pátek 10. srpna 2012

5 věcí, které mi pomáhají přežít léto.

Pěkné páteční ráno!

Když jsem přemýšlela, čím oživit blog, aby to tu nebyla jen samá recenze na kosmetiku nebo outfit, napadl mě typ článku "5 věcí". V několika článcích vám v následujících týdnech ukážu 5 výrobků pokaždé trochu jinak. Dnes to bude 5 věcí, které mi pomáhají přežít léto, což jsou pro mě naprosté nezbytnosti v letních dnech. A příště se podíváme zase na jiné produkty.

Většinu výrobků z dnešního článku jsem vám již ukazovala, takže vám do závorky přihodím odkaz na článek, kde o produktu najdete více. A to co tu ještě nebylo (v tomto případě jde o pleťovou vodu), tak o tom si přečtete v následujících dnech. Samozřejmě to nejsou jediné produkty, které používám, ale jsou momentálně používané asi nejčastěji. Berte to spíše jako zástupce daných věcí. :-)

Takže jdeme na věc. Mezi 5 věcí, které mi pomáhají přežít léto patří:

Čistící pleťová voda
Pudr + štětec (považuji to za jednu položku dohromady) (tady)
Voděodolná řasenka (tady)
Deodorant (tady)
Sprej na nohy (tady)


Čistící pleťová voda - její použití se u mě přes léto stalo pravidelným zvykem (používám ji hned 2x, někdy i 3x denně). Protože přes léto mám pleť podstatně mastnější, její použití je pro mě nezbytnost. Večer s ní dokončuji odličovací proceduru a ráno s ní pleť dočišťuji. Občas když se během dne hodně lesknu a nejsem nalíčená, tak ji použiji znovu. Samozřejmě používám i spoustu jiné pleťové kosmetiky, ale pleťovou vodu používám každý den, včetně dní kdy se vůbec nelíčím.

Pudr a štětec - nezbytnost právě kvůli mastnější a lesknoucí se pleti. Snažím se s jeho pomocí zamaskovat lesknoucí se t-zónu. Určitě to zná většina z vás, mastnější t-zóna není naprosto nic neobvyklého. 

Voděodolná řasenka - určitě nezbytnost i pro spoustu z vás. Vodní radovánky jsou přes léto v plném proudu a i když mě se většinou vyhýbají, tak na voděodolnou řasenku nedám v tomto období dopustit. Cítím se s ní líp než s obyčejnou. Co kdyby mě náhodou přepadla letní bouřka? (A že se mi to letos už podařilo hned dvakrát.)

Deodorant - tak myslím že u této položky nemusím nic dodávat. Měla by to být naprostá jednička a nezbytnost snad všech lidí! A že občas v hromadných prostředcích o deodorantech někteří nemají ani páru, snad nemusím dodávat.. Samozřejmě neříkám že je to záležitost jenom na léto, ale přeci jenom přes léto je všechno více cítit.. Já momentálně používám nejvíce tenhle od Garnieru, občas když cítím potřebu něčeho silnějšího tak sáhnu po pánském deodorantu.

Sprej na nohy - sprej se pro mě stal naprostou nezbytností stejně jako deodorant. Přes léto mám docela problém s přehříváním chodidel, kdy mě chodidla vážně nepříjemně pálí, a tak je občas zchladím tímto sprejem. Navíc příjemně voní a chrání nohy před bakteriemi a pocením. 


Svých top 5 jsem vám odhalila a teď se ptám vás: Jaké kosmetické věci pomáhají v létě vám?


15 komentářů:

  1. U mě je to určitě tělový sprej od Avonu, který krásně voní a nezbytná láhev s vodou, kdykoliv někam jdu...

    OdpovědětVymazat
  2. opalovací krém, termální voda, krémy na nohy, čistící gel a sluneční brýle :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nad tím jsem ještě nepřemýšlela, pokud pominu věci, které používám celoročně, tak zůstane asi jen bronzer, otevřené boty (sandálky, žabky), plavky a krém na/po opalování. :) Jsem zvědavá na další články. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta samá čistící voda, deodorant od Fa, termální voda od Vichy, chladící lesk na rty a sluneční brýle :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já léto přežívám hlavně díky termální vodě ve spreji, kterou mám ve více baleních rozházenou všude možně po kabelkách, bytě, autě atd.:-) pak stejně jako ty deodorant. a navíc ještě bronzer, tělové mléko (mám v létě hodně vysušenou pokožku) a balzám na rty s UV faktorem.

    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Já si tuhle řasenku taky nedávno pořídila, protože už mě přestávaly bavit ty rozteklé oči v bazéně :-D Pro mě jsou v létě důležité ještě tělové spreje a všechny různé zmrzliny, které si vytvářím, zrovna mi jedna tuhne v mrazáku, tak jsem zvědavá, jak dopadne :-)

    OdpovědětVymazat
  7. tuhle řasenku jsem měla taky, nedávno mi došla.. byla super!
    garnier deodorant taky máááám a krásně voní :) a ten deodorant na nohy jsem si taky chtěla pořídit, má ho kámoška a vychvaluje si ho.

    OdpovědětVymazat
  8. Lak na nehty (bez nalakovaných nehtů na nohu nedám v létě ani ránu), tuhý deodorant (Rexona shower clean fresh), jakákoli lehká a osvěžující toaletní voda, vlhčené ubrousky, sluneční brýle, gelové linky. Pavla

    OdpovědětVymazat
  9. Deoš na nohy, spíš než deoš antiperspirant nebo občas Dricol, krém na ruce kvůli vysušenější pokožce po koupání, lak na nehty na nožky a ovocné vonavky :)

    OdpovědětVymazat
  10. ten deodorant mám taky, ale strašně mi vadí že zanechává na kůži takový divný.. no jak to říct. že i když se vydrbu (a občas se mi stává že na tom místě sprcháč díky tomu deo nechce ani pěnit), tak žiletka se stejně pak zadrhává :D těžko se to vysvětluje, takže po tomhle už asi příště nešáhnu :-/

    jinak souhlasím ve všem!

    OdpovědětVymazat
  11. Deodorant od Baley je super. Teď máme doma takový limetkový, taky Balea a vážně překrásně voní.

    anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Já taky v létě nedám ani ránu bez klasického deodorantu, spreje na nohy, matujících papírků, žiletky a Balea tělového mléka po depilaci :)

    OdpovědětVymazat
  13. Milé dámy, jak čtu vaše komentáře tak si uvědomuji, že těch věcí, které mi v létě pomáhají je o mnoho víc.. :) možná bych jich dala dokupy i 10.. :D
    Děkuji za všechny vaše komentáře! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)