úterý 14. července 2020

Alcina: Laky na nehty a odlakovač

Krásný den vám přeji!

Kosmetické salóny opět fungují, takže značka Alcina je opět k dostání a jede naplno! V průběhu jara si na nás přichystala novinky v podobě deseti nových barviček laků na nehty a k tomu rovnou přihodila i nové, větší balení odlakovače, aby se barvy lépe a jednodušeji střídaly. Tak se na ně dneska podíváme, ať víte, co (ne)minout..


Laky na nehty od Alciny jsou u mne doma už stálicemi, mám tu asi pět odstínů a patří mezi mé nejoblíbenější, takže když jsem viděla ty jarní barvičky, byla jsem nadšená! Nechala jsem si dva odstíny, které se k sobě náramně hodily, takže je nejčastěji nosím spolu - 170 Yorktown a 190 Edmonton. 


Laky mám ráda z několika důvodů. Za prvé mají menší balení, což mi vyhovuje, aspoň mám pocit, že jimi není zbytečně plýtváno a je šance je někdy dodělat. Malé balení mě štve akorát u gelového top coatu, ten bych potřebovala mnohem větší (více o něm zde). S laky se příjemně pracuje - štěteček mají akorát tak velký, aby jednoduše pokryl celý nehet a nezasahoval na kůžičku. Dobře chytá, konzistencí je akorát a drží cca 4 dny, což je takové optimum, co od laku vyžaduji. Takže za mě spokojenost, co se týče vlastností.



No a co se týče odstínů, tak ještě větší spokojenost. Odstín 170 Yorktown je krásná fialková, na tu se těším zejména na podzim, kdy vyhledávám podobné odstíny nejradši. Ale zamilovala jsem si ji nosit teď na nohách, vypadá to elegantně.


Mým favoritem je však odstín 190 Edmonton, což je jedna z nejhezčích barev, jakou doma mám. Edmonton je krásný chromatický lak, který má základ ve stříbrno-šedé, ale na světle hází různé druhy odlesků, například modré nebo červené. Je fakt krásný a já se ho nemůžu nabažit. Vypadá pokaždé trochu jinak, krásně se leskne a třpytí a já ho miluji :D Navíc mi přijde, že i o trošičku lépe drží, na nehtech ho mám většinou o den déle v lepším stavu než ostatní. 


A pak je tu odlakovač. Je v černé lahvičce, nalévací otvor akorát, abyste ho nelili moc ani málo. Po nalití na tamponek to není žádná vůně, ale poté, co jím nehty odlakujete a rozleží se, tak voní sladce až žvýkačkově. Neobsahuje aceton, takže by neměl vysušovat a narušovat nehty. Je fakt, že po použití jsou ruce ve formě, žádného vysušování ani podráždění jsem si nevšimla. Ale bohužel s ním mám problém v tom, že se hodně vpíjí do tamponku a odstraňuje lak strašně mizerně. Vždycky lak z nehtu dostanu, ale jde to pomalu, trvá to a musím tlačit. A to mě upřímně moc neba.. 





Sečteno podtrženo: Laky jsou bomba, nové odstíny se povedly a těm nemám co vytknout. Odlakovač zase pro změnu s klidem vynechám a příště si zase pořídím nějaký z drogérky, podstatně levnější, který mi pomůže účinněji.. Všechno seženete v salónech prodávajících Alcinu (jejich seznam naleznete zde), lak má 5 ml a doporučená cena je 160 Kč za 5 ml a odlakovač 125 ml seženete za 180 Kč.

A co vy a laky? Už jste je viděli? Máte? Jaká je vaše oblíbená barva laků na léto?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Alcina

6 komentářů:

  1. Tahle kombinace odstínů se k sobě opravdu neskutečně hodí, vypadá to perfektně:-) Pro mně je léto ve znamení neonových odstínů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ve skutečnosti vypadají ještě lépe. Například pod umělým světlem se ten Edmonton tak krásně leskne, že na to vždy úplně čumím jak u vytržení :D A neonové k létu prostě patří! Musím teď taky nějaký vytáhnout :) A koukala jsem, že Dermacol má zas ty krásné mini neonky.

      Vymazat
  2. Hodně se mi líbí ten fialový odstín. Laky na nehty mám ráda. Teď ujíždím na neonových odstínech.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neonky jsou na léto ideál! :) Musím už také konečně po nějaké sáhnout!

      Vymazat
  3. Kombinace odstínů co jsi zvolila vypadá skvěle. Fialový odstín je nádherný a na nohou musí vypadat luxusně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ono to přímo svádí hodit je k sobě a fakt jim to spolu moc sluší :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)