úterý 26. října 2021

Revlon: Tekuté rtěnky a řasenka pro "miniřasy"

Krásný den vám přeji!

Co vy a Revlon? Je to značka s dlouholetou tradicí a v zahraničí je nejen oblíbená, ale také velmi dobře dostupná. U nás se jeden čas dala sehnat ve vybraných drogériích Rossmann, jestli se nepletu, ale dnes už ji seženete nejspíš jenom na e-shopech a jedním takovým je i Elnino, kde jsem před nějakým časem za pár korun pořídila i tyto dvě rtěnky a řasenku.


Tekuté rtěnky Revlon jsou ikonickou záležitostí. Kromě spousty zajímavých odstínů nabízí i několik typů finišů, od lesklých rtěnek po semišový či vyloženě matný efekt. Já jsem vzala jednu lesklou verzi a jednu matnou a odstínů jsem se opravdu nebála. Když už, tak už! Matnou jsem vzala v červené a lesklou ve fialové, což už je solidní vystoupení z mé komfortní zóny..




Prvně se vrhneme na Ultra HD Matte Lipcolor. Ty jsou pověstné svojí skvělou výdrží a příjemnou texturou, takže jsem to musela zkusit na vlastní kůži.. nebo spíš rty. Rtěnka je vysoce pigmentovaná, stačí nanést v jedné vrstvě, respektive je to i žádané. Po nanesení je lesklá (viz fotka), ale postupně se odspodu na rty přichytí a trochu zmatní, i když ultra matný finiš to není, spíš sametový. Čím více vrstev nanesete, tím lesklejší efekt dostanete a tím jistější je, že si rtěnku někde otřete, takže tu dlouhodobou výdrž tam úplně nevidím. Při jakémkoliv kontaktu rtů s čímkoliv se otírá, takže pití, jídlo, polibek nebo respirátor rtěnka nepřežije. Ovšem souhlasím, že na rtech je příjemná. Nezvýrazňuje vrásky a nezalézá do nich, hezky rty zjemní a vyhladí a také hydratuje, takže se mají jako v bavlnce. Mám ráda i ten odstín, je to 625 Love Amour, což je krásná sytě červená s nádechem do růžova, vhodná k letním radovánkám i podzimnímu počásku.. Ten mě baví! Celkově mě rtěnka baví, ale ta výdrž mě teda zklamala, to jako jo.






Druhý kousek se pak jmenuje Ultra HD Vinyl Lip Polish, čili lak na rty, což by se dalo volně přeložit jako dlouhodržící lesk na rty/lip stain. Tentokrát jsem se hodně odvázala a sáhla po odstínu 930 Violet Frenzy. Já tak nějak vezmu na obličej jakoukoliv barvu, to už jste si asi všimli, ale fialový lesk? To je i na mne dost neobvyklá variace, ovšem nic není nemožné! A po pár použitích jsem zjistila, že je to vážně moc pěkná barva, ke které není třeba žádný výrazný oční make-up, protože všechnu pozornost na sebe strhne samotný lesk. Zároveň je nutno říci, že dělá trochu světlejší až mrtvolný vzhled, což mě osobně se líbí, obzvlášť na podzim a v zimě mi to přijde tématické! :D Ale dost o odstínu. Co se týče vlastností, tak je to něco víc než obyčejný lesk. Je opravdu ultra lesklý! Září na dálku, zároveň není nepříjemně těžký a lepivý, takže se nosí velmi komfortně. Je to ale pořád lesk, takže se samozřejmě při jídle, pití, častém mluvení, atd. otírá. Ovšem trochu působí i jako stain, takže jeho část se vpije do rtů a drží a tónuje i po otření lesklé vrstvy. Samozřejmostí je pak příjemná hydratace, to vychází už z podstaty lesků. Za mě je to tedy příjemná záležitost, i když samozřejmě díky odstínu ne každodenní pomocník, zas tak často si na výraznou fialovou nevěřím.. Ale oblíbila jsem si ho asi i víc než rtěnku výše.






Do třetice jsem vzala řasenku. Revlon jich má několik a jsou oblíbené a chválené, takže jsem si vyhlídla Ultimate All-In-One s kartáčkem, který jsem považovala za ideální pro moje krátké řasy. Tahle řasenka má totiž ten nejdrobnější kartáček, co jsem kdy viděla! Je umělohmotný, dokulata střižený a opravdu tak droboučký, že se jím bez potíží dostanu až ke kořínkům svých krátkých řas. Menší kartáček už na trhu fakt asi neseženu :D Zároveň ale musím říct, že díky tomu, jak je malinký, tak nedokáže nanést dost barvy v pár tazích, takže musím s řasenkou líčit řasy mnohem déle než s jakoukoliv jinou. Chce to opravdu hodně, hodně, hodně tahů, aby byla řasenka trochu víc vidět a aspoň trochu pozvedla řasy. Ten malý kartáček to zvládá strašně ztuha, takže je potřeba se s ní fakt hodně snažit, aby vůbec nějaký efekt byl viditelný. Když spěchám a projedu s ní řasy jen v rychlosti, dosáhnu maximálně přirozeného looku. Na druhou stranu na spodní řasy, které já potřebuji jen lehce zvýraznit a blbě se mi líčí, asi lepší řasenku neseženu, takže... řešení? Mám dvě řasenky. Tuhle si nechávám na prvotní nalíčení od kořínků a spodní řasy a pak vrchní řasy přetáhnu ještě dvěma tahy jinou. Geniální a nic nepřijde nazmar. Občas když spěchám, postačí i tato, nedělá žádnou neplechu - hrudky, šmouhy, ani se nerozpíjí, takže vesměs není moc co vytknout, jen prostě malý kartáček občas nestačí..





Sečteno podtrženo: Tahle trojka je fajn! Kupovala jsem vše za pár korun, takže si nemohu stěžovat. Za mě je lehce zklamáním jen matná rtěnka, protože tam jsem čekala mnohem lepší výdrž. Naopak příjemným překvapením je lesk, který sice nenajde využití v každodenní rutině díky odstínu, ale když chci něco neobvyklého, tak po něm ráda sáhnu. Řasenka je pak spíše průměr, na jednu stranu miluju ten mini kartáček, ale zároveň může být i na škodu, záleží, co zrovna potřebuji.. Běžná cena rtěnek je kolem 100 - 150, já za ně dala ve slevách na Elnino.cz ani ne 50 Kč. Pokud je tam zase potkám, asi bych si zas vzala další, mají hromadu dalších odstínů. Řasenku jsem kupovala též za pár korun, aktuálně stojí 83 Kč a najdete ji zde.

A co vy a Revlon? Znáte tuto značku? Máte u nich nějaké své oblíbence?

3 komentáře:

  1. Znám a pár kousků mám doma, třeba jejich make-up ColorStay. Produkty na rty se mi líbí, ale na mě tedy hodně odvážné odstíny, já co se týče rtů, tak jedu své růžové, nude a korálové odstíny, všechno další je na mě divočina:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ColorStay jsem kdysi taky měla, vidíš to, zas bych si ho mohla jednou sehnat :) Já jinak na běžné dny taky používám spíš takovou tu barevnou klasiku - nude, růžové, trochu do hněda.. 'Tyhle divočinky si dám jen jednou za čas :D

      Vymazat
  2. Dost odvážné odstíny, ale líbí se mi. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)