úterý 4. května 2021

Makeup Revolution: Forever Flawless Affinity a Unconditional Love

Krásný den vám přeji!

Tak je čas zatočit s dalšími kousky z mé "plechové sbírky"! Tentokrát si dáme dvě a to trochu jemnější a méně nápadné paletky, které se zdají být jako jedny z nejvyužitelnějších z řady Forever Flawless. A to Affinity a trochu víc růžovější Unconditional Love. Obě vypadají jako ideální volba, když člověk nechce vymýšlet nic složitého a barevného..


Tyhle dvě plechovky už podle obalů prozrazují, co v nich můžete čekat, a že půjde o trochu jemnější tóny a barvy. Unconditional Love vás asi obalem na první pohled nezaujme, patří mezi ty nejstarší plechovky, kdy si ještě nedali na designu tolik záležet :D Ale Affinity už je propracovanější a má snad jeden z nejzajímavějších designů. Plechovky jsou bytelné a působí až nerozbitně. Otevírání je na zacvaknutí a nejde to úplně zlehka, takže nehrozí, že by se samy někde na cestách otevřely. Uvnitř najdete osmnáct očních stínů a z vnitřní strany víčka velké zrcátko. Affinity má na matných stínech vykreslený reliéf, takže je snadno rozeznáte.




Jak už jsem říkala, paletka Unconditional Love je jedna z těch starších, takže vzhledově není tak propracovaná, ovšem na obsahu je to absolutně neznatelné. Nebojte. Skládá se z matných a třpytivých až lesklých stínů v hnědých, růžových a fialových tónech. Upřímně musím říct, že na první pohled mě tahle paletka nezaujala a lákala mne skoro ze všech nejméně (ehm, první místo v (ne)zaujetí však obsadila Decadent :D). Jenže to trvalo jen do prvního prozkoumání a použití, protože pak jsem si ji doslova zamilovala a rázem se stala jednou z nejoblíbenějších. Ty růžové a fialové jsou totiž naprosto unikátní a vážně stojí za to!






V paletce převládají matné stíny, kterých je rovnou dvanáct a doplněné jsou o šest lesklých kousků. Jenom šest. Ale víte co? Těch šest je vybraných naprosto perfektně a dokážou divy! Miluju zejména Platonic, Love, Movie a First Date, které jsou prostě jedinečné a podobné ve sbírce nemám. S matnými z paletky jsou to pak neotřelé kombinace, co mě fakt baví. Kvalita všech stínů je pak naprosto bezchybná. Zdají se být sušší (zejména matné odstíny) než některé jiné FF, ale naštěstí nepráší ani neopadávají. Jsou dokonale pigmentované, dobře se blendí a kombinují mezi sebou. A na oku drží beze změny po celý den. Jednoduše kvalitou jsou skvělé a na druhý pohled to byla láska!







Paletka Affinity naopak patří mezi ty nejnovější plechovky. Je plná univerzálních, béžových a krémových odstínů. Matné jsou ve stejném množství doplněné o třpytivé kousky, a aby to nebyla jen nuda s nude, je oživena o pár výraznějších barev. Tahle paletka umí pro změnu zaujmout na první pohled, ale je to přesně opačný případ - na druhý pohled už přišlo trochu rozčarování.



Matné stíny rozeznáte na první pohled podle vyraženého písmena R. Zbytek je třpytivý, ale v různé podobě. Některé třpytivé na sobě mají mozaiku (Espire, Attraction, Bliss), takže to nejen hezky vypadá, ale dostanete pokaždé při míchání i trošku odlišný odstín. Ty jsou však hrubější. Dále paletka obsahuje jedny klasické třpytky (odstín Empathy) a jedny trochu jiné třpytky, respektive já bych to popsala spíš jako šupinky (odstín Bond). Zbytek stínů (Forever, Affect, Affinity, Love, Joy) jsou lesklé/třpytivé v klasické podobě s jemným namletím.





No ale právě s tou nejhezčí částí - mozaikou, ať vypadá sebekrásněji, jsou největší problémy. Stíny jsou hrubě namleté a špatně se nanáší - jak na na štětec, tak na oko. Neuvěřitelně práší a pod očima nadělají pěknou paseku. Na oční víčko sedají hůř a občas mám pocit, že je mám víc kolem očí než na očích. Taková aplikace mě hrozně nebaví až vyloženě irituje, proto po nich málokdy sahám. Já potřebuji něco, co funguje snadno a rychle, ne babračku na půl odpoledne :D Růžové šupinky Bond jsou pak bohužel to samé, to je taky všude. Klasické třpytky Empathy jsou prostě třpytky, takže při aplikaci taky sem tam něco ulítne, ale jsou na tom snad i líp :D Jenže pro třpytky já zas v běžném nošení moc využití nemám.. Zbytek stínů (matné, lesklé) fungují skvěle a bez nejmenších potíží s nimi dosáhnu snadno a rychle požadované intenzity, bez prášení a s celodenní výdrží. Ale co si budeme povídat, zbylé stíny už nejsou taková krása jako právě ty zvláštní mozaikové, že jo. 










Takže co se týče Affinity, ta mi na první pohled učarovala, ale postupně při zkoušení z té lásky trochu sešlo. Respektive ono se i s ní dá čarovat, ale musím na to mít chuť a notnou dávku trpělivosti, což přiznávám, že nemívám až tak často. Hrozně mě to mrzí, protože bych asi čekala u jedné z novějších paletek krok kupředu, nikoliv v kvalitě několik kroků zpět.

Sečteno podtrženo: Jak tedy asi chápete, mým favoritem z těchto dvou je rozhodně Unconditional Love.. Je to trochu neočekávané, protože při nákupu jsem čekala opačné pořadí, ale je to tak. UL se povedla, jak těmi odstíny, tak kvalitou. Zatímco Affinity je sice zajímavější vzhledově, ale kvalita pokulhává, takže k ní mám rozporuplné pocity.. Obě seženete různě po e-shopech, například na XO BeautyNotino.czElnino.cz či Pinkpanda.cz. Ceny se pohybují dle akcí, já je obě kupovala za cca 250 Kč, běžná cena je však cca 350 Kč.

Tak co na ně říkáte? Která se vám líbí na první pohled víc? A která vám přijde využitelnější?

9 komentářů:

  1. Paletky se mi líbí obě. Mají fakt nádherné odstíny. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak musím říct, že odstínově bych se zamilovala na první pohled a do obou, jsou to přesně ,,moje" barvičky:-) Velká škoda té druhé paletky, zrovna ty mozaikové odstíny vypadají vizuálně nádherně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně☺️ Mám naprosto stejný pohled/názor☺️
      UL a růžovky.... wow.... skvělá kombinace odstínů.
      Děkuji z představení a zhodnocení, Klárko☺️

      Vymazat
    2. Tohle jsou prostě takové "paletky pro všechny", tedy aspoň barevně :) :D Ale ty mozaiky fakt zlobí, což je strašná škoda :(

      Vymazat
  3. Mne sa táto rada paletiek veľmi páči, poslednej dobe takéto líčenie hnedých tónoch preferujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě potěší fakt, že teď vyšla nová FF a je čistě nude a hnědá! ;) :)

      Vymazat
  4. Asi se kvůli těmto nádherným paletkám začnu více líčit. :-D Vzhledově se mi líbí obě dvě.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím říct, že díky nim tomu líčení očí dám taky mnohem víc! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)