pátek 13. ledna 2012

Tužkový speciál.


Rozhodla sem se pro takový souhrn všech tužek na oči, které používám. Protože kosmetika se mi neustále kupí a nemůžu všechno recenzovat jednotlivě, tak sem se rozhodla pro souhrnný článek. Pro mě je tužka na oči (zejména černá) nepostradatelnou součástí líčení. Vzhledem k tomu, že mám malé a zapadlé oči, musím je zvýrazňovat tužkou. Dnes tu sem s pár kousky, které ve své sbírce mám + přidala sem i tužku na obočí, která se díky tmavě obarveným vlasům stala nezbytnou součástí líčení. Tak se na to podíváme:

Začala bych asi těmi nejčastěji používanými a to jsou černé tužky na oči:

Donedávna sem používala TUTO tužku - Miss Sporty Mini-Me. Měla sem ji vícekrát, protože je vážně fantastická. Nejlepší tužka, jakou sem kdy měla. Je vysunovací, malé a praktické balení, černočerná barva, nerozmazává se a dlouho vydrží! Ta má za mě sto bodů, musím si ji zase pořídit. Cena se pohybuje kolem 50 Kč.

Momentálně používám klasickou ořezávací tužku a opět od Miss Sporty (na fotce ta nahoře). A zase ji můžu jenom chválit. Černočerná barva, nerozmazává se. Drží celý den na očích jako přibytá. Dobře se nanaší. Prostě opět samé plusy. Nemůžu si tužky na oči od této značky vynachválit! Cena 45 Kč.

Druhá tužka na obrázku je od ELFu. U té už nemůžu tak moc chválit. Není špatná, výdrž má dobrou, ale tím asi její klady končí. Už sem ji tu dříve zmiňovala u recenze na ELFí výrobky, od té doby sem ji nějaký čas používala, ale prostě není to ono. Mě osobně se dost špatně nanáší, abych vůbec nanesla pořádně černou barvu, musím na ni tlačit, což mi nehezky dráždí oči. I na obrázku, kde porovnávám barvy můžete vidět, jak málo barví, vypadá spíše jako hnědá, než černá. Cena je 39 Kč, já ji měla v sadě a už bych si ji asi nikdy znovu nekoupila.



Přejdeme na barevné tužky, které používám méně často než černou, ale celkem sem si barevné líčení oblíbila, takže je mám po ruce. 

Tuhle tužku Avon Arabina Glow už bohužel Avon neprodává. A to je škoda. Protože je to úžasná tužka. Krásně sytá barva, měkká a poddajná tužka, která jemně líčí a přitom výrazně. Dlouhá výdrž. Nerozmazává se. Kdyby ji prodávali, tak si ji koupím klidně znovu.



V podobné barvě mám ještě jednu tužku a to Dermacol Perfect Eyeliner, odstín 02. Tady teda budu hnusná, ale tohle je vážně nejhorší tužka, jakou jsem kdy měla! Třeba je to jenom ten můj kus, nevím, ale prostě s ní vážně nejsem spokojená. Oproti předešlé je to katastrofa. Já sem ji našla jako dárek u časopisu a díkybohu, že sem do ní sama neinvestovala, to by mě mrzelo. Tužka absolutně nedrží na svém místě, je strašně měkká, při líčení dělá hrudky a matle se (je vidět i na fotce). Je vážně výkon se s ní nalíčit. Zkoušela sem ji na chvíli hodit i do lednice, jestli to není vnitřní teplotou a tím to rozhodně není, takže nevím. Nemám z ní dobrý pocit. Stojí kolem 100 Kč, takže by mě investice do tak nekvalitní tužky vážně mrzela. Jediné plus je hezká barva, ale to už bohužel ty negativní stránky nezachrání. Takže za mě ne!



Ve stříbrné barvě mám tužku na oči od Oriflame, řada Very Me Lovebirrrds, odstín Silver Crush. Oproti předešlé tužce je celkem fajn. Krásná stříbrná barva, kterou používám na líčení k tmavým a šedým stínům. Menší problém vidím akorát ve slabší pigmentaci, je třeba víčko přejet vícekrát, je však celkem měkká, takže to tolik nevadí. Drží vcelku obstojně. Je dost dlouhá, takže to s ní vidím na dlouhé soužití. Cena je 49 Kč, dá se koupit i ve slevách za 29 Kč (můj případ), takže za tu cenu dobrá tužka. Plus má ode mě i za hezký design (na to já hodně dám).



A poslední dvě tužky na oči, které používám jsou od mé nejoblíbenější značky Essence. Jsou to klasické kajalové tužky na ořezání. Jejich cena je 29 Kč. V obchodech je mají hned v několika barevných provedeních. Já sem zvolila odstíny 08 Teddy (hnědá) a 15 Behind The Scenes (šedá). Co se výdrže týče je to takový průměr. Co se líčení týče občas (především v létě) je to záhul, s trochu vyšší teplotou začnou měknout. Ale pár minut v lednici to prozatím spravilo. Co se barev týče hezké a syté. Podle mě je to takový průměr - nenadchnou ale ani neurazí. Jen co sem chtěla ještě dodat, neřiďte se moc obalem! Barvy jsou tmavší/světlejší než obal. Šedivá tužka je skoro černá a naopak tmavě hnědá tužka je podstatně světlejší než sem chtěla.. :D



A nakonec tužka na obočí, o které jsem se zmínila na začátku. Je také od Essence, ale za tu ode mě mají plný počet bodů. S tou jsem naprosto spokojená. Dobře maluje, pro mě je to odstín tak akorát. Jde o odstín 02 Brown, ale mají tuším asi další 2 nebo 3 odstíny. Na víčku má navíc kartáček na učesání obočí. Vydrží mi na obočí celý den (když si ho závratně netřu, což já často dělám :D). Naprostá spokojenost. Cena byla tuším 39 Kč.



No a tím bych asi skončila. Víc tužek zatím nemám. Ale nebojím se, že by brzy nějaké další nepřibyly.. :D Jinak vás chci poprosit o shovívavost! Je to čistě můj názor, neznamená, že když já nejsem s nějakou spokojená, že s ní nemůžete být vy spokojeny..! Takže to neberte moc doslova... Jenom sem se s vámi chtěla podělit o své zkušenosti.. :-)

Přeji pěkné páteční odpoledne! 

12 komentářů:

  1. Myslím, že od miss sporty jsem tu vysouvací měla taky, ale nejsem si jistá. Teď si totiž kupuju obyč černou od essence, na to moje čmarykání mi uplně stačí a vyhovuje :-D Z barevných mám jen šedou a fialovou, ale nemůžu si ted vzpomenou, co je to za značku :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tužky na oči už nepoužívám, ale dřív byla moje oblíbená černá Essence za 30 kč :) Na obočí používám tužku Alverde.

    OdpovědětVymazat
  3. Od essence mám tiež tie kajalove mám sivú hnedú a čiernu ...všetky sú skvelé dobre sa mi nanášajú sú akurát tak mäkké lebo ja som zvyknutá ju trošku rozmazať aby nepôsobila tak tvrdo ...a striedam ich podľa nálady a podľa toho ako sa idem nalíčiť ale sivá a čierna sú favoritky

    OdpovědětVymazat
  4. Já tužky na oči nepoužívám, ale až začnu, budu vědět jaké jsou nejlepší :))

    OdpovědětVymazat
  5. Pro mě je nejlepší tužka od Lancome :) Od miss sporty jsm tužku asi nikdy neměla:) A ta z toho ELFu nevypadá vůbec dobře, fakt jak hnědá:)Jinak pěkná recenze :))

    OdpovědětVymazat
  6. No, zrovna scháním něco na obočí, mám pocit, že hrábnu po té Essence tužce. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek! Já tedy tužky až tolik nepoužívám, mám jen jednu černou od Miss Sporty, která byla přibalená k něčemu, co běžně kupuji, jako dárek a špatná není. Používám buď černé linky ve fixu, nebo zlaté gelové. Momentálně ale můžu jen řasenku, kvůli tomu ekzému.
    P.S. Dnešní lyžování bylo super, ale chudák můj obličej (lyžovat půl dne s ekzémem v šíleném větru a sněžení není úplně optimální). :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají zajímavě. Já mám nejradši tekuté linky. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Na tekuté linky (a také gelové) bude článek v nejbližší době také.. :) A děkuji za vaše komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  10. já mám nejraději tužky vysunovací... jednou jsem si koupila ořezávací od miss sporty a pořád se mi lámala ,až jsem ji ořezala do miniaturní velikosti :D

    OdpovědětVymazat
  11. já mám nejraději tužky vysunovací... jednou jsem si koupila ořezávací od miss sporty a pořád se mi lámala ,až jsem ji ořezala do miniaturní velikosti :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ta klasická od Miss Sporty je moc fajn. Já jsem se teď (no, už nekdy na podzim) úplně zamilovala do tužky od Essence z té kolekce Sun Club. Je sice dost měkká, ale drží jak helvétská víra, má v sobě maličkatý třpytky, ale nejsou vidět, jen to oko tak hezky rozjasní. Jsme z ní na větvi :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)