čtvrtek 7. října 2021

MUR: Forever Flawless Timeless, Butterfly a Eutopia

Krásný den vám přeji!

Je na čase prozatím zakončit naší více než roční sérii o paletkách Forever Flawless.. Ještě pro vás určitě chystám souhrnný článek, kde vám je ukážu všechny, ať je vidíte pohromadě, ale dnes je to na nějakou chvíli poslední samostatná recenze. Sice vyšly další dvě z letní kolekce - Dolphin a Turtle, také limitka s Batmanem a teď nově dvě halloweenské, ale pořád nejsem rozhodnutá, zda je vůbec budu pořizovat, takže touto recenzí na chvíli končíme. A poslední tři, které na nás čekají, jsou dva jarní přírůstky - Timeless a Butterfly a jedna starší, která se nikam nevešla - Eutopia. Tak se na to pojďme podívat..


Začnu tím nejlepším a tím je paletka Timeless Fantasy. Budu-li zcela upřímná, tak tato paletka je jedna z těch, která mne nijak zvlášť na první pohled neuchvátila.. Přišla mi jednoduše hrozně obyčejná a nevýrazná. Jenže, jak už to tak bývá, právě tu jsem si nakonec oblíbila natolik, že ji teď nedám z ruky a považuji ji za jednu z těch nejlepších, které v sérii FF jsou..



Ano, je barevně velmi jednotvárná a oproti většině hodně nevýrazná, ale je pro mě naprosto top na chvíle, kdy se mi nechce nic vymýšlet, jen chci snadno a rychle dosáhnout nositelného líčení. Já to tak mám docela často, navíc teď s podzimem mi barvy už tolik neříkají, takže tato kráska najde stoprocentní využití. A někdo má třeba jen rád jemné a zemité barvy.. Takže tady! Tady je najdete :)





Nenápadný není jenom obsah této paletky, ale i obal. Co si budeme, jsou i mnohem hezčí a zajímavější plechovky. Není tu ani žádný reliéf, i když vcelku bezpečně poznáte matné stíny od třpytivých. V tomto případě třpytivé převažují, takže moje stračí já je nadšené. Matné jsou zvolené strategicky tak, aby se hodily ke všem třpytivým a zároveň tvořily základ. Barevně (pro mě) tahle paletka rozhodně dává smysl. 






A kvalita? Jako tohle je pecka! Krásně intenzivní barvy, ať už ty matné nebo třpytivé.  Matné jsou pudrové, třpytivé až lehce do máslova.  Ale vesměs všechny se skvěle nanášejí, nepráší, ihned sedají a neopadávají. Jsou výrazné v pár tazích, dobře se blendí a zapracovávají.. Jen bílý odstín Superior je trochu hrubší a sem tam něco opadne, ale zas to není žádný extrém.  A výdrž? Ta je bez potíží celodenní. Stíny se nehnou ani o píď, a to ani při zátěži. Jako vážně nepřeháním, když říkám, že tuhle paletku zbožňuji. Je to adept na pánvičky!










Paletka Soft Butterfly je dosti originální a je jiná než ostatní. Nese se čistě v pastelových tónech, což vypadalo na jaro jako naprostá ideálka. Najdete v ní kombinaci matných i třpytivých stínů všech možných pastelových barev, ovšem převládá fialková či šedá. Matné jsou zvýrazněné reliéfem motýla. Tahle paletka je celkově samý motýlek, to vám teda řeknu.



Stejně jako miluju výrazné barvy, ráda občas sáhnu i po něčem jemnějším a tlumenějším, takže jsem doufala, že si s ní vyhraju. Jenže nemůžu si pomoct, nějak jsem si k ní cestu nedokázala najít a do jejího používání jsem se musela mnohdy skoro nutit. Možná za to může i fakt, že kvalitativně je tahle paletka úplně jinde než většina FF. Celkově si s ní nějak nerozumím, ať se snažím sebevíc. Prostě to mezi námi není.







Co se týče té kvality, tak tahle prostě pokulhává za zbytkem. Nechápu, že můžou být mezi paletkami tak propastné rozdíly, ale paletky Timeless a Butterfly jsou jako nebe a dudy. Stíny této jsou slaběji pigmentované (na swatchích dvě až tři vrstvy). Zejména u matných je to dost průser, pigmentace na nic a jemně namleté, že víc práší. Některé třpytivé jsou naopak namleté nahrubo a hodně slisované (hlavně Joy, Evolve, Wings, Free), takže při hrabání a nanášení na oko si taky zapráší a lehce opadávají pod oči. Navíc je stínů potřeba hodně, aby jste na oku dosáhli potřebného efektu. No a překvapivě mne zklamala i výdrž, protože v průběhu dne výrazně ztrácí na intenzitě. K večeru už na oku nemám skoro nic, barva je jakoby pohlcená a na to opravdu nejsem u stínů zvyklá. S žádnou jinou paletkou FF se mi nestalo, že by byla ohrožena výdrž.. 







Do třetice je tu opomenutá a zapomenutá paletka Eutopia. Nemůžu říct, že by byla tato plechovka ošklivá, ba naopak se mi moc líbí, je barevně hodně silná a výrazná. Jenže nejsou to barvy, které bych vyhledávala a považovala za své oblíbené. Musím na ně mít chuť, proto po ní nesahám tak často a zůstala mi tu úplně nakonec. 




Jako barvy zajímavé, o tom žádná. Ovšem pár poznámek si neodpustím. Za prvé, některé barvy jsou podobné či totožné s dalšími z jiných paletek FF. Půlka jich je podobná s paletkou Show Stopper, mramorové jsou zase v paletce Affinity.. Není to pro mne v podstatě nic nového a originálního, většinu už jsem viděla a zkoušela jinde. A za druhé, ty nejlépe vypadající - mramorové.. No jednoduše: není všechno zlato, co se třpytí.







Barevné složení jsme tedy trochu probrali. Tahle paletka vám prostě musí barevně sednout, abyste z ní měli radost.. Není tu nijak velký a neutrální základ, je to prostě divočina. Musím ale uznat, že kvalitou je to moc dobré! Matné i lesklé jsou naprosto bezproblémové. Pigmentace jako hrom, bez prášení a opadávání. Trochu problém jsou ty zmiňované mramorové (Zen, Dreamer, Enchanted, Enamour), které jsou úplně ten samý případ co v paletce Affinity -  jsou prášivější a o maličko hůř se nabírají. Většinou lehce navlhčím štětec a používám štětce s kratšími a tvrdšími štětinami, abych potíže eliminovala. Ostatní však super, opět bez chybičky i na výdrži, takže pokud vás tohle zajímá a je to barevné spektrum pro vás, tak vzhůru do ní.






Sečteno podtrženo: Tahle trojka je rozdílná, jak jen být může. Máme tu paletku plnou zemitých, přirozených a využitelných odstínů, která je naprosto bezkonkurenční kvalitou a nemůžu jí vytknout ani ťuk. Pak je tu naopak paletka Eutopia, kterou je dost těžké barevně zhodnotit a využít naplno, protože je to hoooodně divočina a není pro každého. Co na kvalitě k ní mám sice výtky, ale není to nic vyloženě otřesného. A pak je tu Butterfly.. a to je pravý opak toho všeho. Divné barvy, horší kvalita.. Nepotřebovat ji do sbírky, tak dík, nechci. Paletky seženete například na Pinkpanda.cz. Já je kupuji většinou v akci, kdy vyjdou na cca 230 Kč.

Tak co na ně říkáte? Která z nich se vám líbí nejvíc?

10 komentářů:

  1. Líbí se mi hned ta první v zemitých odstínech, protože to je teď na podzim skvělý. Ta paletka s pastelovýma barvama..to je škoda, že není kvalitou tak dobrá, protože ty odstíny jsou krásné, ale asi je celkově těžší vyrobit kvalitní pastelový odstín :) a ta poslední má pěkné odstíny, ale asi bych je neuměla využít všechny :) každopádně po té první se asi podívám, protože ta mě uchvátila jako hodně❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Timeless je vážně boží, ta se jim moc povedla :) A souhlasím, že s pastelovými je to těžší, ale jestli jsem na někoho sázela, tak právě na MUR a ono nic :(

      Vymazat
  2. Ta tretia paletka ma asi najviac zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím povedať, že taká základná paletka ako je Timeless by sa mi do zbierky hodila. Mne sa na mne moc nepáčia výrazné farby a ani teplé tóny a táto vystihuje všetko, čo sa mne na oči hodí. Ale okrem toho sa mi moc páči aj posledná, ale viem, že mne by iba sedela v šuflíku.
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, ta první je supwr univerzální a nezklame :)

      Vymazat
  4. Přiznám se, že takhle vizuálně to s žádnou paletkou nezajiskřilo, už jsi recenzovala paletky FF, ze kterých jsem byla úplně paf, tady ne. Nicméně, pokud bych si měla jednu vybrat, tak tu první. Jeví se sice dost nezajímavě, obyčejně, fádně a nudně, ale na takové běžné, denní líčení by to byl využitelný kousek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, úplně moje slova :D My máme hodně podobné vnímání :D

      Vymazat
  5. Nejvíc se mi líbí právě ta první. :))
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)