úterý 7. září 2021

MUR: Limitovaná kolekce Friends

Krásný den vám přeji!

Nepřijde vám, že tu zase dlouho nebyla paletka Forever Flawless? :D Já si myslím, že vám to určitě chybí! Tak si zase jednu dáme. Tuhle musím ukázat včas, abyste ji totiž kdyžtak byli schopni ještě zachytit, protože se jedná o limitovanou kolekci. Plechovkám se nevyhnula ani obsáhlejší limitka Friends




Limitku rozšiřovali postupně, prvně obsahovala jen menší paletky po devíti stínech, rtěnky a lesky. Následovaly však všechny možné doplňky - masky, bomby od koupele, taštičky, peelingy či různé typy paletek a mezi nimi právě i plechovka Forever Flawless (v zahraničí byla dostupná dokonce ještě druhá). No a i když mne na první pohled paletka nijak neuchvátila, nemohla jsem si ji samozřejmě nechat ujít. Ve sbírce by prostě chyběla :) Nedlouho na to jsem pak potkala ještě zlevněné rtěnky z této kolekce, tak jsem si vzala odstín Rachel, na který jsem si dělala zálusk už od začátku. Tak se na tyhle úlovky pojďme podívat zblízka.



Jak na první dojem mi přišla paletka nijaká a stíny podobné dvaceti dalším, tak při bližším prozkoumání, poté co dorazila, jsem si ji vážně moc oblíbila! Sice originalitou neoplývá a je to kombinace několika předešlých verzí paletek (má hodně z Namaste a Allure), ale je to taková pro mě ideální verze. Mám ráda podobné tóny do oranžova i vínové jako jsou tady, takže pro mě je paletka využitelná při běžných denních líčeních a to mnohem víc než právě třeba Namaste. Tady se skloubí vyloženě to, co jsem schopná denně využívat. I proto se zařadila velmi rychle mezi mé favority..




Obal je určený čistě pro fanoušky seriálu Přátelé. Já mám seriál ráda, ale zas vyloženě nepotřebuju mít paletku s jejich gaučem, takže mi design vyloženě neučaroval :D Uvnitř najdete i názvy stínů podle seriálu a na matných stínech reliéf deštníku. V celku je to vtipný a pěkný fanouškovský kousek :) 





Já jsem ale na ty stíny, že ano, takže ocením spíše tu pestrost barev, textur a kvalitu stínů. V paletce najdete devět matných a devět třpytivých stínů. Přesně půl na půl, ideálně namíchané tak, aby spolu korespondovaly a hodily se k sobě. Pro mě fakt ideálka. Stíny opět příjemné textury a dobré pigmentace. Intenzivní jsou v jedné až dvou vrstvách. Většina práší minimálně, trochu víc potrápí Over Me a Doll House, které jsou trochu hruběji namleté (trochu takové ty lesklé šupinky). Ty já nanáším buď s korektorem jako podklad nebo používám navlhčený štětec, čímž se prášení minimalizuje. Výdrž všech stínů je pak bez potíží celodenní, jak je u plechovek zvykem. Takže za mě spokojenost a pro úplnost sbírky jsem ráda, že ji mám :)








Rtěnku mám pak ve variantě Rachel (k dostání ještě Monika a Phoebe), kterou já jsem měla v merku od první chvíle. Všechny tři jsou celkem zajímavé a unikátní odstíny, ale Rachel je taková nejvíc divnobarva a to jsem prostě musela mít! :D Navíc má i hezký obal. Je to hnědá s náznakem fialové a studeným podtónem, takže bude pro některé opálenější typy až mrtvolná. Ale mně se prostě líbí! Docela mi připomíná matnou rtěnku od ABH, kterou jsem vám tu ukazovala nedávno. I tahle je konzistencí dost tuhá až vosková, takže při aplikaci trochu táhne rty. Naštěstí stačí dva tahy, je dobře pigmentovaná. Tahle navíc voskově i voní, taková ta nasládlá laciná vůně, ale nic, co by se nedalo přežít. Finiš má matný, nezalézá do vrásek, spíš naopak je díky finiši umí lehce zvýraznit. Výdrž není nejlepší, asi tak dvě hoďky, ale dá se snadno a rychle doplnit a mizí nenápadně. 






Sečteno podtrženo: Paletka samozřejmě nesměla ve sbírce chybět a i když mne nezaujala na první pohled, na ten druhý už to byla láska. A rtěnka? Jsem ráda, že ji mám. Myslím, že teď na podzim to bude jedna z těch nejpoužívanějších! Seženete například na PinkPanda.cz, paletka momentálně za 229 Kč a rtěnka za 122 Kč.

A co vy a limitka Friends? Líbí se vám? Pořídili jste si z ní něco?

10 komentářů:

  1. Já z téhle limitky mám dvě menší paletky a lesk na rty. Na tuhle paletku jsem se taky dívala, ale na ten první pohled to nezajiskřilo, nicméně když ji vidím teď u tebe, tak už se ve mě cosi probouzí:D Krásné líčení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta paletka na první pohled nic moc (to ty menší jsou kouzelnější, že? :D), ale odstíny sedící, fakt že jo :)

      Vymazat
  2. Z této limitky jsem si nic nepořídila, ale hodně se mi líbí odstín rtěnky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty dva další (Phoebe, Monica) jsou taky moc pěkné! Ty se jim povedly :)

      Vymazat
  3. tak tato paletka se mi moc líbí její skladbou barev :) a ta rtěnka taky❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako povedla se jim ta limitka, ne že ne! :) A teď mají ještě hezčí s komiksy DC (třeba FF paletka je s Batmanem! ♥ :D)

      Vymazat
  4. Tato paletka by se mi hodně líbila, má krásné odstíny, které používám. :) Rtěnka taky je moc pěkná.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo barvičky jsou fakt krásný a využitelný, teď na podzim se budou hodně hodit :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)