pátek 23. března 2012

Odličování.

Pěkný slunečný pátek!

Dneska bychom se spolu podívaly (předpokládám, že to budou číst samé ženy) na výrobky, které jsou nepostradatelné u všech milovnic dekorativní kosmetiky, protože nejen že se musíme kosmetikou napatlat, ale měly bychom se také důkladně odpatlat! Důkladné odlíčení a vyčištění pleti je základem pružné, jemné a čisté pleti a zamezujeme tím tvorbě vrásek! :) Já vám dnes ukážu, co aktuálně používám na odličování já.

Jde o levné výrobky z drogérie Rossmann. Musím se přiznat, že jsem dříve moc nekladla důraz na to, jaké produkty si na odličování kupuji. Takže jsem vždy sáhla po tom prvním, co mi přišlo pod ruku a cenově mi vyhovovalo. Teď už zkoumám složení trochu více a na příští výrobky kladu trochu vyšší nároky.


Jenom něco málo k odličování. Neříkám, že můj postup je správný, nikdy jsem nijak nezkoumala, jak se má postupovat, ale já se tak odličuji. Nejdříve několik zásad, které dodržuji: Odličuji se každý den, nikdy nejdu spát neodlíčená! Pleť čistím (alespoň tonikem) i tehdy, nejsem-li nalíčená. Nedrhnu pleť kartáčky či nějakými tamponky s drsnými povrchy, ale odličuji jemně. A teď jenom v rychlosi postup: Nejdříve několika tampónky odlíčím oči odličovačem, poté také očistím od make-upu zbytek obličeje a krk. V následujícím kroku dočišťuji pleť čistící pleťovou vodou. Potom si jdu většinou ještě umýt obličej vodou z kohoutku, voda vždy obličej příjemně osvěží. Čistící vodu používám také ráno než se začnu znovu líčit, tím by se měla pleť zbavit veškerých zbývajících nečistot.


A teď bych vám tu ráda napsala pár slov k těmto výrobkům. Nejprve něco k Čistícímu a odličovacímu pleťovému mléku Amia. Klasické mléko, krémová konzistence. Mléko obsahuje vitamin E a olivový olej, takže je hydratační a nevysušuje. Příjemně voní. Odličuje celkem obstojně, problém bývá trochu s řasenkou či gelovými linkami - to budete muset patrně trochu přitlačit nebo použít něco jiného. Na očích trochu štípě, takže nedoporučuji pro citlivé oči. Cena cca 45 Kč. Za tu cenu to není žádná hitparáda, ale základní účel splní. Já mám již druhé balení a jsem s ním celkem spokojená.


 Druhým výrobkem je čistící pleťová voda (tonikum) od Rival de Loop, což je značka vyráběná přímo pro drogérii Rossmann. Sáhla jsem po ní kvůli nízké ceně - cca 45 Kč. Až doma jsem si všimla, že je s alkoholem. Trochu jsem se bála, že by mi to mohlo dráždit obličej, ale nemám s ní nejmenší problém. Naopak ségra ji měla také a měla alergickou reakci! Takže raději pozor! Já jsem s ní celkem spokojená, pleť mi dočistí celkem obstojně - jak jsem psala používám ji pro větší efekt 2x denně. Vůně teda nic moc, alkohol je z ní pořádně cítit a další nevýhodou je štípání očí, pokud ji nanesete do jejich okolí. Základní úkol splní, ale znovu už ji vyhledávat nebudu. Mezitím jsem našla lepšího pomocníka v čištění pleti.. ale o tom zase jindy..


Máte s těmito výrobky zkušenosti? Co používáte na čištění a odličování vy? :)

12 komentářů:

  1. Hezká recenze, ale pro mě ani jeden výrobek není. Odličovač amia jsem vyzkoušela někdy v 16 a byla to katastrofa a pleťové vody s alkoholem mít nemůžu. Vzhledem k tomu, že mám citivější pleť, tak s pleťovými přípravky neexperimentuji a používám jen ty osvědčené. Na oči používám odličovací mléko z rostlinné řady od Yves Rocher nebo 2-fázový odličovač s chrpou taky od YR. Na odlíčení obličeje používám micelárku - momentálně mám od Vichy na citlivou pleť a od YR. S tou od Vichy si můžu odličovat i oči a chystám se koupit si růžovou od Biodermy. Určitě za sebe vše doporučuji - výrobky jsou sice dražší než tvůj výběr, ale podle mě budou vyhovovat mnoha slečnám. :) Každopádně od té doby, co používám micelárku, tak už bych si klacikou pleťovou vodu nebo tonikum nekoupila. :D
    A omlouvám se za dlouhý komentář.

    OdpovědětVymazat
  2. Od Amia jsem nikdy nic neměla,ale četla jsem spoustu recenzí, že tato kosmetika je dobrá. Pleťovou vodu používám od Aknelot, ale uvažuju o nějaké nové. Já vlastnila odličovací mléko od Rival de Loop (jak máš ty tu pleťovou vodu) a byla jsem moc spokojená a vonělo to i hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Amiu jsem nedávno měla. Zpočátku dobrý, ale čím déle jsem ji používala, tím více mi začínala na obličeji vadit. Když jsem ji okamžitě nesetřela, začal se mi pomalu "zapalovat" obličej, asi slabá alergická reakce, i když po setření žádné podráždění viditelné nebylo. Dovyplácala jsem ji a teď mám Garnier Essentials mléko a pleťovou vodu plus tonikum s alkoholem a zatim jsem celkem spokojená, i když žádné zázraky to nejsou - to mléko je na pleti hodně příjemné a odlíčí i oči, ale četla jsem, že může ucpávat póry. Jinak cokoli s alkoholem k očím nepatří ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek. Ani jeden z těchto výrobků jsem ještě neměla a Amiu bych asi nemohla, takže díky za recenzi:)

    OdpovědětVymazat
  5. pekna recenzia ja mam problem hlavne s odlicovacom oci,mam ich HROZNE citlive,ale dostala som radu na vichy 3v1 alebo la roche posay fyziologicky odlicovac :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tu Amiu jsem taky používala a na rozdíl od Balei, která je ze stejné cenové kategorie, tak Amia je 80% lepší. Jsem poměrně citlivá a v očích vůbec neštípala, což Balea ano.

    OdpovědětVymazat
  7. Rival de Loop už nikdy víc, měli jsme doma pár věcí a byl to naprostý omyl. Amiu moc neznám, ale určitě už jsem taky něco zkoušela...hodně bych se divila, kdyby ne :-D Nejradši mám odličovací mléka od Lorealu, který jsou určený jak na pleť tak na oči a taky je moc fajn dvoufázový Ryor :))

    OdpovědětVymazat
  8. Momentálně používám odličovač s chrpou od Yves Rocher, o kterém brzo napíšu, a na dočištění růžovou micelárku Bioderma :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja si celkem potrpim na kvalitni kosmetiku z lekarny, ale je fakt, ze to mleko Amia je vynikajici :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já momentálně používám antibakteriální mýdlo od značky Nevo na odstranění make-upu a micelárku od Biodermy na dočištění. Nic lepšího jsem nikdy neměla a rozdíl je opravdu vidět. Sice je to dražší, ale vyplatí se investovat:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, s mlékem Amia jsem spokojená, už jsem ho měla asi 3x, pak jsem chtěla změnu a koupila si Alverde a to bohužel odličuje velmi špatně.
    http://everybody-love-fashion.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Amia je můj nejoblíbenější odličovač. Používám odličovací vodu + tonikum, vůbec mě neštípou a krásně odlíčí :)) Navíc ta cena ... nekup to ! :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)