pondělí 3. září 2012

Lust mýdlo - Lush.

Pěkné pondělí!

Tak tu máme září, což pro většinu z vás asi znamená začátek školy. Doufám, že se vám podařilo ráno vstát a vyrazit do školy a že vás tam dneska nebudou moc dlouho mučit. Přeci jenom, po dvou měsících volna by měli začít pořádně zlehka ;) Mě ještě školní povinnosti budou následující měsíc míjet, ale potom začne pořádný terno.. Navíc když já hloupá jsem se k tomu připsala ještě do autoškoly! Achjo, jestli to všechno zmáknu tak to bude svátek. Ale dost filozofování, jdeme na další recenzi.

Dneska bych se ráda zmínila o mé první zkušenosti s kosmetikou Lush. Ke své objednávce, kterou jsem uskutečnila někdy na začátku prázdnin, jsem dostala vzorek krájeného mýdla s názvem Lust. A teprve teď jsem se rozhodla ho vyzkoušet. 


Oficiální popis zní: "Nejnovější přírůstek do naší těžce erotické, jasmínové řady. Nyní se můžete do škádlivé neřestnosti zahalit od hlavy až k patě. A neříkejte, že se vám taková představa (aspoň občas) nelíbí."

 
Vůně - Vůně obsahuje ingredience z jasmínu a ylang ylang, což jsou dvě základní voňavé složky tohoto mýdla. Musím přiznat, že na první přičichnutí je to vůně velmi nádherná a příjemná až úplně omamná. Naprosto mě hned okouzlila. Vůně tohoto mrňouse dokázala krásně provonět koupelnu i kosmetickou taštičku. Když jsem mýdlo otevřela a začala se s ním sprchovat rázem byla většina nádherné vůně pryč a zůstala jenom vůně "klasického mýdla". Nevím jak je to možné, ale když se jím umyju, tak většina roztomilé vůně je pryč a zůstává vůně klasického mýdla na praní (víte jak vypadá a smrdí takové to klasické hnědé mýdlo na praní?), což už mi taková krása nepřijde. Trochu mě to zklamalo. Navíc přítelovi to mýdlo vůbec nevoní, takže rázem je škádlivá neřestnost a erotično pryč :D I když stejně nechápu, co je na tomto mýdle afrodiziakálního a erotického :)

Použití - mýdlo obsahuje miniaturní třpytečky, takže po umytí se můžete blýskat. Mě to však vydrželo jenom po prvním umytí, kdy byly třpytky jenom jakoby na povrchu mýdla. Při dalším mytí už na mě třpytky vidět nebyly. Úmyslně jsem fotila s bleskem, aby třpytečky vynikly. Samotné mytí je fajn, pěkně umeje a vážně provoní pokožku, je cítit i po umytí (i když cítím jenom to mýdlo na praní). Co mě ovšem na mýdlu vadí je vysušování pokožky. Mýdlo vážně výrazně vysušuje pokožku, takže pozor na to. Já na vysušenou pokožku nijak netrpím, ale po umytí tímto mýdlem si vždy přijdu jako sušinka. Jinak jsem měla tohoto mýdla takový malý odkrojek a umyla jsem se jím 5x, takže 100g balení ve kterém se prodává vydrží asi docela dlouho.


Závěr - Myslím že krájené mýdlo je celkem zajímavá věc, určitě je to něco jiného než klasické sprchové gely a krémy.. Mýdlo se mi líbilo na první pohled, ale po použití už se mi líbilo podstatně méně. Nechci Lush urazit, ale sama bych za to 200 Kč vážně nedala a trochu se teď bojím vyzkoušet ty ostatní věcičky, které jsem nakoupila, abych nebyla zklamaná. Kdyby mýdlo stálo do 100 Kč, možná bych o koupi ještě přemýšlela, takhle bych si produkt v celé velikosti rozhodně nekoupila, natolik mě produkt neoslnil. Ale někomu z vás by třeba vyhovovat mohlo :) Navíc je to určitě dobré pro fanoušky přírodní kosmetiky, protože u Lush jsou přírodní produkty zaručeny.

Seženete 100g za 200 Kč a to buď v Lush obchodě nebo tady v Lush e-shopu.

Máte s ním zkušenosti? Nebo s jiným Lush mýdlem? Mě tu čeká ještě jedno v plné velikosti, takže jsem vážně zvědavá, jaké bude. Doufám, že lepší než toto :)


15 komentářů:

  1. Hm, takže žádná hitparáda...
    Jinak já jsem na tom stejně - koupila jsem si šampuk New a tuhej kondiš Jungle, mám je doma už 14 dní a pořád se zdráhám je použít :D

    OdpovědětVymazat
  2. S lush nemam celkovo skusenosti, no to mydlo vyzera velmi zaujimavo, ale asi by som si to nekupila..mysliš že cena je celkom vysoka nato ako to mydlo ma funkcie

    OdpovědětVymazat
  3. Ale víš co zkus?? My jsme byli o prázdninám na dovolené v Českosaském Švýcarsku a tam byla taková malá vesnička Růžová a tam mají rodinnou mýdlárnu. Ta paní,co ji vlastní, tak prý našla na půdě starý sešitek s recepty na ruční výrobu mýdla. My jsme tam byli a musím žíct, že to je něco. To jsou bylinkové, ručně dělané a krájené mýdla bez žádnejch škodlivin. Májí mýdla na všelicos. Třeba levandulový je na lepší hojení ranek, na klidný spánek a tak. Já mám trošku akné a mastnou pleť a koupila jsem si mýdlo s rozmarýnem na léčení akné a nemaštění pleti a opravdu to pomáhá. nevím kde bydlíš a jestli to máš daleko, ale třeba se můžeš kouknout na: www.mydlarnyrubens.cz a tam máš všecky mýdla a olejíčky co oni výrabějí a popisek na co to je. Mýdlo stojí jenom 50 Kč v papírovém balení. Jestli bys chtěla nějakou třeba krabičku, tak to stojí víc. Fakt to doporučuji..=)

    OdpovědětVymazat
  4. S Lush zatím žádné zkušenosti nemám, ale kdybych si plánovala něco koupit, tak to asi mýdlo nebude... a tohle už podle recenze vůbec ne :D Navíc za 200,- mi to přijde jako zbytečná investice.

    OdpovědětVymazat
  5. S Lush zkušenosti nemám, pořád nevím po čem sáhnout. :)
    Jinak teda nástup do školy jsem si představovala jinak, už zítra se normálně učíme do 4...hrůza!

    OdpovědětVymazat
  6. Já už s Lushem zkušenosti mám, ale takové předražené mýdlo za 200,- bych si vážně nekoupila. Vyhovuje mi to za pět korun, co voní po malinách, a to potom voním nádherně. Chápu, přírodní kosmetika je přírodní kosmetika, ale zase vyhazovat dvě stovky za mýdlo mi přijde přehnané.

    OdpovědětVymazat
  7. S Lushem mám pouze jednu zkušenost, zrovna včera jsem "dodělala" vanilkovou balistiku do koupele. a nevím, mám z toho takové smíšené pocity.. sama bych si ji asi nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  8. tak mýdla jsem ještě nezkoušela, ale s ostatními produkty jsem spokojená byla a nijak si na ně nemohla stěžovat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. S kosmetikou Lush nemám žádné zkušenosti ale už nějakou dobu si chci něco od ní koupit :)) reginanailpolishes.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. hezký odkrojek, zajímalo by mne, čím to "odkrojili" :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Lush má krásné voňavě a přírodní věci. Já jsem třeba byla spokojená s maskou Zelinka, Comforter si kupuji pravidelně a chystám se i na nějaký šampuk. :) Mýdla jsem nezkoušela, protože mi nijak nelákají, ale mě nelákají ani ta klasická v drogerii. Jediná mýdla, co jsem si koupila, byla ta v z parfumérií Galimard a Fragonard z jižní Francie. Měla jsem ale jako dekoraci. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mýdla jsem měla dvě od Lushe a žádné bych už si asi nekoupila.. Neřeknu, že mě vysušovaly, ale měla jsem takový pocit drhnutí- nebo jak bych to řekla.. To nemám ráda :))Ale měla jsem nějaké vánoční limitky :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)