úterý 25. ledna 2022

Velká recenze vlasových peelingů!

Krásný den vám přeji!

Dnes tu mám článek, který pro vás připravuji už nějakou tu chvíli a testování do něho probíhá už více než půl roku! Je tu shrnutí a velké testování peelingů na vlasy. Peelingy na vlasy jsou vcelku novou záležitostí, ale začínají se pomalu rozšiřovat a v prodeji objevovat nové a nové typy a značky. Já je používám přibližně dva roky, ale musím říct, že se rychle staly nezbytnou součástí mojí rutiny a nedovedu si už bez peelingu moji péči o vlasy představit. Tuplem bych je doporučila vlasům, které často používají různé stylingové přípravky, protože ty to jistě ocení :) Tak tedy.. který peeling je ten nejlepší a který naopak testem propadl?



Detoxikační vlasový peeling - Yves Rocher

Ten už ode mě všichni dobře znáte a byl to průkopník tohoto druhu péče o vlasy. Už jsem vám o něm psala dříve, takže vám přidávám odkaz a vezmu to jen ve zkratce. Peeling obsahuje větší krystaly, které se sice blbě aplikují do vlasů, ale při troše snahy se jakž takž rozprostřou. A hlavně pokožku hlavy skvěle namasírují a z vlasů i pokožky dostanou veškeré nečistoty. Vlasy jsou po peelingu krásně voňavé a neuvěřitelně lesklé a jemné! Doma má pevné místo a nechtít zkoušet nějaké další, zůstanu rozhodně u něj!







Čistící peeling na pokožku hlavy Purify & Hydrate - Tresemmé

Oficiální popis: TRESemmé čistící peeling na pokožku hlavy pomáhá důkladně odstraňovat nahromaděné nečistotu a mastnotu z pokožky hlavy, zatímco vlasy přímo od kořínků hydratuje tak, aby byly příjemné na dotek. Tento první peeling je obohacený o kyselinu hyaluronovou a bílý jíl, obsahuje také kousky kokosu a mentol pro osvěžující exfoliaci pokožky hlavy a pro vlasy bez mastnoty.

Po peelingu od YR jsem byla hodně zvědavá na tohoto zástupce z drogérie. Dosud je to asi jediný peeling, který v drogériích seženete (minimálně v DM tedy určitě), takže jsem ho musela prubnout, ať o něm víte.. A bohužel vás tedy musím zklamat, je to šílenost!

Peeling se skládá z gelového až takového nechutně slizkého základu a hnědých, středně hrubých zrníček. Dohromady to dává v podstatě pekelný nástroj. Dostat to ke kořínkům a pokožce hlavy je zdlouhavý proces (je to snad ještě těžší než ty velké krystalky u jiných peelingů) a když už se vám to povede, hlavu si namasírujete a pak to jdete oplachovat, nastává ještě větší problém. Vyplachuje se to totiž vážně špatně! Gel na hlavě drží a zrníčka zacuchaná ve vlasech se nerozpouští, takže je musíte fakt dlouho, dlouho, dlouho vyplachovat a nejednou se mi stalo, že jsem druhý den nějaká i vyčesala. No do pr.. To je fakt děs. Hrozně mě to nebavilo používat, takže jsem pak zkoušela peeling spotřebovat na tělo, ale ten gel se tak blbě oplachoval, že to nešlo dostat ani z pokožky :D Výsledkem jsou sice lesklé vlasy, ale přijdou mi i trochu takové zplihlé.. Ne, tohle rozhodně nedoporučím!





Shampoo - Scrub Super Volume & Cleansing - Cafe Mimi


Tento peeling zase trochu zlepšil čakry. Výhodou je, že se jedná o peeling i šampon dohromady, takže nemusíte myslet na to, že je nejdřív třeba použít peeling, zvládnete to snadno a rychle v jednom kroku. Jedná se o větší krystalky jako u peelingu YR s trochu vodovějším základem, ale krystalky se při kontaktu s vodou rozpouští, takže jej z vlasů odstraníte snadno a rychle. Vlasy i pokožku hlavy peeling pěkně vydrbe, dokonce i napění. Výsledkem jsou pak opravdu krásně lesklé, jemné až nadlehčené vlasy, které vydrží skoro týden bez mytí. Mastí se pomaleji. A jako bonus je příjemná svěží, limetková vůně, držící ve vlasech i dlouho po umytí. Balení je praktičtější než tuba, aspoň jej můžete vyškrábnout do poslední trošky. Zas ale nesmím zapomenout, že mizí poměrně rychle, ty velké krystalky přeci jen ubývají snadněji. Cena je však nízká, takže tady mne to vážně nijak netrápí. Tohle se za mě hodně povedlo!







Shampoo - Scrub Organic Coconut - Ecolatier

Toto je stejný případ jako kelímek nad tím - skloubí se tu šampon s peelingem. Je to fajn, praktický a urychluje to práci. Jsou dny, kdy se mi nechce a nebo nestíhám použít obojí, takže si hodím tohle na hlavu a je vyřešeno. V tomto případě se jedná o tužší a hutnější základ a mnohem menší a hrubší zrníčka, takže je třeba s ním nakládat trochu jemněji. Když peeling naberete a na vlasy nanášíte, tak to jde ztuha, ale po kontaktu s vodou se konzistence mění na pěnu, jen zrníčka zůstávají, protože se rozpouští pomaleji. Je třeba peeling vymývat důkladněji, ale rozhodně to zas nedá takovou práci jako s peelingem Tresemmé, nebojte. Vlasy jsou po umytí krásně jemné a lesklé, zároveň hezky voní po kokosu. Ale tenhle peeling je zároveň výživnější, moje vlasy nejsou tak nadýchané a trochu rychleji plihnou. Peeling tedy poslouží zejména sušším a namáhaným vlasům!









Hair & Scalp peeling - Dermofuture

Za to tenhle peeling mi připomíná tu příšernost od Tresemmé, i když je přeci jen o něco lepší. Má také gelový základ ve kterém naleznete větší zrníčka, která nejsou nijak hrubá. Velmi špatně se dostává na vlasy a pokožku hlavy a poté i z vlasů. Jde tedy vypláchnout snadněji než Tresemmé, aspoň ten základ nedělá takovou neplechu, ale práci to dá a efekt peelingu také není tak výrazný jako u jiných. Vlasy jsou sice lesklejší a jemnější, ale po některých peelinzích byl výsledek mnohem lepší. Nebude takový problém jej dodělat, ale není z těch peelingů, které bych plánovala pořizovat znovu..







Sečteno podtrženo: V téhle pětici peelingů naleznete top kousky, ale zároveň i propadáky. Mezi nejlepší patří stále peeling Yves Rocher, přidal se k němu peeling se šamponem 2v1 od Café mimi, který je texturou velmi podobný tomu od YR, ale jako bonus slouží i jako šampon. Kvalitní je potom i Ecolatiér, jen je díky obsahu kokosového oleje hutnější a je vhodnější pro sušší vlasy. Za sebe pak nemůžu doporučit Tresemmé ani Dermofuture, s těmi jsem se víc prala než si je užívala. Detoxikační vlasový peeling od Yves Rocher už jsem našla na stránkách jen v malém balení. Tresemmé seženete v drogériích, cena je cca 150 Kč za 300 ml. Zbylé najdete na stránkách Makeup.cz, Dermofuture zde 300 ml za cca 100 Kč, Ecolatier je tu - 300 ml za cca 140 Kč a Cafe Mimi scrub se šamponem má 330 g za cca 100 Kč a najdete ho tady.

A co vy a vlasové peelingy? Používáte je? Máte nějaké objevy, které bych měla vyzkoušet?

6 komentářů:

  1. Vlasový peeling jsem ještě nikdy nezkoušela, na ten od YR od Tebe slyším už víc chvály a ještě mě zaujal ten od Cafe Mimi, hlavně když se mi tahle značka jeví sympaticky, není přefláklá cenově a má velmi zajímavou nabídku produktů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo Cafe Mimi chci taky ještě prozkoumávat, taky mě hodně láká a tohle se jim fakt povedlo! :) Ale stejně ten peeling od YR je asi nejlepší!

      Vymazat
  2. Měla jsem zatím jen YR a přes počáteční rozpaky super :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo jako ono ze začátku to použití není nic moc :D Ale on fakt tak úžasně ty vlasy osvěží, že je to prostě boží! :)

      Vymazat
  3. Já jsem ještě nikdy vlasový peeling nezkoušela, ale musím se mrknout po YR. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)