čtvrtek 21. června 2012

Výlet do Zoo.

Nezapomeňte se zapojit do GIVEAWAY

Pěkné čtvrteční poledne!

Rozhodla jsem se vám přidat článek o našem výletu do zoo, o kterém jsem se zmiňovala. Už asi dva roky jsem si strašně přála jet se zase podívat do nějaké zoo, především jsem chtěla do Dvora Králové n. Labem, který je od nás nejblíž a naposledy jsem tam byla jako malá holka. A tak jsme se s přítelem a kamarádem domluvili a vyrazili jsme tam toto úterý. Bylo to parádní a užívala jsem si to snad víc, než když jsem byla malá. Kluci ze mě měli občas srandu a občas se za mě styděli, protože jsem se fakt radovala a jásala a pískala víc než malé děti, které chodily kolem.. :D Bylo to prostě super, i když se mi zdála zoo docela malá. Když jsem byla menší, přišla mi o mnoho větší.. :-) Ovšem na rozdíl od jiných má Dvůr jedinečné Safari, kdy můžete buď vlastním autem a nebo jejich autobusem projet úseky přímo mezi zvířaty! Byla jsem u vytržení, když dva metry ode mě se pásl Marty (zebra) nebo Melmen (žirafa).. A průchozí voliéry, kdy chodíte přímo mezi ptactvem stojí také za zmínku! Například na voliéru s pelikány, kde dojdete doprostřed a tam stojí cedule: Pelikáni můžou být nebezpeční, asi jen tak nezapomenu. Navíc když dva další pelikáni vám kříží cestu ven.. :D

Opravdu nevšední zážitek a můžu vám výlet do Dvora jedině doporučit!

Přikládám pár nejhezčích fotek (výběr byl dost těžký!). Roli fotografa jsem tentokrát přenechala Ondímu, kterého to bavilo.. A více fotek můžete najít na facebooku.


 Chameleon měl úplně dokonalé zbarvení! Snad nejkrásnější zvíře ze všech.. :-)



Na slony bych se vydržela dívat hodiny.. Naprosto nádherní.. Jeden stál asi dva metry ode mě a dělil nás od sebe jenom ten ošklivý příkop.. Mým snem je sáhnout si na něj :-)


 Jsem milovníkem zvířat a především velkých kočiček.. Takže na tygrovi a levhartovi jsem mohla oči nechat.. :-) Jenom se s ním pomazlit :D Neustále chodil kolem skla a sledoval svůj odraz..


 Další úžasné mazlící zvířátko. Ze surikat jsme byli na větvi všichni.. Byli strašně srandovní! Ty jejich postoje, hrabání nor, jejich hraní.. prostě vážně paráda.. a nejvíc nás pobavilo, když chodili kamarádovi okukovat časopis :D

No na závěr medvěd a medvědice.. :D Jinak co se oblečení týče, tak to moc neřešte. Snažila jsem se připravit na třicetistupňové vedro a zároveň se obléknout co nejpohodlněji, abych celý den vydržela..


A teď se ptám vás. Chodíte rádi do zoo? Byli jste v zoo ve Dvoře Králové? 


23 komentářů:

  1. No jejda, zoo mám ráda i když je mi těch zvířat někdy líto... Naposledy jsem byla v zoo Liberec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo mě je těch zvířat taky líto.. :( ale zase na druhou stranu ono je o ně dobře postaráno.. :) takže z toho mám takové sporné pocity..

      Vymazat
    2. Myslim, ze uroven zoo se za posledni dobu hodne zvedla a zvirata tam uz snad nijak netrpi.. a nektere druhy uz jsou na svete jen diky zoologickym zahradam!

      Vymazat
  2. Ještěráky všeho druhu zbožňuju, takže úvodní fotka mě potěšila :) Jinak tě obdivuju, že jsi výlet podstoupila. V tomhle vedru bych umřela, navíc z davů lidí dostávám psotník :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se toho právě taky obávala.. ale štěstí nám přálo, bylo příjemně pod mrakem, žádné ostré a pálivé sluníčko. A lidí tam bylo taky málo.. :)

      Vymazat
    2. No tak to jste měli štěstí :) My jsme byli v pondělí v Punkevních jeskyních a Macoše a ten přechod z 32°C do 7°C jsem pěkně odstonala. Jsem měla jet radši do Dvora na chamíka :D

      Vymazat
  3. Přesně tohle se mi taky stalo. :) Máme velikou zahradu a než jsem ji jako malá celou přešla, zdála se mi strašně veliká a teď je to jen pár kroků, je to kouzelný. :) Chameleon je nádherný, tyhle zvířata mě fascinují a slony mám taky moc ráda. Do ZOO chodíme tak jednou ročně, ve Dvoře Králové jsem taky byla, ta projížďka Safari byla úžasná. Moje nejoblíbenější ZOO je ale v Lešné, je obrovské, vždycky ho procházíme tak osm hodin, ale stojí to za to. :)

    OdpovědětVymazat
  4. v zoo som bola naposledy asi pred 3 rokmi a dufam ze najblizsie tam pojdem uz len s detmi :D


    http://fa-shovv.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Klári, to muselo být príma :-) Já mám zoo taky moc ráda, do Dvora jsme jeden čas jezdili každým rokem, ale už to jsou asi 3 nebo 4 roky, takže to budeme muset zase napravit :-)
    A ještě mám druhej pokus makra příští týden a pak už snad nic :-) Takže budu nejspíš volnáá :-)

    OdpovědětVymazat
  6. jé v zoo jsme nebyla ani nepamatuju :) ty surikaty jsou stejně nejlepší :D

    OdpovědětVymazat
  7. V naší zoo už jsem nebyla ani nepamatuju. Jsem ze Dvora a do zoo to mám opravdu kousek, ale.. Jednak dřív to bylo daleko větší, než udělali to nové obří safari, takže samotná zoo se krutě zmenšila a jednak neskutečně zvedli vstup, takže za ty prachy se mi tam ani nechce :D.. Ale co tak koukám, je to tam pořád stejný :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to s tebou musím souhlasit.. bez Safari se to za ty peníze ani nevyplatí.. jako ta cena je dost přemrštěná.. vzhledem k tomu, že i v Praze to stojí míň :D

      Vymazat
  8. v zoo jsem byla jen v Ostravě a v Olomouci a do zoo chodím ráda:)
    ty fotky jsou vážně moc povedené a ten chameleon je fakt nádherný, chtěla bych ho domů:D

    OdpovědětVymazat
  9. Jééé, to muselo být skvělé :) A sluší Ti to, jsi kočka :)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé fotky a tobě to opět moc sluší! :) Já mám nejraději lemury, dostává mi ten jejich dlouhý ocas. :D A do ZOO chodíme u nás každý rok, je to taková tradice a hrzoně se vždy těším na lemury (jak jinak), hrocha, nosorožce a také na "kočičky". :)

    OdpovědětVymazat
  11. Máš tú najlepšiu kabelku až sa ti zunuje ozvy sa mi :)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji všem za pěkné komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásne fotky :) Ja by som tiež chcela ísť do ZOO. Naposledy som bola pred 5 rokmi. Problém je, že do ktorejkoľvek našej ZOO by som musela ísť cez pol Slovenska :D

    OdpovědětVymazat
  14. Tak teď jsem upřímně v šoku!! Byla jsem v zoo v červenci, projeli jsme si safari autem a prošli zoo, ale byla jsem zklamaná, že tam nebyly žádné šelmy a teď u tebe vidím, že byly! Těšila jsem se na ně nejvíc a asi jsme je nějak nenašli:( To mě teď tak mrzí:(

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)