čtvrtek 5. května 2022

MUR: Forever Flawless Dangerous Love a Regal Romance

Krásný den vám přeji!

Představuji Vám další dvě plechovky Forever Flawless, jedny z těch nejnovějších, co se na trhu objevily. Mám tu limitku ve spolupráci s DC Comics a to paletku Dangerous Love a potom jednu drogérkovou novinku - Regal Romance. Obě krásné, jedna se stala přímo srdcovkou.. Tipnete si která?




Tak jo, nebudu vás dlouho napínat.. Mojí novou láskou je tady Láska (Dangerous Love). Překvapivě, protože budu-li upřímná, když jsem ji viděla poprvé, zakroutila jsem očima a nijak nadšená jsem nebyla.. Takové všednější barvy, které už najdete z velké části i v jiných paletkách.. Jenže víte, jak to mívám.. ta co se mi nelíbí na první pohled, se mi zpravidla začne líbit po prvním použití.. 





Paletka je součástí kolekce DC Comics, takže vás asi nepřekvapí spojitost s Batmanem. A v jednom je paletka opravdu unikátní - jedná se o první plechovku, kde na obale najdete vyobrazené postavy! A kdo jiný tam může být než sám Batman a ještě se svojí milou. Když nikdo jiný, tak vaše ratolest z toho určitě bude mít radost, u nás doma paletka slaví ohromný úspěch :) Obal je pak stejný jako ostatní, jen oproti klasické kolekci neobsahují stíny názvy, ty byly natištěné pouze na ochranné fólii, kterou jsem, samozřejmě, vyhodila hned na začátku, já blbka.





Barevné složení je pak za mě velmi povedené, odprostím-li se od faktu, že mám doma všechny plechovky, protože pokud je někdo sběratel jako já, tak většinu odstínů už v některé z paletek potkal. Část najdete v Unconditional Love, část v Allure, něco málo v podzimní limitce Midnight Rose či Into the Night.. jednoduše řečeno je to poskládáno ze spousty předchozích paletek a většinu jste už někde mohli vidět. Avšak pokud je to pro vás nárazovka, tak je složená velmi pěkně a spolehlivě vám pokryje běžné denní líčení a postačí i na nějakou tu divočinu.

Najdete tu osm matných stínů, opět rozlišených emblémem a pak deset třpytivých barev. Tentokrát nic mezi, buď lesk nebo mat a to mi vyhovuje. Navíc to jsou fakt krásné a pro mě naprosto stvořené barvy. Miluju například tu fialkovou dole vlevo nebo světle růžovou uprostřed druhé řady.. Když už se mi nechce nic vymýšlet, tak prostě vím, že tyhle barvy mne nikdy nezklamou. Naopak když chci něco výraznějšího, tak i tady najdu odpověď, ať už ztmavím oči černou nebo použiji místo světlých třpytivých ty tmavší.. Prostě uni paletka na každý den, která vám sedne, pokud dáváte přednost neutrálním barvám, ale občas to rádi pročísnete. Navíc je ve studenějším podtónu a těch přeci jenom tolik v nabídce není :)






Co se týče kvality, tak jak můžete číhnout i níže na fotkách swatchů a v líčení, tak je to prostě pecka, jako vždy. Krásně syté barvy a pigmentace na jedničku, příjemná máslovější textura. Snadná a rychlá práce bez opadávání a prášení. Žádné slévání ani slejzání v průběhu dne. Prostě nanesu, sednou a drží a drží a drží. Perfektní.










Druhou paletkou pro dnešní povídání tu mám Regal Romance, kterou nyní seženete i v drogériích. Ta mi naopak padla do oka na první pohled, ovšem po osobním prozkoumání už jsem do ní tolik žhavá nebyla. 

Obalem je rozhodně nádherná, ba možná jedna z nejkrásnějších! Je inspirována seriálem Bridgetonovi, takže je taková sladká a romantická.. na jaro si prostě přejete mít ji v ruce :) Tady už najdete klasicky popisky stínů uvnitř a ani tentokrát nechybí embosování, i když je tu mnohem nenápadnější, díky menšímu zastoupení matných stínů. 





A pak je tu složení, kdy na první pohled možná i zaácháte a rozhodně si neřeknete, že by to nebyly krásné barvy, obzvlášť jestli jste straky jako já. V té paletce to prostě dohromady krásně ladí a vše se třpytí. Jenže koukněte se znovu, prosím.

Za prvé, je tu akutní nedostatek matných stínů v univerzálních tónech. Najdete tu pouze pět matných, z toho dva jsou dost výrazné a dva z těch tří jemnějších a nenápadnějších, si jsou podobné a na oku k nerozlišení.. Ty se dají použít jako podklad a základ, ale pořád je to malé barevné spektrum. Třpytivé stíny tuto paletku ovládají na plné čáře. 

Za druhé, stíny jsou v teplejších tónech a je tam několik hodně podobných odstínů, což zase zabírá místo jiným (Lady x Husband, Peach x Duke, Wife x Coral). Navíc co si budeme, oranžová není pro každého. Upřímně, ani já jí úplně neholduji, i když ji nosím docela často :D Takže u této paletky trochu zdání klame a i přestože vypadá dost nenápadně a neškodně, opak je pravdou :) Je poměrně dost výrazná, i když pořád se s ní dá líčit v rámci určité neutrality a jednoduchosti a jsou paletky i krapet (možná spíš mnohem) horší. Tahle bude podle mě hodně pěkně vypadat na snědší pleti, což není můj případ ani v nejhlubším letním čase :D









Zde to není úplně jednoznačné ani kvalitou. Některé paletky mají stíny na jedno brdo a dobré jsou všechny barvy, jinde je to krapet oříšek jako například tady. Například mramorové Soft, Regency a Sweet jsou krásně lesklé, ale poměrně prášivé, takže se mi s nimi nejlépe pracuje prsty nebo hodně tvrdým a hustým štětcem. Matné stíny jsou pigmentované jako ďas a některé možná až moc, zejména Rose a Debutant jsou tak syté a dobře držící, že nejdou ani odlíčit :D Ostatní už jsou potom skvělé, například Queen, Wife, Courting či Lady jsou naprosto boží.. Krásná a snadná práce a parádní výsledek. Tedy dobrého výsledku se dá dosáhnout nakonec se všemi, abyste si nemysleli.. Jen u některých je to prostě trocha práce navíc.









Sečteno podtrženo: Já už ani nevím, co vám mám k paletkám vyprávět.. Tady jsou obě použitelné, Dangerous Love se na druhý pohled stala mojí láskou. Naopak Regal Romance se mi líbila na první pohled a na druhý už jsem byla trochu na rozpacích, protože ta mi zejména barevně úplně nesedí. Respektive není to pro mne paletka na každý den, na rozdíl od Dangerous Love. Pokud vám ale jakákoliv z nich barevně sedne, určitě ani jednou nic nezkazíte :) Seženete je na Notino, Regal Romance pak i v drogériích (DM, Rossmann). Běžná cena okolo 350 Kč, ale doporučuji si počkat na nějakou slevičku :)

Tak co na ně říkáte? Líbí se vám? Která vás zaujala víc? 

6 komentářů:

  1. Regal Romance má na první pohled jednoznačně líbivější odstíny, takové jarní, něžné, ženské..:-D Kdybych si měla vybrat, tak volím právě ji, prostě bych neodolala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto rozumím, je rozhodně udělaná tak, že na první pohled zaujme :D :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, já bych se u obou bála, že na mě by vypadaly ubrečeně a ani jedna mě barevně nezaujala. Když už bych si měla vybrat tak určitě Dangerous Love. Ale tobě moc sluší <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, já myslím, že by se určitě pěkné barvy našly i pro tebe! :) A moc děkuju! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)