sobota 7. dubna 2012

Avéne.


Dnes bych vám ráda představila kosmetiku, kterou budou jistě znát ti, kteří si pravidelně kupují časopis ELLE. Protože v minulém roce jste v tomto časopise mohli najít tyto dva výrobky. Jedním z nich je Termální voda Avéne a druhým je Čistící pleťová voda Avéne. Výrobky byly u časopisu ve vzorcích nebo spíše miniaturních baleních.


Termální voda - jedná se o vodu ve spreji, která má mít zjemňující, protizánětlivé a zklidňující účinky. Slouží například na různá zarudnutí, popálení, štípance.. nebo jen tak na zchlazení pleti po sportu, apod. Já pro ni nacházím využití především při těch štípancích a zarudnutích, hodila se mi také při vyrážce a občas když na ni nezapomenu tak si s ní obličej nastříkám i po tom sportu.. Musím říci, že v některých případech celkem zabrala. Například zarudnutí zmizela, štípance se také uklidnily, spálenou kůži od sluníčka příjemně zchladí.. Voda je bez jakékoliv parfemace a neměla by dráždit pokožku, je vhodná i pro citlivou pleť. I to malé balení dost dlouho vydrží. A určitě si ji zase nenechám ujít v příštím čísle Elle... :) Jinak se dá sehnat i na Avéne e-shopu, kde se její cena pohybuje od 79 - 289 Kč (podle velikosti balení). Za sebe můžu tuto vodu doporučit, rozhodně je to pro mě nepostradatelná věc na cestách.. 


Čistící pleťová voda - musím se přiznat, že jsem si původně myslela, že jde o odličovací mléko, ale po dlouhém hloubání na internetu a sledováním etikety jsem zjistila, že jde o čistící pleťovou vodu. I když jako voda to tedy rozhodně nevypadá, je to spíše krémové konzistence, takže připomíná spíše to odličovací mléko. Opět je to bez parfemace, takže by neměla dráždit pleť. Používat by se měla ráno a večer, stačí trochu nanést na vatový tamponek a krouživými pohyby vmasírovat, není nutné oplachovat. Mě se tedy zdá účinek celkem nijaký, přijde mi, že pořádně pleť nevyčistí. Pro čištění pleti jsem už našla i lepší pomocníky. Ale na druhou stranu pro osoby s citlivou pletí by to mohla být dobrá volba. Cena se mi zdá teda trochu vyšší a já bych asi nebyla ochotna za to ty peníze dát. Doporučená cena za 200ml je 449Kč, což se mi zdá dost.


Co mi tedy chybí u obou výrobků je etiketa v češtině.. Jelikož jsem se francouzsky nikdy neučila, je pro mě docela problém přeložit si to... :D

Vyzkoušeli jste tyto výrobky?


Tak a já si běžím zacvičit, natočit video a vyrážím na akci. Takže se tu mějte krásně! Přeju pěkný víkend! :)

8 komentářů:

  1. Avéne je sice drahé ale dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. na sprej se strašně těším :) a ta pleťová voda mi strašně vysoušela, ale když se pleť namaže je to v cajku, takže to bude pomocník na prázdniny :)*

    OdpovědětVymazat
  3. čistící pleťovou vodu mám taky, francouzsky se sice učím, ale když mi to vyhledalo, že to je pleťová voda, myslela jsem si že si ze mně dělají srandu nebo jsem ten název blbě pochopila :D a termální vodu si asi pořídím na léto.

    OdpovědětVymazat
  4. ta termální voda vypadá opravdu skvěle :) těším se na video :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten sprej je naproto famözní, loni u moře jsem ho používala jako divá :o) A moc mi to pomáhalo. Používala jsem ho na obličej a super chladil a pleť byla pak příjemná na dotek (ne jak to člověk má suchý u moře :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda jenom, že patří mezi ty dražší produkty..:)

    OdpovědětVymazat
  7. kosmetika avéne je sice dražší, ale nedá se to vůbec srovnat s levnějšími produkty...mně teda naprosto vyhovuje a zas nějaká strašně drahá není

    OdpovědětVymazat
  8. Avéne je sice dražší, ale kvalita je skvělá. Sprej mám také a nedám na něj dopustit. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)