8 odstínech, cena je 149 Kč.

Mono oční stíny Flormar - odstín č. A001



Poslední přírůstek do mé sbírky. Kosmetiku Flormar už jsem chtěla hodně dlouho vyzkoušet a tak když jsem narazila na jejich mono oční stíny v akci, neváhala jsem. Barevná škála je opravdu pestrá - mají jak neonové, matné tak i metalické odstíny. Mě nejvíce zaujaly právě ty metalické, kde jsem si po dlouhém rozmýšlení vybrala právě tyto stříbrné. Balení stínů je vážně luxusní, vypadá moc hezky, skrz průhledné víčko poznáte o jaký odstín jde a v balení najdete i pidi zrcátko! Sakra, já jsem z toho byla úplně paf :) Pigmentace stínů je dobrá (i když fotka je mizerná a není to tam moc vidět), na očích stíny drží (včera mi vydržely bez báze skoro po celý den), nijak výrazně nepráší a pod oči neopadávají. Tady vážně nemám co dodat, za mě je to z těchto stínů jasný vítěz. Navíc jsem je sehnala v akci za krásných 50 Kč (původní cena je tuším 90 Kč).

Co vy a oční stíny? Máte raději paletky, kde máte vše pohromadě nebo mono oční stíny? Jaký odstín je u vás jedničkou?


18 komentářů:

  1. Ty stíny od Flormar jsou super, kde se dá tahle značka sehnat ? :)
    http://style-of-lonnie.blogspot.cz/2012/10/14102012.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na stránkách Flormar.cz mají seznam svých kiosků, tak se mrkni :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek :-) Paletku zatím žádnou nevlastním a jednotlivých monostínů taky nemám závratné množství. Nejčastěji používám hnědé nebo hnědobronzové odstíny, občas šedou. V poslední době jsem si oblíbila Color tattoo a docela mi vyhovují i stíny od Essence.

    OdpovědětVymazat
  3. Tiene Flormal som už dlhsie chcela aj ja vyskúšať :) .. zatial som mala od nich len laky na nechty a rúže :)

    pozývam ťa na 1.Giveaway na mojom blogu :)
    http://monicainwonderland13.blogspot.sk/2012/10/1giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. já na mono stíny moc nejsem, raději mám paletky, kde mám všechno pohromadě. výjimku tvoří jen stíny Loreal infallible, protože ty jsou prostě bezkonkurenčí. Vřele doporučují příště místo tří prášících stínů ve výprodeji raději sáhnout po jedněch od Loreal. V Rossmannu jsou v jednom kuse v akci a stojí kolem 150Kč.

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi všechny ty barvičky, kromě té první modré.. mám radši přirozenější!

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek, líbí se mi ty od Flormaru oranžvo-hnědé od Catrice.
    JHá používám spíše paletky, stále u mě vede Sunset od Sleeku (ach jo, ten konzervatismus :D), mono mám momentálně akorát pigmenty od NYXu. Chci si ale pořídit zase nějakou paletku a tentokrát nějaké neutrální odstíny, nejlíp od UD Naked, ale to budu ještě chvilku šetřit. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Stínů od Catrice jsem si taky nejdříve vůbec nevšímala :D Až po přečtení jednoho článku, jsem se pak na ně v drogerii koukala. Každopádně, celkem často je v Rossmannu vidím v akci, tak si asi taky nějaký pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrá recenze, aspoň vím, co brát a co naopak nebrat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíce se mi líbí ty růžové.

    OdpovědětVymazat
  10. Veľmi pekne spísaný článok, je fajn, že si sa k nemu dokopala :) Tieňom od Catrice sa vyhýbam, pretože na mňa nepôsobia dôveryhodne a ako tak čítam, asi robím aj dobre. Nemám rada tiene, ktoré sa prášia. Okolo predajničky Flormar chodím skoro denne a stále ma zaujmú tie farby, ale zatiaľ som nič nevyskúšala, no myslím, že po tvojej pozitívnej recenzii by som si mohla aj ja nejaký ten kúsok vybrať :-)

    Prajem pekný deň

    OdpovědětVymazat
  11. ty stíny od Flormal mě zaujaly, já si ale většinou mono stíny nepořizuji, paletky mi vyhovují víc, stíny se dají kombinovat, je to variabilnější a když si ji hodim do tašky, tak i na cestách jsem připravená na všechno.
    flexiworld3.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Jedny MNY stíny mám a nemohu si stěžovat. Pigmentace je skvělá a výdrž s bází také :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já paletku nemám žádnou a moc bych nějakou chtěla. Jinak mám pár mono stínů a pár po třech, po čtyřech. Ale celkově stíny nějak nepoužívám, to asi začnu až ted s Color Tattoo, protože ty my včera vydržely bez báze 17 hodin ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Hezká recenze. Já nemám žádné ze zmíněných.Obecně mám radši paletky, vůbec nejradši mám custom paletky, které si mohu sama poskládat - třeba u Inglotu.

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji za všechny pěkné komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,kde scháníš kosmetiku od Catrice ? Nikde v drogerkách u nás ve městě jsem tu značku neviděla.:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji zatím viděla pouze v síti drogérií Rossmann ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)