pondělí 5. prosince 2011

Mikuláš, ztratil plášť.

Kde jsou ty časy, kdy sem se těšila na Mikuláše pomalu víc než na Vánoce..? Koše plných dobrot za tu chvíli trápení před Mikulášem a čertem rozhodně stály! :-) Nejvíc mě mrzí, že tenhle zvyk se nějak z povrchu zemského vytrácí. Je to škoda, mě tenhle svátek celkem chybí.. a to né jenom kvůli těm sladkostem.. :D :) Mám na něj skvělé vzpomínky, třeba když ještě na střední mě odnesli v pytli (prej že sem zlobila, tsss!) :D nebo legendární ségry první čerti. Na to se nedá zapomenout. No, ale dost nostalgie.

Dneska vám konečně ukážu svůj adventní věnec. Samozřejmě sem ho nedělala já, protože mé ruce jsou olšové, ale moje milá hodná druhá maminka (chápej tchýně). Ta má narozdíl ode mě ručičky opravdu šikovný a dokáže divy. Tenhle věneček je její výtvor a s jejím dovolením ho uveřejňuji. Sice sem ho dostala na pověšení na dveře, ale já ho raději dala na stůl, aby trochu vánočně prokoukl.



Máte i vy svůj věnec? Jaký byl (je) váš Mikuláš? Chodíte převlečení za Mikuláše/anděla/čerta?

Mějte se krásně, přeju pěkný čertovský večer a snad vás neodnesou a zítra se tu zase sejdeme..! :-)

8 komentářů:

  1. ten je krásny ...moc sa ti vydaril ak si ho robila sama ...čo predpokladám že asi hej ...no ja si tiež občas spomeniem na to aké to bolo na Mikuláša taška plné ovocia a sladkostí ...ešte do dnes sa mi pri vôni mandarínok kedykoľvek v ročnom období vybavia Vianoce a Mikuláš...to už dnešné deti nepoznajú také niečo keď mandarínky a figy boli len na vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. mikuláša som si užila...mám kopec sladkostí a teším sa na toho dalšieho:P...a už len na vianoce pokúpiť darčeky...:)

    OdpovědětVymazat
  3. aj mne je ľúto, že Mikuláš už nie je len o ovocí a sladkostiach..už je aj o hmotných veciach..bohužiaľ :(

    OdpovědětVymazat
  4. Já Mikuláše už dávno neřeším a nikdy jsem ho neměla moc ráda, protože se mi tu noc zdají noční můry, jak mě honí čerti a Mikuláši a chtějí mě zabít... :D Jinak adventní věnec moc hezký :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný věnec fakt :) My jsme chodili jako čerti, mikuláši a andělé na základce, když jsme byli už trochu odrostlejší. Byla to vždycky sranda. Ráda na to vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný věnec, máš šikovnou tchýni. :) Mě si neodnesli, jelikož jsem hodná. :D A v práci jsme dostali taky balíček, respektive balík (vyfotím a ukážu na blogu). :) U nás se čerti nevytrácí, vidím jich po města vždycky běhat dost.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za vaše milé komentáře :)
    Alica: Věnec sem nedělala já, v textu je napsané, že mi ho dělala šikovná tchýně :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)