středa 2. května 2012

30 Day Shred with Jillian.

Na FB jsem vám dnes slíbila článek o programu, který jsem včera zdárně dokončila. A to cvičební program vytvořený trenérkou fitness Jillian Michaels - 30 Day Shred. Na tento program jsem nedávno narazila u několika slečen a hned mě to zaujalo. Jde o 30denní cvičení, kdy cvičíte cca 25 minut denně a po 10 dnech střídáte úrovně. Na každých 10 dní máte jinak náročný Level. S přítelem, který posiluje už roky jsme to tak nějak koumali a došli jsme k závěru, že první level je na získání určité kondičky, druhý level je zaměřen hodně na silové cviky a třetí level je zaměřen nejvíce na cardio cviky. V samotném jednom levelu se střídají 3 druhy cviků: tzv. CARDIO, které je zaměřené na výdrž a získání kondičky, STRENGHT, které je zaměřeno na posilování a ABS, což jsou cviky na břicho. Celé je to takovou zábavnou formou a navíc si můžete vybrat ze dvou obtížností - buď jako začátečník a nebo jako pokročilý. Já většinou cvičila jako začátečník a až ke konci každého levelu jsem přidávala cviky z pokročilého cvičení..

Strašně mě to bavilo, i když byly samozřejmě dny, kdy se mi cvičit nechtělo.. Ale ten pocit, že pro své tělo alespoň něco dělám je k nezaplacení..! A teď k tomu, jak to vypadá po tom měsíci cvičení. Už jsem nějaký pohyb akutně potřebovala, téměř jsem se nehýbala, když nepočítám občasné procházky, nákupy a každodenní jízda na kole na nádraží.. :D ale pořád to bylo dost málo.. a tak jsem uvítala změnu.. Od prvního dne mě to strašně bavilo, i když občas jsem měla co dělat.. První den jsem to málem neudýchala, postupně jsem se dostávala do formy.. vždycky když jsem skončila tak jsem byla rudá jak rajče a zpocená až.. :D ale prostě ten pocit je k nezaplacení. 

Co se výsledků týče: Míry zůstaly skoro stejné, jediné, kde jsem výrazněji shodila jsou prsa.. :D Ano, zrovna to není moc milé, ale je to asi i tím, že hodně cviků bylo právě na tyto partie a tam jsem skutečně dřela. A dříve jsem tyto partie nikdy necvičila, takže dostaly vážně zabrat.. Jinak váha pořád stejná, ale to je i tím, že svoji stravu jsem nezměnila (to asi tak snadno nepůjde).. Kdybych jedla zdravěji (i když už se tomu občas blížím), tak by byly výsledky daleko lepší.. Ale na první pohled je patrné zpevnění. Celkem výrazně se zpevnily a vytvarovaly ruce, stehna a lýtka. Na břicho to bylo málo, na to budu muset cviky výrazně přidat, ale břicho jde vždy nejhůře. Navíc mám větší sílu (už občas i přeperu přítele!) a zlepšila jsem si fyzičku.. Už dokonce vyšlapu kopec k našemu baráku, aniž by mi upadly nohy a aniž bych dostala infarkt! :D

A teď ta nejdůležitější změna. Cítím se naprosto skvěle!!! Nikdy bych nevěřila, že mě začne pohyb tak strašně bavit a že mi dodá tolik energie. Od té doby co cvičím mám daleko lepší náladu. Opravdu jsem od té doby co cvičím daleko spokojenější a šťastnější, překypuju energií a kolikrát bych pořád něco dělala. Tolik energie jsem nikdy předtím neměla.. Opravdu už věřím tomu, že se pohybem uvolňují hormony štěstí! :D Určitě pohyb doporučuju a uvidíte, že se změní ve vašem životě hodně..

Jinak já jsem se rozhodla pokračovat ve cvičení i po skončení programu a hned zítra navážu dalším tréninkem od Jillian, tentokrát to bude Ripped in 30.. A už teď vám slibuji, že po skončení se vám opět ozvu, jak to dopadlo.. :)

Pro ukázku přikládám video s prvním levelem cvičení.. :)


A jak se udržujete ve formě vy? Cvičíte doma nebo chodíte do fitka? Popřípadě jaký sport děláte?

Pokud máte nějaké otázky týkající se tréninku nebo čehokoliv jiného tak ráda odpovím. Ať už na formspringu, e-mailu nebo v komentářích.. :)


16 komentářů:

  1. Další :D :) J8 jsem se taky rohodla už dávno před tebou, že buudu cvičit a taky mi to velmi pomohlo a rozhodla jsem se to nadále opakovat :))

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna teď jsem dopsala článek o Ripped :D shred jsem cvičila dřív, potom jsem zkusila six week taky od Jill, ale to mě nebavilo...ale mám ráda její kick box, a někdy si zajdu zaběhat nebo do fitka, máš pravdu, sport neskutečně zlepšuje náladu a nabjí energií :)

    OdpovědětVymazat
  3. dneska mám asi 7 den Shredu :))) zrovna jsem na něj chtěla jít, když jsem zahlídla tvůj článek, takže jsem si nejdřív musela počíst a jdu na to až ted :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mám zostavený svoj osobný plán a som s ním nadmieru spokojná. Už len počkať kým sa vyzdravie bolavá noha a môžem sa do toho opäť pustiť :)

    OdpovědětVymazat
  5. jj, souhlasím s tebou že pak se člověk cítí dobře, pořád by něco dělal a má dobrej pocit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já na tuhle paní prostě nějak nemám nervy :-D Ale Tebe každpádně obdivuju a gratuluju ke zdárnému dokončení :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Obdivuji tě, že jsi vydržela!!! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já teď momentálně bojuji s Jill i se stravou. Mám za sebou prvních šest dní, o kterých píšu na svém blogu a jako sakra doufám, že to do táhnu do konce a budu pokračovat ještě dál. Kdysi jsem zkoušela i Cindy Crawgord, první dvě DVD ... to byla taky makačka. Program ji sestavoval tehdy jeden přední trenér USA Radu Tolescu, nebo tak nějak :) Hubnutí beru vážně, potřebuji to jak sůl. ALe už teď můžu naprosto klidně říct a souhlasit s tebou, že i když ta změna není markantní, cítím se ZATRACENĚ skvěle :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Už jsem o Jill četla na hodně blozích, ale sama jsem se k tomu ještě nedostala. Chodím jednou tdně na bo-su a pilates a příští týden jdu zkusit port de bras. Není důležité, kolik člověk shodí, ale to, jak se cítí a pokud se cítíš skvěle, tak je to to nejlepší, co tě potkalo. A nezapomínej, že svaly váží víc než tuk. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Pred 3 tydny jsem to take docvicila, vysledkem jsou pevnejsi nohy a ruce :) nejhorsi to bylo se k tomu kazdy den dokopat ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak vidím, že jsi taky podlehla. Co Ripped in 30, jak se ti cvičí? Já o tom budu publikovat článek zrovna zítra nebo pozítří, už jsem ho dokončila :) A pak hodlám cvičit asi Killer buns & thighs, cvičení na stehna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem ho cvičila poprvé.. a docela záhul.. :) ale tak uvidíme.

      Vymazat
  12. Holky, těm které začaly cvičit držím palečky, aby vám to vydrželo a pomohlo vám to, jako mě..! ;) A těm které necvičí aspoň pár minutek denně doporučuju, budete se hned cítit lépe! :)
    A samozřejmě děkuji za všechny vaše příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ach jo... už asi 2 měsíce se přemlouvám k tomu, abych se cvičením začala a vždycky mi do toho něco vleze (nemoc, práce, učení...). Tak snad po zkouškovém už bez výmluv začnu :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)