středa 8. května 2024

Mixa: Pleťová séra Mix & Match

Krásný den, moji milí!

Už jste zaznamenali séra Mix & Match, která přišla na trh začátkem letošního roku? Jedná se o novinku z dílny Mixa a k zakoupení jsou hned tři druhy pleťových sér, která jsou nadupaná vitamíny a účinnými složkami od vitaminu c až po kyselinu hyaluronovou.. A já měla před nějakým časem možnost si je vyzkoušet, osahat a otestovat díky uživatelskému testování s All2test.com. Tak se pojďme podívat na mé konečné hodnocení.. 




Tři pleťová séra, každé s jiným účinkem a jinými účinnými ingrediencemi. Oranžové nabízí Vitamin C a kyselinu glykolovou a je určené pro rozjasnění pleti a k boji s pigmentovými skvrnami. Modré obsahuje kyselinu hyaluronovou a kyselinu mléčnou a je vhodné pro dehydratovanou pleť. Zelené je pak s kyselinou salicylovou a niacinamidem vhodné pro problematickou pleť. 

Tím však Mixa nekončí a zachází ještě dál, protože dává možnost mezi sebou séra mixovat dle libosti. Vědci v Mixe si uvědomují, že pleť může mít různé potřeby a většinu z nás netrápí jen jeden problém, proto dává možnost tyto séra kombinovat dle potřeb pleti. Za mě je to skvělý nápad, který dává možnost řešit hned několik problémů pleti najednou. Já osobně o tom něco vím, protože mě trápí nejen mastnější t-zóna a problematická brada, ale zároveň dehydratované tváře a tohle je skvělé řešení.. 




Séra jsou rozlišená barevně, jinak nesou totožné obaly. V krabičce naleznete skleněnou lahvičku s kapátkem, díky kterému je aplikace séra snadná, hygienická a rychlá. Většinou mi vždy bohatě stačí jedno naplněné kapátko na jednu aplikaci. 





V období kdy přišly, jsem měla největší problém s dehydratovanou pletí, takže první volba padla na Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou a kyselinou mléčnou (Anti-Dryness Hydrating Serum), které jsem občas dle potřeb doplňovala dalšími. Hydratační sérum nese modrou barvu, má velmi jemnou a nevtíravou parfemaci i velmi lehkou konzistenci, která se do pleti v okamžiku plně vstřebává, aniž by pleť zůstávala ulepená či umaštěná. Hydratace pleti je znatelná už po samotném séru, následná péče to vždy dotáhla, takže pleť vážně v pohodě. Jedno z těch lepších sér, které pleti svědčí, i když žádné úplně zázračné výsledky zase asi nečekejte.. Takové to ok sérum, které si užijete a za pár měsíců na něho nejspíš zapomenete..






Zelené Sérum pro problematickou pleť s kyselinou salicylovou a niacinamidem (Anti-Imperfection Serum) používám napříč veškerou používanou péčí pouze lokálně a jen tehdy, pokud to pleť bezpodmínečně potřebuje. To znamená tehdy, kdy se vyrojí větší množství nedokonalostí (pupínků) či výrazně mastnější pleť. Ono by asi nebylo pro pleť špatné používat ho i plošně, to jako vůbec, ale tak nějak mám tendence si ho více šetřit a prostě dávat jen tam, kde je to nezbytně nutné. Sérum má trochu výraznější parfemaci než modrá verze a je tu více cítit alkohol, ale stále to není nic silného či nepříjemného a stejně jako modrá verze se v mžiku vstřebává. Pleť je po něm krásně jemná a přijde mi, že s mastnou pletí i nedokonalostmi dokáže zatočit rychleji, takže jsem si ho oblíbila a v určitých etapách měsíce je to moje must-have :D






Aktuálně pak dodělávám toto oranžové Sérum proti pigmentovým skvrnám s vitaminem C a kyselinou glykolovou (Anti-Dark Spot Serum). Vitamin C je vhodný k projasnění pleti, takže jsem jím navázala na dodělané sérum s Cčkem od Ziaji, které jsem měla předtím a musím tedy říci, že toto mě ani zdaleka nenadchlo tolik jako právě předtím Ziaja. I z těchto tří mne baví nejméně. Oproti modrému s kyselinou hyaluronovou je na pleti těžší a pleť je bezprostředně po aplikaci ulepená a taková až lehce zaplácaná. Má ze všech tří asi nejvýraznější parfemaci a hlavně: ty výsledky mne nějak nezaujaly natolik, abych ho chtěla či potřebovala znovu.. Pleť mi přijde poslední dobou taková všelijaká.. T-zóna se výrazněji zmastila (dávám teď tedy zelené sérum mnohem více) a tváře mám naopak nějaké sušší.. Tohle sérum jednoduše nedokázalo udržet pleť v rovnováze, jak bych potřebovala. Rozjasněná ta pleť také není tolik, jak bych čekala.. No za mě nic moc. Sérum v klidu spotřebuji, ale kupovat ho znovu určitě nebudu.. 






Sečteno podtrženo: Rozhodně cením zajímavý nápad na kombinování sér, protože pleť nemusí trápit jen jeden jediný problém.. Určitě je super, moci si namíchat sérum dle požadavků vaší pleti. Já ráda kombinuji zelené na problematickou pleť se zbylými dvěma dle aktuálního stavu pleti. Modré je za mě příjemně hydratační, neměla jsem s ním nejmenší problém a ano, kdyby se ke mně ještě někdy dostalo, bránit se mu rozhodně nebudu. Ale že bych po něm znovu prahla, to zase také ne. Oranžové s Cčkem je pak za mě nejslabším článkem celé trojky, nijak mě nezaujalo a výsledky na pleti jsou téměř nijaké, takže to už znovu doma s jistotou nepotřebuji.. Séra seženete v drogériích, cena se pohybuje kolem 250 - 300 Kč za 30 ml nebo je k mání například tu v celé sadě či jednotlivě. 

Už jste tato séra Mix & Match potkali? Zaujala vás?

4 komentáře:

  1. Mne vyhovovalo z tejto trojici jedine to modré serum to bolo skvelé a celkom ešte to zelené ako dalo sa ale to tretie to mne nesadlo mala som červenú tvár a dráždilo mi pokožku

    OdpovědětVymazat
  2. Séra už jsem v drogerii viděla, ale žádné jsem si nepořídila. Mám trochu obavy, aby se neobjevila alergická reakce. Před pár lety jsem měla krém od Mixy, ale bohužel mi při jeho použití vždycky zčervenal obličej a dostavilo se svědění. Od té doby jsem už nic od Mixy neměla. Takže momentálně používám sérum a krém z řady Nivea Luminous nebo od L’Oréal s vitamínem C a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Já už jsem ty séra očumovala, trochu jsem měla nutkání vzít to zelené na problematickou pleť, protože to bych využila nejvíc, ale mám teď doma hodně sér, na to, že mám jen jeden obličej, takže to nebyl vyloženě nákup, co by byl nutný. Uvidím do budoucna, ale aspoň vím, že ty zbylá dvě séra nejspíš potřebovat nebudu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Klárko, taky jsem měla možnost je vyzkoušet, a velká spokojenost. 👌☀️

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)