sobota 9. června 2012

Báze pod make-up.


Pěkný sobotní podvečer!

Na facebooku jsem se vás dnes ptala, o čem byste si rády přečetly (předpokládám, že o tomhle budou číst pouze dámy) a zvítězila to báze pod make-up. Bude to hned o dvou bázích. Další z vyzkoušených produktů Essence. Hned na úvod vás upozorním, že jak jsem zvyklá Essence chválit, tak dneska tu moc chvály asi nebude. Podíváme se na zoubek bázi Skin Perfection a Illuminating.


Skin Perfection Make-up Base - jde o oranžový krém, kterého se možná na první pohled leknete. Ovšem nemusíte mít obavy, po nanesení a pořádném rozetření se po chvíli krém vsákne a za chvíli bude na pleti vidět pouze nepatrně. Poté můžete nanášet make-up. Základním úkolem této báze je hydratovat, dodat svěží vzhled a prodloužit výdrž make-upu. Make-up nijak závratně nezafixuje a výdrž make-upu neprodlouží.. alespoň já jsem si žádné změny s jeho použitím nevšimla. Hydratace je celkem dobrá, ale myslím že dost záleží na typu pleti. Vzhledem k tomu, že mám v posledních dnech pleť mastnější, přestala jsem ho používat, protože mi pleť mastil ještě více. Svěžího vzhledu navíc jsem si také nevšimla, jak by mohl dodat svěží vzhled, když pod make-upem není vidět? Tuto funkci dost dobře asi nechápu. Pokud hledáte bázi, kterou chcete make-up opravdu zafixovat, tohle asi nebude ta pravá volba, v případě že hledáte podkladový krém nebo hydratační krém pod make-up, mohla by se vám báze hodit.


Illuminating Make-up Base - tak tento produkt s bází nemá už tuplem nic společného. Základním úkolem této báze je rozzářit pleť a zafixovat make-up. Tak pleť vám rozzáří, v tomhle bodu teda báze vyhovuje.. Ale nadšené z toho budete pouze tehdy, chcete-li vypadat jako blyštivá koule.. :D Jako použila jsem ji na celý obličej pod make-up jednou a jako asi raději nikdy více, na celý obličej je to naprosto nepoužitelné..! Navíc vám to make-up ani nezafixuje. ALE! Možná už jste o této bázi četly nebo slyšely jinde, protože mnoho blogerek pro ni našlo jiné využití. Musím se přiznat, že já také. Používám ji místo rozjasňovače (tento název by skutečně tato báze měla nést) na rozzáření určitých míst. Např. pod obočí, na tvář nebo nad horní ret. Jako rozjasňovač je to naprosto perfektní. Střídám ho ještě s tímto. Oproti němu se mi zdá tenhle méně nápadný a méně lesknoucí se a vyhovuje mi asi o chlup více. Samozřejmě musíte s rozjasňovačem velmi opatrně, abyste to nepřepískly! :-)

 
 Takže závěrem: Essence by se měl blíže podívat na to, co znamená báze pod make-up. Tyhle výrobky jsou podle mě trochu mimo mísu. Sice pro ně určitě využití najdete, ale nečekejte že splní primární cíle.. Nečekejte zázraky. Množství 20 ml, cena je 94,90 Kč. Jinak ale velmi oceňuji balení, především pumpičku, kterou obě báze mají. Díky ní budete mít dávkování pod kontrolou. To se zase skutečně povedlo! Takže obal máte super, ještě zapracovat na obsahu a bude to perfektní!

Máte s některou z nich zkušenosti? Používáte bázi pod make-up?


14 komentářů:

  1. Super, aspoň vím, do čeho jít :) příští týden navštívím Rossmanna, tak se kouknu :))

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna mě v obchodě zaujaly a pořád jsem se rozmýšlela, zda je vyzkoušet, takže děkuji za tvou (krásnou!) recenzi :) určitě si koupím ten "Skin perfection makeup base" :)

    OdpovědětVymazat
  3. žádnou bázi nepoužívám a po tvé recenzi asi stále ještě nebudu :D báze co bází ani není asi nepotřebuju, ale nějaká by se mi určitě hodila, většinou mi makeup moc dlouho nevydrží a večer už z něj neodlíčím skoro nic:/ tak budu hledat:)

    OdpovědětVymazat
  4. já už na ně kolikrát koukala, ale vždy jsem věděla, proč je nekupovat :D já mám vyhlédnutou bázi od Rimmelu, je to nějaká novinka nebo co :) samozřejmě by mě lákal Dermacol, ale tolik peněz se mi za bázi zrovna dávat nechce..

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jako báze u mě tento výrobek skončil, ale jako rozjasňovač to nevypadá marně :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja žiadnu nepoužívam, dávam si pod make up normálny krém :)

    OdpovědětVymazat
  7. slyšela jsem na něj jenom dobré recenze!!;)

    OdpovědětVymazat
  8. koukám po nich už dobrý měsíc..tak aspoň vím, že za ně nemám vyhazovat peníze :)
    http://your-honeybee.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. ta oranžová hmota mě vyděsila už v drogerii :D žádnou bázi zatím nepoužívám:)

    OdpovědětVymazat
  10. Přiznám, že tyto báze ani neznám a vím alespoň čemu se vyhnout. Bázi jsem používala jen tu od Dermacolu a byla super. Jinak momentálně používám jako rozjasňovač nejsvětlejší bronzer ze základní řady od Elfu, opravdu pleť jen jemně rozzáří. Takže jeho primární použití je troškou mimo, ale já pro něj našla jiné.:)

    OdpovědětVymazat
  11. Já chtěla tu rozjasňující a jsem moc ráda, že jsem si to nakonec rozmyslela :) Moc hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
  12. já s nimi zkušenosti mám a v názorech v této recenzi se s tebou shoduji :) ne, že by bylo úplně co vytknout, ale zkrátka není co chválit :(

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)