neděle 26. března 2023

Forever Flawless: LE Mad Love a Midnight Allure

Ahoj všem!

Vítám vás u dalšího a na chvíli zase posledního příspěvku našeho seriálu o plechovkách Forever Flawless. Tentokrát se mrkneme na dvě paletky z limitovaných kolekcí, které jsou nyní už celkem špatně dostupné, ovšem ve sbírce samozřejmě chybět nesměly. A tady na blogu se také ukázat musí, přeci vás o ně neochudím. Mrkneme se spolu na paletku Midnight Allure ze stejnojmenné kolekce a z kolekce DC Comics tu mám paletku Mad Love, jejíž tváří je Joker s Harley Quinn. 




Hvězdná paletka Midnight Allure byla k zakoupení pouze v sadě, která byla vydaná na Vánoce snad dva roky zpět. Zaznamenal ji asi málokdo a rozhodně není tak v povědomí jako ostatní, ale věřím, že své příznivce by si také našla. Sada obsahovala kromě paletky ještě trio rozjasňovačů, umělé řasy a tekutou metalickou rtěnku, takže dohromady to dávalo celek ke slavnostnímu "hvězdnému" líčení. 





Paletka je však vhodná a použitelná nejen ke slavnostnímu líčení, ale využijete ji určitě bez potíží i k běžnému dennímu. Je zaměřena na jemné zlato-hnědé tóny doplněna o fialové odstíny, které tomu dodají na výraznosti. Opět tu najdete kombinaci třpytivých a matných stínů, přičemž některé jsou hodně třpytivé, jiné trochu jemnější spíše jen perleťové či obsahují jen menší třpytky. Občas je v tomto případě mezi texturami velmi tenká hranice.







Stíny se nesou v duchu studenějšího podtónu, takže za mě fajn na podzim/zimu. Nevím proč, ale fialová je pro mne přímo ideální k chladnému období a počasí, takže jsem ji v poslední době s chutí využívala. Ale přesto ve mně paletka nevzbuzuje nijak velké emoce. Ráda se s ní nalíčím, ale většinou v jednoduchém módu a nějak ve mně nebudí moc vášně.. Je pravda, že těch paletek mám prostě tolik, že podobných barev mám kupu a v poslední době jsem byla hodně v útlumu, ale moje myšlenky prostě nikdy nevedou prvně k této paletce, ale k padesáti jiným.. Chápete, co tím chci říct? Asi to pro mě není nezbytnost.. 

Kvalitou je to však opět fajn kousek, stíny jsou krásně pigmentované, i když matné se mi zdají trochu sušší než obvykle ve FF paletkách, pracuje se s nimi bez problémů. Třpytivé jsou naopak krásně měkké až máslové. Dobře se blendí, jsou syté a drží na víčku celý den.. Vesměs taková ta klasika, na kterou jsem u plechovek zvyklá, takže ji není co vytknout, jen prostě žádné hluboké citové pouto k ní nemám..














Naproti tomu paletka Mad Love, která je z limitky DC Comics, je věnovaná šílenému Jokerovi a je přesně taková, jak u Jokera čekáte - bláznivá, hýřící barvami v těch nejvýraznějších a nejsytějších tónech. Nenajdete tam moc stínů, které by se držely při zemi. Naopak spousta pastelových a výrazných barev od zelené, přes modrou až po žlutou.. Tady to rozhodně žádná nuda není!





Blíží se jaro a s ním období barev a přílivu nové energie a chuti (nejen) do líčení, takže ideální čas pro tuhle šílenost :D Ač miluji barevná líčení a ráda občas sáhnu do výrazných vod, nechce se mi do nich vždycky, obzvlášť v zimě, takže její čas teprve přijde. A ani s maximální chutí blbnout to pro mne určitě není paletka na každý den, protože jemných, nenápadných a univerzálních barev obsahuje opravdu po málu. Je tak pestrá, že vymyslet s ní líčení v jednom tónu a nemít oči jako papoušek, je dost na štíru :D Dost se podobá paletce We Are Love, což byla limitka asi tři roky zpět, takže pokud jste ji nestihli tenkrát, tohle je příležitost. 






Paletka obsahuje velké množství matných stínů, které jsou zdůrazněny emblémem. Barevná škála je pak doplněna jen několika třpytivými, ale ty jsou tedy krásně lesklé, jen co je pravda. Také tu najdete jedny třpytky, pokud je máte rádi. 

Barvy jsou do jednoho krásně pigmentované, syté a intenzivní, ani ty pastelové nejsou vůbec špatné. Drží od chvíle kdy je namalujete, do chvíle než je sundáte. Práší minimálně, pracuje se s nimi lehce jako vždy a výdrž už jsem okomentovala.. sednou a drží. Paletce jako takové není moc co vytknout. Snad jen nechápu, proč u těch DC limitek nemají stíny popisky vtištěné pod stíny, ale jsou pouze na fólii? Tu pak vyndáte a víte prd :D 








Líčení s ní mám nafocené pouze tyto dvě, jak jsem zjistila, ale já vám časem určitě dodám další, protože jak jsem říkala, s jarem u mne roste chuť zase experimentovat, což bude pro tuto paletku šance.. :) Zatím jsem ji využívala zřídka a spíše tlumeně.




Sečteno podtrženo: Je libo divočinu nebo něco velmi jemného a nenápadného? V každé paletce máte něco. Ani jedna se nestala srdcovkou, ale co se týče kvality, tak opět není o čem. Jsou krásně syté, dobře se s nimi pracuje, celý den bez potíží drží.. Midnight Allure je fajn pro tlumená běžná líčení, Mad Love potom na divočinu. Záleží na vašich preferencích.. Obě u nás byly těžce dostupné, já na ně narazila jen na Pinkpanda.cz a kupovala jsem pokaždé v nějaké akci.

Co na ně říkáte? Jak se vám líbí?

4 komentáře:

  1. Ani jedna není paletka, kterou bych začala shánět a měla pocit, že bez ní bude moje sbírka ochuzená, na druhou stranu, obě paletky se mi líbí a když už bych je měla, tak bych si s nimi vyhrála.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, chápu! No já s nimi taky ještě nekončím.. ale jak říkám, favority mám taky úplně někde jinde :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)