středa 6. července 2022

Origins: Péče o pleť Ginzing

Krásný den!

Pomalu se blížím na dno jednoho z nejlepších pleťových krémů a další kousky ze sady od Origins už mi dokonce své dno ukázaly, takže je nejvyšší čas říci si pár slov k této značce, která mi teď pár měsíců okupovala poličku.. Jste připraveni? 



Sadu péče od Origins jsem si kupovala v povánočních výprodejích na Sephoře, kde se jí vážně nedalo odolat, protože stála snad třetinu běžné ceny. V dárkové krabičce jsem pak měla Ginzing Oil-free Energy Boosting Gel Moisturizer a Ginzing Refreshing Scrub Cleanser a cestovní balení Mega-Mushroom Relief & Resilience. Pro mne ideální kombinace produktů na teplejší období, takže jsem na ně hned z jara vlítla..

Ginzing Oil-Free Energy Bosting Gel Moisturizer alias Hydratační krém bez oleje je naprosto ideálním kouskem pro mastnou či smíšenou pleť, která hledá něco lehčího na den. Takže bylo jasné, že přijde na řadu, jakmile se oteplí. A dobře jsem to vymyslela, protože jsem dosud neměla příjemnější a lehčí denní krém.

Oficiální popis: Nedostatek spánku? Probuďte jas své pleti a dopřejte jí bombu plnou vitamínů a energie! Nové složení tohoto lehkého hydratačního povzbuzujícího krému poskytuje okamžitou hydrataci, která vydrží až 72 hodin. Dodává záři mdlé a unavené pleti. Jeho povzbuzující složky, včetně ženšenu pravého a oleje z kávových zrn, obnovují hydrataci a jas vaší pleti. Nyní obsahuje inovativní technologii Hydra-Hua, která vytváří hydratační spojení mezi buňkami a uzamyká hydrataci v pleti až na 72 hodin. Je ideální pro mastný nebo smíšený typ pleti.

Ve skleněném kalíšku se ukrývá příjemně citrusově vonící gel-krém s neskutečně lehoučkou texturou, která se snadno a rychle roztírá a ihned do pleti vstřebává. Do minutky se plně vsákne a pleť nezanechává umaštěnou ani ulepenou. Jen dokonale osvěženou a takovou lehce.. rozzářenou. Jako občas si říkám, že ty krémy slibují moc, ale ona je ta pleť po něm opravdu na pohled i na dotek hezčí. Taková lehce osvěžená a prostě fresh hned po aplikaci a s pořádnou hydratací v závěsu. Díky snadné a rychlé vstřebatelnosti není nejmenší problém na něho použít make-up, který si bez potíží sedá. Takže tady máme rozjasnění pleti, hydrataci, dohromady s make-upem pak i hezkou a sjednocenou pleť.. No prostě lahoda. Mastnější t-zónu drží pod kontrolou, neucpává póry a na druhou stranu dokáže hydratovat i sušší tváře, takže vytváří stabilní zázemí a prostě pěknou pleť.. Já vám říkám, že tohle mě fakt neskutečně baví a budu určitě potřebovat další balení! Najdete ho tady, 50 ml stojí kolem 700 Kč.








Zajímavým a nevšedním kouskem pro mne pak byl Mega Mushroom Relief & Resilience alias Zklidňující pleťové mléko.

Oficiální popis: Lehké zklidňující pleťové mléko na vodní bázi s výtažkem z hub Reishi a Chaga pro perfektní přípravu dalších aplikovaných produktů. Mega Mushroom Soothing Lotion okamžitě obnovuje a optimalizuje stav pokožky. Pomáhá pleť zklidnit, viditelně snižuje známky začervenání a zvyšuje hladinu hydratace až o 71%. Kůže je zdravá, jemná a hydratovaná. Formulováno bez alkoholu, parabenů, ftalátů, propylenglykolů, minerálních olejů, vazelíny, kyseliny PABA, parafínů a živočišných přísad.

Podle popisu to zní hodně zajímavě a zároveň úplně nevíte, co si pod tím představit. Je to něco neobvyklého, i přes název Lotion je to spíše podobné toniku, ale má maličko krémovější texturu. Taková trochu gelovější voda? Nebo jak to popsat. Prostě tekuté, ale trochu.. jiné než vodička. Má to silnou houbovou, zemitou vůni, takže pokud nejste fanoušci podobných parfemací, tak bacha na to. Jinak je to ale vskutku příjemná záležitost. Pleť osvěží, vyčistí a dočistí, i když to ani není jeho primární úkol. Ale vcelku úspěšně i zbaví nečistot a přebytečné mastnoty, pleť nedráždí ba naopak tak nějak zjemňuje a zklidňuje a připraví pro pečující kroky. Nezanechává po sobě ulepený pocit a pleť je po něm v kondici raz dva. Já jsem si zvykla používat ho každé ráno před krémem a naprosto mi tento krok vyhovoval. Měla jsem tedy jen 50 ml miniaturu, ale i tak jsme si spolu užili cca měsíc společných chvil a za mě to nebylo vůbec špatný. Asi bych klidně snesla i plné balení a moje pleť taky :) Běžné prodejní balení je 200 ml, nyní za 689 Kč a najdete ho zde.







A do třetice tu máme Ginzing Refreshing Scrub Cleanser - Peelingový čistič 3v1, který je vhodný i pro každodenní použití.

Oficiální popis: Peelingový čistič 3v1 pro každodenní použití osvěžuje, rozjasňuje a odhaluje záři vaší pleti. Jeho složení je obohacené o povzbuzující super složky, jako je ženšen pravý a kávová zrna, navrací jas mdlé a unavené pleti. Jeho lehká textura obohacená o exfoliační jojobové kuličky a karnaubský vosk v jediném kroku šetrně odstraňuje nečistoty a uvolňuje póry. Je ideální pro všechny typy pleti. 

Stejná příjemná osvěžující citrusová vůně tohoto gelu je fajn začátkem čistící rutiny. Gel obsahuje různě velká peelingová zrnka, která pleť jemně a nedráždivě vyčistí, zjemní a zároveň krásně osvěží. Já musím říct, že tohle byl jeden z nejpříjemnějších peelingů, co jsem měla! Každý den jsem ho tedy nepoužívala, to už mi přišlo moc a ráda jsem ho střídala s čistícím krémem od Revolution. Obojí je citrusové (já tam cítím pomeranče), takže se to skvěle doplňuje a zatímco krém je jemňoučký a vyživující, peeling skvěle vyčistí a osvěží. Překvapilo mě, jak dlouho peeling vydržel. Byla jsem smutná z malé lahvičky, ale ona překvapivě vydržela skoro dva měsíce při používání 2 - 3x týdně. Stačilo použít vážně trošku, protože se snadno rozetřel a dal se pěkně "potahat", takže super a fakt jsem si gel užila a kdybych opět narazila na nějakou výhodnou cenu, tak ho určitě beru! Běžně k dostání zde, 150 ml za 530 Kč.








Sečteno podtrženo: Za mě je Origins, potažmo tato sada naprostá pecka! Na jaro a léto hledám vždy odlehčenější produkty, protože pleť se více mastí a není tolik citlivá a namáhaná jako v zimě, takže tohle sedlo jako hrnec na prdel. Krém je bomba i pod make-up, jeho textura mě baví a jeho vůně i účinek jsou osvěžující. Peeling.. to je osvěžení samo a Lotion zase hezky připraví, zklidní, vyčistí, že můžete pleti dávat další dávku péče. Prostě pecka a já se určitě nevidím s Origins naposledy! Opět jsem zaznamenala pár kousků v akci, takže... se brzy setkáme :) Vše najdete na Sephora.cz a určitě se vyplatí počíhat si na nějaké výhodné balení.

Co vy a značka Origins? Zaujala vás? Máte s ní zkušenosti?

4 komentáře:

  1. Zkušenosti nemám, ale rozhodně jsi mě nalákala. Už dlouho koukám na jejich rozjasňující oční krém, ale mají spoustu zajímavých, lákavých produktů, jen to bude chtít kupovat postupně, ty ceny s mým věčně vybíleným účtem vždy nekorespondují:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale Origins mají často ve výhodných sadách a balíčcích, tak se to i vyplatí :D teď jsem to na začátku slev prošvihla a už nemají nic :D ještě mě lákají i jejich masky..

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, měla jsem masku a ty byla skvělá. Určitě je fajn, využít nějaké akce.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě jo, občas jsou ty slevy fakt skvělý! :) Jejich masky mám taky na seznamu, ale prvně musím hnout se zásobama :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)