středa 8. června 2022

MUR: Forever Flawless Turtle a Dolphin

Krásný den vám přeji!

A velmi vás vítám u (prozatím) posledního článku o paletkách Forever Flawless od Makeup Revolution! V dnešním článku vám představím loňské letní paletky - Dolphin a Turtle - a tím dávám na chvíli paletkám valé. Tedy samozřejmě ne že bych se najednou přestala líčit, to se asi jen tak nestane, ale jsem ráda, že už jsem vám všechny plechovky ukázala a můžu se zase vracet ke svým oblíbencům a zase je pořádně provětrat! 



Jistě jste si všimli, že jsem si s těmito dvěma kousky dávala docela na čas. Budu-li totiž zcela upřímná, ani jedna z paletek mne neoslovila natolik, abych se do ní s velkým nadšením vrhala. Turtle je hodně nesourodá a Dolphin je pak na mě zase docela teplá. Hravost jejich balení odráží i hravost barev uvnitř, ale jelikož jsou to letní paletky, barvy k tomu asi patří. Takže jedna želvička a pár delfínků, prosím! 




Paletka Turtle je barevně dost divoká. Opět tak trochu "každý pes, jiná ves" a dát z ní dohromady nějaké jednoduché a umírněné líčení, je celkem fuška. Nemůžu si pomoct, barvy se mi k sobě ve většině moc nehodí. A ne vždycky je chuť na divnosti a divočiny, takže tu čekala fakt dlouho a sahala jsem po ní hodně sporadicky. Nějak jsem moc často nenašla náladu s ní blbnout. Navíc spoustu odstínů znám už z dřívějška, část jsem poznala z paletky Constellation a vidím tam například i stíny z We Are Pride, takže prostě žádné áchání se s ní nekonalo. 

To ovšem neznamená, že by neobsahovala zajímavé barvy! Najdete tu jak matné odstíny, které jsou opět označeny emblémem, tentokrát želvičky, a perleťové, ale pozor, žádný výrazný lesk a třpyt, ale jemnější a spíše nenápadnější perleť. Výrazný třpyt zajistí jen jeden stín a to Odyssey.

Kvalitou jsou stíny na standardu FF paletek. Samozřejmostí je silná pigmentace, ať matných či perleťových a minimální prášení. O maličko víc může zaprášit právě jen Odyssey, díky hrubšímu namletí, proto jej nejraději nanáším prsty, čímž se dá prášení zcela zabránit. Všechny se jinak snadno nanáší, snadno blendí, spolupracují mezi sebou a bez potíží drží na místě po celý den. 














Druhou paletkou je "delfínek" - Dolphin. Další výrazná paletka, tentokrát však zaměřena na oranžovo-růžové tóny, které jsou doplněny pár jinými kousky. Je poměrně dost teplá, ale zase si myslím, že na léto je to zajímavý kousek. Určitě se do letní kolekce hodí. A já vlastně musím přiznat, že i když z ní nejsem od první chvíle tak nadšená, obsahuje barvy, které dokážu vynosit a užít si je. Navíc oproti barvám z paletky Turtle dává tato paletka smysl, barvy se k sobě hodí a jde s nimi vytvořit jak výraznější, tak jemnější líčení.

Najdete tu devět čistě matných stínů, které jsou opět rozlišeny emblémem, tentokrát delfína. Devět odstínů je pak lesklých a třpytivých v různých intenzitách. Jsou tu dva lehce perleťové, šest výrazně třpytivějších a jeden hruběji namletý, co už připomíná spíše třpytky (Scuba Dive). 

Kvalitka je i tady naprosto bezkonkurenční, ba možná ještě lepší. Stíny pigmentované a krásně syté, třpytivé jsou opravdu naprosto exkluzivní. Miluji například měňavky Mermaid a Sail, které nadělají spoustu parády. Stíny práší minimálně, pracuje se s nimi skvěle. Jen pozor u stínu Kelp, který barví a z víčka jde pak sundat horko těžko (u mne vždy zabere až kombo odličovač očí - pleťová voda/micelárka - pleťový gel/pěna/krém. Výdrž, jak jsem právě naznačila, je pak skvělá. Některé drží víc než je zdrávo..
















Sečteno podtrženo: Barevné paletky ukrývají samé výrazné barvičky. Kvalitou jsou opět velmi povedené, odstíny už mne zaujaly méně, proto mi tak trvalo než jsem se k nim dopracovala.. ale vlastně k létu se barvy hodí, takže proč ne? Proč jim teď nedát příležitost vyniknout? Turtle je na mě sama o sobě trochu nepoužitelná a práce s ní je pro mě náročná, Dolphin je na tom líp a užívám si ji víc, ale asi je vám jasné, že favority mám u plechovek jinde.. Záleží tedy na vás, zda vás barevně osloví a zaujmou a využijete je.. Seženete je různě po e-shopech, já je kupovala na Pinkpanda.cz ve slevě kolem 200 Kč.

Líbí se vám paletky? Která vás zaujala více? 

5 komentářů:

  1. Ta Turtle paletka má takovou zvláštní skladbu odstínů, pár barev se mi líbí, ale jako celek už tolik ne. A Dolphin, růžovou můžu, to se o mě ví, oranžové odstíny by se musely vyzkoušet, ale jako celek by mě rozhodně lákala, o pár odstínech bych i řekla, že jsou vyloženě úžasné..jo, tahle paletka se mi zalíbila hodně:-). Líčení krásné, obzvlášť mě zaujalo co se týče Dolphin paletky to první a poslední:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji :) Přesně, vidím to stejně. Pár stínů z Turtle vypadá skvěle, ale dohromady je to takový zvláštní miš maš.. :D Dolphin je trochu jednotnější a jo, sice se mi do ní z počátku moc nechtělo, ale teď si ji užívám :)

      Vymazat
  2. Ahoj, ke mně ty paletky nějak vůbec nepromlouvají, přijde mi to jak kdyby to Revolution už tlačil na sílu a barvy jsou jak z náhodného generátoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas už je to vážně na jedno brdo, zas asi chápu, že je těžké pořád vymýšlet nové a nové :D a zas ne každý má doma kompletní sbírku plechovek, aby měl vždy kam sáhnout a měl některé barvy 3x :D

      Vymazat
  3. Jako obě paletky jsou moc krásné, ale odstíny vůbec nejsou pro mě. :) Povedené líčení

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)