středa 29. června 2022

HE rtěnky: Estée Lauder, Clinique, Anastasia Beverly Hills

Krásný den vám přeji!

Rtěnkománie je tady! Dneska si představíme rovnou trojku rtěnek/lesků věhlasných high end značek, které se mi doma před časem objevily. Těšit se můžete na rtěnku od Estée Lauder, matnou tekutou od Anastasia Beverly Hills či lesk na rty od Clinique. Tak co myslíte, co z toho stojí za to a co naopak zklamalo na plné čáře?




Ve rtěnkách a lescích si libuju, to asi už dobře víte, takže jsem nedávno neváhala a adoptovala pár zajímavých úlovků od mé kamarádky. A mezi nimi byla jak drogérka, tak pár kousků i luxusnějších značek, na které jsem se samozřejmě musela hned vrhnout!

Jelikož je léto v plném proudu a to je pro mne čas především lesků na rty, Clinique miniatura lesku Pop Splash přišla na řadu jako první. Navíc je ve velmi pěkném, přirozeném nude odstínu 08 Tenderheart, který se hodí snad ke všem barevným typům a skoro ke všem barvám v líčení, takže ho využiji kdykoliv a kdekoliv. Stal se tak mým velkým parťákem na cestách, protože díky své mini velikosti se vejde do každé kabelky, kde nezabírá téměř žádné místo.

Lesk má klasický pěnový aplikátor a ani jeho menší velikost nijak neomezuje použití. Barva je krásně sytá a pigmentovaná a po dvou přetřeních dokonale intenzivní. Rty jsou dokonale lesklé a vypadají plně a líčení dodává šmrnc. Lesk nelepí a poměrně dobře drží. Samozřejmě nevydrží jídlo, ale sem tam se s ním zvládnu napít a samovolně mizí opravdu velmi pomalu a když už, tak není problém ho kdykoliv doplnit i bez zrcátka. Stal se mým velkým oblíbencem a mám trochu obavy, že z něj brzy moc nezbyde, protože po něm sahám vážně až nebezpečně často! Ten má za mě jedničku s hvězdičkou! :)








Jako druhou tu mám mini verzi Liquid Lipstick - tekuté matné rtěnky s dlouhotrvajícím efektem od značky Anastasia Beverly Hills. Také jsem se těšila a byla hodně zvědavá, odstín Pure Hollywood vypadal na první pohled hodně zajímavě - je to taková až vyloženě "mrtvolná" a hodně světlá nude, což mne ale vůbec neodrazuje, naopak mám podobné barvy celkem ráda. Jenže.. Tohle je průser!

Rtěnka má také pěnový aplikátor, tady trochu širší v podobě pádla, ale možná je to i o chlup lepší a barva se jím nanáší ještě precizněji. Má lehce našlehanou až pěnovou konzistenci, což také není špatné, nikde to neteče a na rty dobře sedá. Je krásně pigmentovaná, zasychá během okamžiku a to úplně do sucha až trochu takového vysušeného a "pudrového" finiše, který zvýrazňuje šupinky, vrásky a je i pocitově na rtech lehce nepříjemný. A tehdy začíná ten průser.. na rtech to totiž dělá krustu a ta záhy po aplikaci začíná praskat a od středu rtů se drolit. Možná vám to některým připomíná rtěnky od Dermacolu, které když se to s nimi přežene, umí dělat to samé.. Ovšem tady to dělá rtěnka už po pouhé jedné slabé vrstvě a nedá se tomu jakkoliv zabránit.. Takže dlouhodržící rtěnku mám většinou do pár minut dole, protože stačí chvíli mluvit a prostě se sloupe. I na fotce to můžete vidět a to fotím opravdu bezprostředně po aplikaci.. Za mě bohužel opravdu tragédie. A přitom mají i spoustu dalších, ještě krásnější odstínů zde.









Do třetice si trochu spravíme chuť jedním exkluzivním kouskem z dílny Estée Lauder. Jedná se o krásnou, luxusní rtěnku Pure Color Love v matném provedení. Tato rtěnka má exkluzivní už obal, kde vám přečnívá spodní část a víčko na ní plně nedosedá, ale líbí se mi to. Je to jiné a exkluzivní!

Odstín 410 Love Object je pak krásná teplá vínová, odstín ideální na podzimní chmurné dny. Má matný, možná spíš trochu sametový finiš, který moc hezky vypadá a pocitově je na rtech neuvěřitelně příjemná. Je dokonale pigmentovaná, v jedné vrstvě už plně kryje, nezvýrazňuje vrásky, šupinky ani jiné nedostatky. Je neskutečně komfortní. Výdrž tedy není celodenní, po jídle je potřeba ji obnovit, ale mluvení i občasné napití zvládne, takže špatné to rozhodně není. Jsem s ní spokojená a už se těším, až nastane podzim, kdy dostane určitě mnohem větší prostor. Mají i spoustu dalších barev a je k dostání i s jinými finišy, takže doporučuji omrknout tady.






Sečteno podtrženo: Jste-li fanoušci lesků, tak s Clinique Pop Splash nešlápnete vedle. Je na rtech velmi příjemný a v kabelce je věrným parťákem. Příjemná je i rtěnka Pure Color Love od Estée Lauder, oblíbila jsem si ji hned, jen její čas teprve přijde a to na podzim, kdy jsou podobné barvy doslova must-have. A pak tu máme tekutou rtěnku od ABH.. a tam mi bohužel dochází slova, na tu se vyprdněte. Je to snad nejhorší tekutá rtěnka, co jsem měla a že jsem jich doma měla dost.. Doteď jsem nenarazila na kousek, který by se během pěti minut od aplikace odrolil a to je fakt k vzteku.

A co vy a tyto rtěnky? Jaký dražší kousek je váš oblíbený?

6 komentářů:

  1. Milá Klárko, mě na nude odstíny neužije, ale ta EL je super. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pěkná a příjemná, na podzim se bude hodit! :)

      Vymazat
  2. Anastasia má nádherý odstín, škoda vlastností :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, podobný odstíny můžu, ale tohle nedávám :D

      Vymazat
  3. Tak ze všech nejvíc se mi líbí lesk na rty od Clinique, jak odstínem (přesně ,,moje barvička", využitelný odstín), tak tím, co o něm říkáš. Odstín ABH už by byl na můj vkus možná až moc světloučký a ten od EL zase divočina:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ten lesk od Clinique je taková univerzální klasika :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)