čtvrtek 6. září 2012

NYC paletka Individual Eyes.

Pěkný čtvrteční den!

Konečně jsem se dokopala k napsání článku o který mne některé z vás už dříve žádaly. :) Dneska se zaměříme na paletku značky New York Color, kterou jsem si nedávno koupila v akci v drogérii Rossmann. 

Paletka nese název Individual Eyes a existuje ve 3 barevných provedeních (v drogérii jsem však zahlédla jen 2), podle barvy očí - existují varianty pro hnědé, modré a zelené oči. Já ač modrooká jsem sáhla po variantě pro hnědé oči - 938 Union Square. Ač mi hnědá ne vždy sluší, tak jsem na hnědé stíny prostě zatížená! :) 


Paletka obsahuje: 4x pudrové oční stíny (dva matné, dva třpytivé), bázi pod oční stíny, rozjasňovač, pěnový aplikátor.

Balení paletky se mi velmi líbí, po ruce máte vše co k líčení očí potřebujete (i když štětec mi tam chybí :)) Díky průhlednému víčku víte po čem saháte, všechny produkty jsou popsané a na druhé straně navíc najdete návod na líčení s využitím všech barev. Prostě paráda. 


Oční stíny - v mé paletce najdete 3 hnědé stíny + 1 vínový. Dva světlejší hnědé jsou matné, dobře poslouží jako podkladové. Úplně světle hnědý nebo spíše béžový používám na celé víčko jako podklad pro veškeré stínování, tmavší hnědý je dobře použitelný i samotný pro "nahé" líčení, nejtmavší hnědý je třpytivý většinou využívám do ohybu víčka nebo do vnějšího koutku, stejně tak vínový stín. Vínového stínu jsem se bála nejvíce, protože se mi zdá hodně tmavý, ale ve skutečnosti zase tak tmavý není a je celkem dobře využitelný. I když z těch čtyř barev mi sluší nejméně, takže ho nevyužívám tak často. Stíny jsou jak jsem psala 2 matné (béžový, světle hnědý) a 2 třpytivé (tmavě hnědý a vínový), pigmentace je dobrá. Výdrž stínů je průměrná - bez báze vydrží výrazné a neslité cca 4 - 5 hodin, s bází se jejich doba prodlouží. Co se prášení týče, tak trochu práší, ale nijak moc (třeba stíny od E.L.F. práší o mnoho více), při líčení nemám problém s opadáváním stínů. 

 
Pěnový aplikátor - pěnové aplikátory obvykle nepoužívám, takže ani tento není vyjímkou. Aplikátor je oboustranný, navíc se mi líbí že má uprostřed na "tyčince" napsáno NYC, takže vždycky poznáte, kam aplikátor patří.. :) Stíny se na něj celkem špatně chytají, takže mu moc nevěnuji pozornost.

Báze pod stíny - báze pod stíny je dost světlá, takže sama o sobě je na víčku trochu vidět. Je krémové konzistence a na víčko dobře přilne. Je trochu jakoby lepivá, takže se na to stíny dobře přichytí. Výdrž s bází je však asi jen o hodinu-dvě delší (proto používám jinou bázi). Co se výraznosti stínů s bází týče tak rozdíl je celkem malý, stíny nejsou s bází o mnoho výraznější než bez ní. Takže vezmu-li to kolem a kolem tak báze není žádná pecka, použitelná samozřejmě je, ale nesmíte od ní čekat žádné zázraky.. 


Rozjasňovač - rozjasňovač je celkem zajímavá záležitost, má krémovou konzistenci, obsahuje trochu větší třpytečky, takže pokud jste spíš pro nenápadné rozjasňovače tohle nebude pro vás. Rozjasňovač je na první pohled patrný a dáte-li ho více, je hodně vidět (vypadá to až nepřirozeně). Rozmazat ho je třeba rychle, protože se ihned přichytává a pak už se vám nepovede ho zredukovat. Po chvíli se vsákne a zůstávají pouze třpytky. Ovšem zase na druhou stranu se toho moc bát nemusíte, pokud to s rozjasňovačem trochu přepísknete tak za chvíli stejně nebude vidět, jeho výdrž je totiž značně mizerná. Do hodiny už není vidět, že někdo rozjasňovač použil.

Takže jak to shrnout.. Nejvíce mě z paletky zaujaly samotné stíny, i když s bází a rozjasňovačem takhle dokupy tvoří fakt pěknou sadu (alespoň na oko)! Určitě je paletka vhodná k cestování - všechno najdete pěkně po ruce. Za ty peníze myslím že celkem ujde, i když to není to nejlepší co se dá sehnat.. Paletku seženete v síti drogérií Rossmann ve stojanu NYC, běžná cena je tuším 98,90 Kč.

Na závěr přidávám ještě líčení s touto paletkou. Zkoušela jsem využít návodu na druhé straně paletky, který jsem si trochu upravila po svém. Čísla jsou převzána z fotky výše, abyste věděli, kam jsem který stín nanášela. :)


1- nanáším na celé víčko,
2 - nanáším do středu víčka a trochu stahuji k vnitřnímu koutku,
3 - nanáším do ohybu víčka,
4 - do vnějšího koutku oka.

Spodní linka je celá vytvořená odstínem č. 3 a k vnějšímu koutku jsem dala trochu 4.

Máte tuto paletku? Líbí se vám?


20 komentářů:

  1. paletka vypadá krásně na pohled, ale ta výdrž se mi podle popisu zdá dost mizerná, navíc když s bází vydrží jen o chvilku déle...takže po ní v drogerii určitě nesáhnu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Paletka vypadá dobře, hned bych jednu brala, ale u nás v Rosmanovi jsem ji neviděla, asi už byla vykoupená... A navíc bych si taky vzala tu s hnědými stíny, protože jsem na ně stejně jako ty zažížená a navíc, jsem doposud za svcýh 22 let života nezjistila, jakou to barvu mají moje oči...:D:D

    OdpovědětVymazat
  3. To balení rovnou s bází je docela vtipný, to jsem ještě u nikoho neviděla, docela praktické :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nalíčila jsi se s paletkou krásně a moc ti sluší. :)
    Já potřebuji výdrž stínu 10-12 hodin. Což splňují např. pigmenty od NYXu nebo paletka Sleek. :) Essence stíny to také splňovaly, ale na ně mám bohužel alergii...

    OdpovědětVymazat
  5. Nemám, ale pokukuji po ní :) Obecně mi jakékoli stíny vydrží dlouho díky makeupu a pudru od Yves Rocher, takže bázi ani nepoužívám, ale líbí se mi barvy a rozjasňovač.Tvá recenze obsahuje úplně vše, jsi prostě machr :) A měli by si tě najmout na reklamu,protože mám pocit, že ty stíny musím mít:D navíc líčení se ti moc povedlo, ta fotka vpravo dole vypadá krásně profesionálně :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel jsem si jí také koupila a za mě tedy hrůza. Nulová pigmentace a nulová výdrž. NYC umí i lépe

    OdpovědětVymazat
  7. Ta paletka vypadá moc pěkně, asi si pro ní skočím. Jen ta vínová, no nevím, místo ní bych tam dala spíš nějakou tmavší hnědou

    OdpovědětVymazat
  8. Veľmi si ma potešila touto recenziou.Mňa táto paletka zaujala a v blízkej dobe určite rada po nej siahnem.;)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky je doma mám a nemůžu si ej vynachválit :) Moc hezky vypadá i ta kombinace fialová s hnědou, hezky vystínovat a jsi prostě kočka.

    OdpovědětVymazat
  10. nevypadají vůbec špatně a to líčení ti sluší :)

    OdpovědětVymazat
  11. Paletku nemám, ale moc se mi líbí.... už minule jsem po ní v Rossmannu pokukovala. Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak o paletce nevím že existuje a dle tvé recenze by stála za hřích, hnědých stínů není nikdy dost...

    OdpovědětVymazat
  13. paletka mě teda vůbec neláká, na oku mu přijde, že nejsou stíny vůbec vidět a už jsem někde jinde četla, že pigmentace je mizerná :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já upřednostňuju spíš nenápadné stíny. A pigmentace teda není nejlepší, ale zase nejhorší taky není (i když teda nemám moc s čím porovnávat, žádné drahé paletky nevlastním).

      Vymazat
  14. Hm, na prstoch vyzerala pigmentacia super, ale na ociach tie tiene vobec nevidim a uz vobec neviem rozlisit, ktory je ktory :-/. Tebe sa to na oku paci, resp. si spokojna? Cize pre mna asi nie, ale velmi podobna paleta sa mi paci od NYX, tak snad to bude lepsie ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Teda vypadá to krásně, nejspíš se na ně zajdu zítra podívat :) :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)