neděle 18. března 2012

Praha podruhé.

Pěkné nedělní odpoledne,

tak jsem přežila i druhý výlet do Prahy a bylo to naprosto perfektní! Opět na ni budu mít skvělé zážitky, protože se mi výlet líbil od začátku do konce. Sakra, začínám milovat Prahu! :-)

Jako původní impuls a vlastně věc, kvůli které se tam jelo především, byla výstava The Human Body Exhibiton, o které jste určitě všichni slyšeli (a pokud ne, tak to napravte! Více najdete tady). Výstava je naprosto unikátní a teď již můžu z vlastní zkušenosti říci, že i naprosto dokonalá! Bohužel se tam nesmí fotit a nesmíte u sebe ani nic mít, takže fotky nepřicházely v úvahu. Bylo to hodně hlídané, ale není divu, lidi jsou šílení a exponáty se nesmí v žádném případě poškodit. Ještě že jsme měly s ženskýma lístky koupené dopředu, protože než jsme stačily obejít exponáty, tak byla venku na lístky pořádná fronta! Ale nedivím se, ta výstava vážně stojí za to, můžu vám ji doporučit!

No a když už jsme byly na tom Holešovickém výstavišti, prošly jsme i Matějskou pouť, která se tam v současné době koná.. Byla jsem tam poprvé a z těch obrovských atrakcí jsem měla docela respekt. Nikdy bych na to nevlezla! :D Po nějakém tom brouzdání jsme se metrem vrátily na Václavák, který jsme také prošly... Stavily jsme se s ženskejma v pár obchodech, okukovaly zboží a poté vyrazily na oběd do Palladia. No, skončily jsme stejně v McDonalds, ale co no, hlavně že jsme uklidnily naše kručící pupky.. :D Poté jsme prošly Palladium, stavily se v několika obchodech.. Klárinka si samozřejmě nakoupila (co, to uvidíte brzy).. :D Když už jsem si neodvezla nic minule, musela jsem to napravit.. kdovíkdy se do Prahy zase podívám, žejo... :)

A potom co jsme v tom obřím nákupním centrum našly východ, vydaly jsme se na procházku na Staromák.. No řeknu vám, když se 4 ženský, které v Praze nebyly roky vydají na Staromák, dopadá to špatně :D Omylem jsme došly trochu jinam, skončily jsme u Ministerstva průmyslu a obchodu.. :D A teď se můžou Pražáci zasmát :D No nakonec jsme se dokázaly dostat zpátky k Palladiu (zázrak! :D) a odtamtud jsme už na Staromák trefily (další zázrak! :D). No ani nevíte, jak jsme jásaly! No, ale jelikož celá hodina byla daleko a na orloj se nám nechtělo čekat, rozhodly jsme se pro jiné řešení a díkybohu za něj! Šly jsme se podívat do Muzea voskových figurín, které se mi strašně líbilo! Snad nejhezčí zážitek z celého dne, vážně mě to dostalo! :) Kdo tam ještě nebyl, tak mu to můžu určitě doporučit! V muzeu je na 80 exponátů (ano, oproti Madame Tussauds je to chabé), ale i tak to stojí za to. Najdete zde figuríny historických osobnosti (od Karla IV, přes Rudolfa II., Karla Čapka, Alfonse Muchu až po Adolfa Hitlera, Lenina, Stalina a další), ale také pár celebrit (Tina Turner, Helena Vondráčková, Karel Gott, Freddie Mercury, Michael Jackson a kdo mě okouzlil nejvíc - Mick Jagger), ani sportovci nebyli opomenuti (reprezentuje Jarda Jágr, Dominik Hašek, Emil Zátopek..). Vážně dobré. Z toho pocházejí všechny dnešní fotky. Fotky z tohoto muzea jsou jediné použitelné.

Po prohlídce už jsme to měly tak akorát  na cestu k Hlavnímu nádraží. Maky s mamkou si stihly ještě koupit kafé ve Starbucksu (ano, já nejsem správná blogerka, žádné jsem si nekoupila! :D) a šlo se na vlak.. Domů jsme dorazily po 2 a půl hodinách kodrcání vlakem a byly jsme utahaný, jak koťata. Zmohla jsem se jenom na sprchu, chvíli na čumendu na internetu a spánek.. :D

Tak, celkem podrobně jsem vám popsala zase jeden fajn den. Vážně začínám přicházet Praze na chuť a nejradši bych tam jela znovu! :) Snad jsem vás neunudila k smrti. Teď už jenom pár fotek:


Už jen výloha s Harrym Potterem byla naprosto dokonalá a okouzlila mne na první pohled! :))


 Geniální Jan Saudek v jeho oblíbené červené košili! :D


 Okouzlující Lady Diana.


 Prostě Arnold! Není třeba říkat víc! :D

A tyhle exponáty mne okouzlily nejvíce:


 Albert Einstein na své houpačce. A Antonín Dvořák s Bedřichem Smetanou, kteří byli opravdu velmi věrohodní!


Na mě moc nekoukejte, bylo to focené po celým dni na nohách.. Takže tak.. :D

Byl jste někdo na té výstavě nebo chystáte se? Jaké máte z lidského těla dojmy vy? A co voskové figuríny, navštívili jste?

Přeji pěkný zbytek neděle a úspěšný start do dalšího týdne! :))


P.S. Byl založen zajímavý blog týkající se jenom a pouze giveaways! Takže pokud je máte rádi, neváhejte se zajít podívat sem.

26 komentářů:

  1. jéé, krásnej popis :). Na Bodies se chystáme taky. Jak je to s těma lístkama? Kdž je máš přes Ticketpro )nebo kdo že to prodává) tak nemusíš stát nějak moc frontu nebo jak? Taky jsem četla, že se tam pouští po půl hodinách a nemůžeš tam jít kdy chceš...
    Jinak musím se přiznat, že ač rodilý pražák, netuším kde je Ministerstvo průmyslu a obchodu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si koupíš lístky předem, tak už frontu na ně čekat nemusíš.. :) a je to objednané na určitou hodinu a v tu hodinu tam jdeš.. ;) :)

      Vymazat
  2. ježiš o té vystavě (the human bla bla) mluví pořád holky ve škole, ale mě by tam teda nikdo nedostal ani omylem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Na Bodies, jsem byla dávno, jak to bylo poprvé v Praze. A stálo to opravdu zato!!! Šla bych znova :)

    OdpovědětVymazat
  4. tak na takovou výstavu bych ráda zašla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na té výstavě jsem byla, je to úžasný:))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, moc se mi líbí tvůj blog a pravidelně ho sleduji, ale promiň, ty hrubky, to se občas ani nedá číst jak mě to bije do očí... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nikdo nejsme dokonalý. Ale jako musím přiznat, že jsem jich tam teď dalších pár objevila :D Snažím se to vždycky raději číst několikrát, ale mě to zase tolik do očí nebije, takže si toho kolikrát nevšimnu. To se omlouvám.. :)

      Vymazat
  7. Ty jo, to muzeum vypadá super! Já jedu do Prahy zítra a pojedu teprve podruhé do centra autem... Takže jsem na sebe zvědavá :-D

    http://anns-fashion-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Na tu výstavu bych ráda zašla. :) Jinak ty figuríny vypadají skoro jako živý. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Takže bezva výlet, to jsem ráda, že jste si to holky užily :-) Kolem muzea voskových figurín už jsem hodněkrát šla a vždycky jsme si říkali, že tam jednou půjdem, ale ještě jsme se k tomu nějak nedostali :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Na to Human body máme ject se školou ale já nejedu, jelikož by mi z toho bylo špatně :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se taky bála, aby mi z toho nebylo špatně, ale absolutně vůbec.. :) Ono to sice je ze skutečných lidí, ale ani se mi to tak nezdálo :D dalo se té snést úplně bez problémů :)

      Vymazat
  11. Prahu miluju, ale dostanu se tam vždy jednou za tisíc let..:( Až pojedeš příště, doporučuju muzeum hraček ;) Vstupné je směšných pár kaček a kousky jsou tam úžasný :))

    OdpovědětVymazat
  12. Na to, že jsem v podstatě Brňák, tak mám Prahu taky celkem ráda. Bohužel se tam moc často nedostanu :-/ Ale sluší ti to i po tom celým dni na nohách... já bych teda asi vypadala podstatně hůř :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ja osobne nie som z toho muzea az taka uchvatena :), ale Prahu som si zamilovala na prvy pohlad. Bola som tam pred 2 rokmi v lete a dufam, ze sa mi tam podari ist este mnohokrat :)

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkné fotky, mně se tedy líbí moc Einstein! :) Praha je moc hezká, ale netáhne mi to tam, asi i proto, že tam můžu zajet "kdy chci". :) Za 14 dní tam budu na týden na školení a už vím, kam zamířím na nákup a doufám, že budou mít to, co chci. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já už na téhle výstavě byla 2x, jednou v Praze, když byla výstava poprvé a pak ještě v Brně, kde bylo exponátů podstatně míň, tak jsem byla zklamaná. Jeem zvědavá, co sis nakoupila. Já jedu do Prahy ve čtvrtek, tak snad si taky aspoň něco dovezu :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Koukám, že nejsem jediná, komu se výstava líbila :) Opravdu můžu jenom doporučit těm, kteří ještě neviděli! ;) A děkuji za všechny vaše milé komentáře :)

    OdpovědětVymazat
  17. já tam byla minulé pondělí a je fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jejda, muzeum voskových figurín... To je moc hezký výlet ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to jsem ráda, že se Ti u nás v Praze líbilo a že jsi měla pěkný výlet :) Nad tou výstavou už delší dobu přemýšlím, ale nikdy jsem se ještě nedokopala :) A muzea voskových figurín miluji kdekoliv :) Jako živý :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky,
    už delší dobu Tě sleduji na YouTube a tak trošku i na blogu :)
    Dneska mám trošku víc času, tak sjíždím Tvoje starší příspěvky. Máš můj obdiv! :)

    V muzeu jsem byla někdy před 2 či 3mi lety. Vzali jsme to i přes Karlštejn a nemůžu si stěžovat, je to zážitek!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)