středa 20. června 2012

Co se vlasů týče..

Pěkné středeční ráno!

Ani nevím jak tenhle článek začít. Některé z vás si na fotkách z minulého článku všimly, že mám zase nějak tmavší vlasy. Ano, správně! Jste vážně všímavé! V pátek jsem si doma po dlouhé době zase nabarvila hlavu na tmavší hnědou. A tak mě napadlo napsat o tom pár slov.

Tuhle barvu - Natural & Easy (odstín 560) od Schwarzkopf - mám už poněkolikáté, líbí se mi ten odstín. Ale já vám ani nevím, co se mi na ní kromě odstínu líbí.. Barva se celkem rychle vymývá a už za pár dní mám na hlavě o dost světlejší barvu. Množství je také na pováženou.. Možná bych v klidu zvládla i dvě balení. A to musím konstatovat, že mám o dost kratší vlasy než dříve! Ale i tak mi někde vyčuhují světlejší pramínky. Nanášení je teda taky podivné, já jsem zvyklá na misku, tady u toho výrobku se směs smíchává v takové tubě.. Takže z toho prostě nikdy nedostanete všechno.. A stojí 120 Kč.

No, co to tak čtu zpětně, tak má ta barva dost nedostatků.. Možná čas příště sáhnout po jiné...Ale zase na druhou stranu oceňuji to, že jsem po její aplikaci nezůstala bez vlasů.. A jako bonus výrobce uvádí, že obsahuje výtažky z manga a jojobový olej.


A aby to nebylo tak krátké a jenom o barvě, mám tu na ukázku gumičky, které můžete momentálně sehnat v limitované kolekci Essence. Jsou z kolekce A New League, která je aktuálně k dostání v drogériích Rossmann. Já vám je můžu jedině doporučit. Jsou to ty nejlepší gumičky, které jsem měla! Jsou to opravdu gumičky z pořádné gumy a ne žádné slabé rádoby gumy. Drží, nepraskají a i když se postupně trochu roztahují a povolují, můžete je klidně používat dál. Já pořád používám jednu a tu samou a to už pořádně dlouho! V balíčku najdete gumičky v modré, červené a hnědé barvě. Je jich opravdu hodně a budete mít zásobu na pořádně dlouhou dobu. Plus dávám i za pěkné balení, obal je průhledný a balíček je na takový ten "zip". Tohle se jim zase jednou povedlo a vážně za to Essence moc chválím!


A teď mi zase něco řekněte vy. Barvíte se? Jakou barvu používáte? A zvládáte to samy (předpokládám jen dámy) nebo se necháváte barvit od kadeřníka?


28 komentářů:

  1. barva vypadá zajímavě:). Já se bavim nějaký 3-4 roky, nejdřív na černo (všichni mi řikali že budu vypadat jak debil/ukrajinka, ale sedne mi to víc než moje přírodní vlasy). Poslední rok se barvim pěnovou barvou od Palette na fialovo (ale jenom taovej ten lehkej nádech do vínova). Vypadá to komicky, protože mi to chytá jenom na ty hnědý odrosty, a tak mám už cca po uši fialovou a zbytek černou :D. Ale prej je to teď moderní a řiká se tomu hombré (však to má i jedna přední bloggerka :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je docela pešek, že ta barva není žádná bomba, no... Já si vlasy nebarvím, takže žádný postřeh k tématu :-D Ale gumičky se vždycky hodí, zrovna jsem si jich taky nakoupila pořádnou zásobu, ale z takovýchle gumových mě hrozně tahají vlasy, s nimi to byl vždycky boj, když mě doma česali před odchodem do školky :-D

    OdpovědětVymazat
  3. gumičky mě z celé kolekce taky zaujaly nejvíce a pořídila jsem si je :) mám ráda přesně takové, pevné, gumové, co nezkloužou a nepraskají :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak když ty gumičky tak chválíš, tak se po nich asi taky mrknu :) Jinak já si vlasy vždycky barvila doma, používala jsem pěnové barvy, kde je aplikace velmi jednoduchá (když mám vlasy do půlky zad, tak s klasickou barvou bych to nezvládla). Ale naposledy jsem se nechala barvit u kadeřnice a barva mi vydržela asi o měsíc dýl, takže kvalitou na tom je úplně někde jinde. Teď tam musím jít zas, už mi to odrůstááá :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já se zatím do obarvování moc nechci pouštět, no mám na to ještě celkem čas :). Ale u kadeřnice si už nějakou dobu nechávám vždy udělat blond melír, už je to u mě kladika =).

    www.teensmajdicka.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. já si teda vlasy barvím, i když bych asi moc neměla, sem tam si dávám tmavou hnědou a potom počkám až se mi to vymyje, ale nejlepší zkušenost mám se syoss :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vlasy jsem si nikdy nebarvila, ale už asi třetí rok používám hennu. Akorát mě upozornila kadeřnice, že kdybych chtěla trvalou, tak to nepůjde ani náhodou a když mě česala na ples, tak některé pramínky nešly vůbec natočit, ona ta henna totiž ten vlas obalí, ale není to jak barva, protože se nevymyje. Kamarádka ji také několikrát zkoušela, akorát někdy z ní měla zelené vlasy (mě se to nikdy nestalo) a navíc moc nevoní, ale i přesto jsem s ní spokojená, mám po ní vždycky krásně hedvábné vlásky a hlavně je super, že až tak moc nebarví, je to jen takový odlesk. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si vlasy začala barvit po tom, co jsem dostala "skvělý" nápad dát si na blond melírované vlasy klasickou blond barvu. Některé pramínky byly přeci jen tmavší, takže jsem měla oranžovou hlavu. Teď mám tedy hnědou barvu a nikdy se mi nestalo, že bych byla nespokojená. Vlasy mi barví mamka, používám barvy, které stojí kolem 70-80 Kč, protože potřebuji dvě a ještě mi to skoro nestačí. Je fakt, že od kadeřnice je to lepší, protože nabarví opravdu všechno, ale ta cena... Co mě ale na tmavých barvách štve je to, že si koupím třeba středně hnědou, nenechám ji působit ani předepsanou dobu a stejně pak mám vlasy o dost tmavší, než měly být.

    OdpovědětVymazat
  9. Gumičky vypadají pěkně, ale na moje vlasy nepoužitelný. Dřív jsem se barvila sama, ale teď už jen u kadeřnice a dávám si melír a barvu.

    OdpovědětVymazat
  10. já používám pěnovku od wellatonu. na moje vlasy jí je akorát a já nemusím kupovat dvě balení :)

    OdpovědětVymazat
  11. já si vlasy nebarvila už roky, ale tahle barva vypadá fakt pěkně =)

    OdpovědětVymazat
  12. Vlasy si farbím doma (farbí ma mama) už niekoľko rokov. Najskôr som používala zmývateľnú čiernu farbu. Som prirodzená čiernovláska, ale vždy po lete mi vlasy zostali bledšie. Tak som chcela zvýrazniť prirodzenú farbu. Posledný rok sa ale snažím o opak - zosvetliť svoju prirodzenú farbu. Nedávno som objavila úplne dokonalú farbu - ako tak chytá aj na tmavé vlasy, najskôr chytí na fialovo, postupne sa vymyje do červenohneda. Myslím, že jej zostanem verná :D Farbím sa asi 2x ročne, pretože si nechem zničiť aj to málo vlasov čo mám, a odrasty mi skoro vôbec nie je vidieť. Veľmi by som chcela skúsiť ryšavú farbu, ale sama sa bojím na hlavu dávať peroxid, a nepoznám žiadnu dobrú kaderníčku, ktorej by som mohla veriť. Hádam sa raz podarí...

    OdpovědětVymazat
  13. Teď jsem se naposled sama barvila pěnovou Schwarzkopf Perfect mousse, odst. dark brown a jsem navýsost spokojená :) Skvěle se nanáší, nikam neteče, nemám fleky a vlasy jsou po ní vysušené jen minimálně, doporčuju :) Fakt jsem se s ní zvládla nabarvit sama!

    OdpovědětVymazat
  14. Já si vlasy nebarvila a dokud se mi neobjeví šediny, tak ani nezačnu ;).
    A proč se vubec začnete barvit? To se vám nelíbí vaše puvodní barva? Já myslím, že každá barva je krásná na upravených vlasech ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začala jsem někdy v deváté třídě a potom už jsem barvit musela, aby nebyly vidět ty ošklivé odrosty a trochu to vypadalo.. a původní barva se mi vůbec nelíbí, mám to jako pochcanou slámu.. tak i proto.. :D

      Vymazat
  15. Ahoj kočko,
    doporučila bych ti Casting Créme Gloss. Jsou to ty nejúžasnejší barvy. Mám zkušenosti jak s tmavou, tak s blond odstíny. Navíc obsah je hodně velikej...kolem 140 ml! Takže když budeš šikovná, tak ti to vyjde na 2 barvení. Barvy jsou hodně přirozené, skvělá aplikace, super výsledek.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji všem za komentáře plné postřehů, názorů a tipů! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ja si vlasy farbim uz 7 rokov, zacala som klasicky samponmi a melirom, mozno posledne 3-4 roky si farbim trvacnou farbou. Najradsej mam Casting od Lorealu alebo aj tu penovu, pripadne nieco od Palette. Musim povedat,ze za tie roky som vyskusala kazdu jednu znacku z drogerky a vlasy znicene nemam. Ono vela zavisi aj od toho ako sa kto o tie vlasy potom stara. Takze, ak chces aby ti farba chytila dokonale, odporucam Palette, ak si potrpis na lepsiu kvalitu,tak urcite Lorealky, tie su na vlasy uplne prijemne, tolko moja skusenost :)

    OdpovědětVymazat
  18. skvělý post, díky za tip, pro ty gumičky si půjdu! :)

    OdpovědětVymazat
  19. vlasy barvim hennou a nemenila bych za nic na svete :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, jsem kadeřnice a tyhle recenze na drogérovou vlasovou kosmetiku a hlavně barvy, přelivy, šampóny (chemie)z drogérie mě vytáčejí.. Já chápu, že to je cenově dostupné a někomu kdo nevyzkoušel profesionální přípravky to může vyhovovat. Ale přece nebudu mluvit a doporučovat něco čemu absolutně nerozumím. Radči se věnuj tomu v čem se vyznáš... Toť můj názor.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Tak za prvé, jestli jsi to četla, tak barvu moc nechválím, za druhé je to můj laický názor, což je z textu patrné a za třetí na svém blogu můžu psát o čem chci.. :) nelíbí se ti to? Tak sem přeci nemusíš chodit a číst to.. a ještě jedna věc, ne všichni máme přístup a prostředky na to, abychom si kupovali profesionální přípravky, co vím tak většina lidí si kupuje právě drogérkovou chemii, takže to je psané pro ně.. a ekonomie které rozumím bohužel nikoho tady moc nebere :D

      Vymazat
  21. Narazila jsem na tebe náhodou nesleduji tě ani nejsem odběratel, ale po tvém videu Vlasová kosmetika - recenze jsem nemohla nereagovat. Nemusíš se hned rozčilovat řekla jsem pouze svůj názor. Ano kupují, a pak chodí za náma se slzama v očích, at jim s tím odstínem co se jim vytvořil něco uděláme nebo v horším případě s alergickou reakcí... Viz. taky nemluvím a nedělám videa o dnešní Ekonomii, když ji nerozumím ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se vůbec nerozčiluji, jsem úplně v klidu. Holt mě to baví a myslím že existuje demokracie a můžu si dělat co chci.. toť vše. Neříkám že nemáš pravdu - nerozumím tomu, ale stejně tak spousta lidí, kteří mě sledují, takže já jako laik doporučím dalším laikům co mi vyhovovalo a co ne.. píšu jenom o tom jak mi to vyhovovalo a nevyhovovalo a o svých pocitech, do žádných detailů nezacházím, tak nevidím žádný problém.. ale to je věc názoru. Beru na vědomí. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)