čtvrtek 7. dubna 2022

MUR: Forever Flawless Chilled Vibes

Krásný den vám přeji!

A po delší době vás vítám u nového článku o Forever Flawless paletkách od Makeup Revolution! To tu pěkně dlouho nebylo, že ano? Tak to pojďme napravit a postupně si představme ty, které nám v kompletním výčtu chybí! Dneska to bude paletka Chilled Vibes, která tak nějak navazuje na svoji starší kolegyni Chilled




Paletka Chilled Vibes je oproti původní verzi trochu jemnější a "nežnější", obsahuje více pastelových tónů než-li tvrdých barev. Ale přeci jenom je vidět, že jde o její sestřičku, ať už některými stejnými či podobnými odstíny nebo stejně "travnatě" laděným obalem. Přiznám se, že nechtít mít všechny plechovky pohromadě, tak ji asi vynechám. Ani tak jsem se do ní nevrhala po hlavě a čekala jsem, až bude k sehnání ve slevě.





Za mě osobně je ten obal odpuzující. Sorry jako, ale tohle fakt nevypadá hezky. Zatímco paletky Affinity, Constellation a nebo třeba nejnovější Regal Romance mají roztomilé a fakt vytuněné obaly, tohle je jak tečka mezi oči. Já vím, že to má na sobě konopí i kvůli obsahu konopných olejů a konopí frčí, ale proboha.. ne, tohle není hezký. Podle mě by se to dalo znázornit mnohem vkusněji.. Nebo vám se to líbí? Já vím, že na obalu nezáleží, ale tak když už..

Obsah je na tom naštěstí lépe, ale jelikož je podobná verzi Chilled a spousta odstínů není ničím výjimečná a mohli jsme je vidět i v jiných plechovkách, žádné och a ach se prostě nekoná. V paletce je osmnáct očních stínů a z toho zelinkavých je pět. Zbytek je hnědá, béžová, pastelově oranžová.. takže prostě taková ta klasika, co neurazí-nenadchne. Na druhou stranu jsou to využitelné a neutrální odstíny vhodné pro běžné denní líčení, ale prostě pro kosmetické fajnšmekry to není nic, z čeho by odpadli.. Navíc s paletkami obsahující mintové/zelinkavé odstíny se roztrhl pytel, takže ani na trhu to není nic jedinečného. Mne prostě neokouzlila.







V čem je spektrum této paletky hodně rozmanité, jsou textury. Najdete tu čistě matné, lesklé a perleťové stíny, jeden máslový (Moment), dva hruběji namleté lesklé (Truth, Existence) a také třpytky (Release). Velká rozmanitost v texturách tomu dodává trochu šmrnc a možnost si s paletkou více pohrát, pokud se dostanete na její vibes.

A teď je tedy čas podívat se na poznatky týkající se jejich kvalit.. Tady se dnes trochu pozastavím a neshrnu to rychlovkou jako obvykle, protože tato paletka to má trochu jinak. Možná už když se podíváte na swatche níže, poznáte, že pigmentací je to tady trochu jiná liga než jsme u FF všichni zvyklí. Pamatuji si, že kdysi i u první Chilled jsem se zarazila nad tím, že její pigmentace je trochu nižší než u ostatních paletek. Tady je to bohužel stejné. Tedy netýká se to všech odstínů, třeba na třpytkách není špatného nic.. Ovšem matné stíny a dokonce i některé lesklé jsou na tom hůř. Jsou "křídovější", takže při aplikaci docela práší a hlavně první až druhá vrstva se prostě v kombinaci s mastnějším víčkem ztratí, vpije.. nebo jak to říct. Celkově pastelové stíny jsou samy o sobě náročnější a jejich pigmentace bývá slabší, ale tady se musí fakt celkem makat, aby třeba i v paletce zelený odstín CBD byl výrazný i na víčku. A například Vibrations či Extra na oku vůbec nerozeznáte od stříbrné, jak ubyde barevného pigmentu. Musí se s nimi tedy trochu víc makat, naštěstí na výdrži se to nijak drasticky neodráží. Sice mám k večeru pocit, že jsou barvy méně intenzivní, ale vcelku zanedbatelně, tak aspoň že tak.










Sečteno podtrženo: Jako milovník plechovek jsem tentokrát dost na rozpacích. Nerada to říkám, ale tato paletka je za mě jedna z těch horších a slabších. Nemůžu říct, že je úplně špatná, pořád svoji kvalitou trumfne 2/3 drogérky, ale oproti jiným FF paletkám je kvalitativně prostě někde jinde. Stejně jako u Butterfly je tady problém s pastelovými odstíny, které prostě na pigmentaci ztrácí a přiznám se, že mě pak ani neláká je používat. Favority mám jinde a už prostě od obalu se s touto paletkou táhne jenom trápení. Ale stane se a naštěstí mám v záloze dvacet dalších kousků, které mě prostě baví :) Paletku seženete například na Pinkpanda.cz nebo i Notino.cz, běžná cena je kolem 350 Kč, v akci jsem kupovala za cca 230 Kč.

Tak co na ni říkáte? Jak se vám líbí? 

8 komentářů:

  1. Líčení s ní se mi líbí moc:-) I pár odstínů se mi tam líbí, ale jako celek to není nic, co by mě nějak okouzlilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo. Je taková trochu nemastná-neslaná.. Rozhodně mají i hezčí :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, tak tato paletka by byla i pro mne, ne že bych měla nedostatek šminek, zvláště pak v nude duchu. 🙈🙃 Krásné líčení!! Měj krásný víkend.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aničko, moc děkuji! :) Ale tak my kosmetičtí fanatici přece víme, že šminek není nikdy dost! :D

      Vymazat
  3. Líčení se ti opravdu povedlo. Ale paletka mě moc nezaujala.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Míšo! :) Tak to nás je víc, co si budem, umí to Revolution i líp! ;)

      Vymazat
  4. Ahoj Klárko, mě celkově ty plechovky vůbec neoslovily, mám doma jednu právě starší ségru této a prostě NE. Přesně jak píšeš u téhle, že se ti vpíjí, mě se to navíc i blbě vrství ty stíny prostě nejsou zdaleka to, co bývaly. Jak už to bývá, když se někde začíná udělají to super, aby nabraly klientelu a pak postupně ubírají. Já si daleko radši koupím nějakou Barry M sice jich nemají na výběr tolik, ale jsou za mě použitelnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo! Ale pozor, oni to tak nemají se všema, dělají to jenom tyto dvě Chilled, ostatní plechovky - novější i starší - jsou super! :) Já si trochu myslím, že zrovna u těchto zelených s tím konopím za tu horší práci může asi ten konopný olej. Třeba jedna z nejnovějších Dangerous Love je za mě zase jedna z nejlepších! Celkově plechovky miluju a jestli z 25 ks jsou tři horší, tak to je úspěch :D Ale Barry M jsou taky pěkné, ne že ne! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)