úterý 28. dubna 2020

Yves Rocher: V zajetí oliv, mandle a kokosu

Krásný den vám přeji!

Dnes bych se s vámi ráda podělila o své dojmy z produktů značky Yves Rocher, které jsem dostala od kamarádky k Vánocům. Yves Rocher mívá v nabídce spoustu krásných dárkových balíčků (a to nejen na Vánoce) a jeden takový jsem dostala. Obsahoval pět kousků - sprchový gel s mandlí a květ pomerančovníku, tekuté mýdlo a tělové mléko s olivou a petit grain, krém na ruce a tělový sprej s vůní kokosu. No a všechny jsem si začala užívat tak nějak současně, takže si o nich dneska povíme a na závěr přihodím ještě jeden bonus od YR v podobě vlasového octu :)



Sprchové gely od Yves Rocher jsou u mne doma celkem často. Mají totiž nespočet voňavých variant a jsou to za mě jedny z těch nejpovedenějších gelů za přijatelnou cenu. Naposledy se mi tu usadil ve vůni Mandle a květu pomerančovníku.

Měla jsem ho v této vůni již poněkolikáté a přitom to není úplně vůně podle mého gusta. Zrovna tahle varianta je taková zvláštní. Ovšem YR sprcháče není možný nemilovat! Vůně je intenzivní a to při sprše i po ní, hodnou chvíli voní i z pokožky. Navíc ho stačí opravdu trocha a i tak zaručuji spoustu bohaté pěny (ideál i jako pěna do koupele!) a příjemný pocit při (i po) mytí. Pokožku nevysušuje a tohle větší balení vydrží pěkně dlouho! YR má fakt jedny z nejlepších sprcháčů, v těch nešlápnete vedle. 





A v koupelně nám dělal zároveň radost ještě jeden kousek a to tekuté mýdlo. Mýdla YR seženete opět ve spoustě voňavých variantách. My jsme si užívali vůni Olivy a petit grain.

Je to svěží a jemná vůně, která je stejně jako sprchový gel intenzivní a to jak při mytí, tak chvíli i z rukou po mytí. V současné době si myjeme ruce všichni skoro pořád, takže je důležité, aby mýdlo nevysušovalo, naopak spíše hydratovalo, což v tomto případě není nejmenší problém. Navíc ho stačí fakt trošička, takže ač se to nezdá, tahle lahvička vydrží pěkně dlouho (měli jsme ho přes měsíc a to si myjeme ruce minimálně 30x denně :D).  Za mě velmi povedené mýdlo, fajn i jako dárek. Voňavé mýdlo určitě nikoho neurazí (a k tomu sprcháč, mléko, atd.. ideálně celou sadu :D) Najdete ho zde, 190 ml za 99 Kč.





Oliva s petit grain ještě jednou, tentokrát v podobě tělového mléka, které mi dělá společnost hned po umytí.

Oficiální popis: YR přichází s originálním spojením olivy evokující prosluněné středomořské háje a petit grain neboli citróníku hořkého, jehož esenciální olej se získává destilací listů a větviček stromu zvaného bigarádie. Právě ten je nejstarší citrusovou rostlinou pěstovanou v Evropě. Petigrainový olej a jeho svěží květinová vůně se osvědčily pro své relaxační účinky.

Tady to začíná plusem hned u balení, kdy máte lahvičku s pumpičkou, takže se vyhnete složitému a umatlanému vymačkávání. Mléko má jemnou a přesto intenzivní vůni. Je příjemné, krémové textury, která není zbytečně řídká ani hustá. Krásně se roztírá, ihned se do pokožky vstřebává. Vůně je asi hodinku cítit i z pokožky, ale je nevtíravá a spíš jen tak jemně pošťuchuje čichové buňky. A samozřejmě je důležitá péče o pokožku a hydratace, kterou obstarává naprosto bez potíží. Pokožka je krásně pružná, jemná a hebká. Není umaštěná ani ulepená, takže po namazání můžete ihned skočit do pyžamka.

Je to moc příjemné tělové mléko pro nenáročnou pokožku. Najdete ho tady, cena je 189 Kč za 390 ml.





A plynule přecházíme ke Kokosu, s jehož vůní si užívám každý večer mazání pacek jejich roztomilým krémem na ruce.

Oficiální popis: Ještě větší prožitek z vůní řady Plaisirs Nature nyní i v krému na ruce. Lehká, jemně parfemovaná textura dodá vašim rukám potřebnou hydrataci, potěšení a hebkost. Více než 95% složek přírodního původu.

Na podobná malá, roztomilá balení jsem zatížená, takže ani tento mne neurazil :) Obsah jde bez potíží vymáčknout, díky jeho gelovější textuře. Hned po aplikaci váš nos potěší věrohodná, kokosová vůně, která na rukou i pár minut vydrží. Krém se bez potíží roztírá, okamžitě vstřebává a téměř v mžiku máte ruce použitelné. Nemastí, nelepí, nezanechává nikde ťápoty a ihned se můžete věnovat jakékoliv činnosti. A i přes to všechno, že je příjemný a nijak neobtěžuje, tak ruce krásně hydratuje. Ruce teď dostávají zabrat a přesto jim jedna dávka tohoto krému na noc víceméně stačí k péči, takže za mě náramná spokojenost!

Najdete ho zde, cena je 79 Kč za 30 ml. Pokud nemusíte kokos, tak si určitě najdete sobě bližší vůni, mají jich opět několik.






Posledním kouskem ze sady byl parfémovaný sprej na tělo a vlasy, opět s vůní Kokosu. Pokud máte rádi odlehčenější vůně a neradi na sebe šplícháte těžký parfém, tak u YR se vám bude líbit, najdete u nich totiž spoustu variant těchto sprejů. Často mívají i zajímavé limitované kolekce.

Oficiální popis: Nejlepší vůně pochází z přírody, stejně jako vůně tělových sprejů Plaisirs Nature. Výzkumný tým Yves Rocher využil kokosový extrakt, aby vám zprostředkoval smyslný zážitek z parfémovaného spreje na tělo. Užijte si jedinečnou vůni kdykoliv během dne. Používejte na tělo a vlasy.

Kokosová varianta voní věrohodně po kokosu (úplně totožná parfemace jako u krému) a jen vás lehce ošplíchne. Po nasprejování provoní, ale není to žádná silná vůně, která by vám ucpala nos a čichali jste ji v silné intenzitě po celý den. Většinou jsem se během dne přestříkávala ještě několikrát, je to fakt jen lehký, osvěžující pomocník. Super na teplé dny, určitě nás čeká další parné léto, takže ideální čas si ho pořídit. Věřte, že to šplíchání s ním si užijete. Jinak balení je dobré, akorát tak velké, že nebude překážet ani v kabelce, rozprašovač skvěle funguje a má dostatečně velký rozptyl, že vám nenadělá po oblečení mokré fleky a nemusíte stříkat stokrát. Jen tedy musím říci, že mi sprej celkem rychle zmizel. Ale zas aby ne, když jsem ho používala skoro každý den a někdy i víckrát.. 

Za mě je to fajn tělový sprej, ale zase na druhou stranu nemůžu říci, že by něčím extrémně vynikal nad ostatními, podobnými spreji, které jsem zkoušela. Je to taková klasika, kterou se rádi ošplícháte, trochu se "navoníte", ale žádné zázraky od něho nečekejte. Najdete ho zde, cena je 299 Kč za 100 ml.






Sadu už jsem vám představila celou, ale mám tu ještě jeden bonus v podobě Detoxikačního ochranného octu na vlasy. YR je vlasovými octy celkem proslulý a já ho už dlouho chtěla vyzkoušet, takže jsem byla plna očekávání.

Oficiální popis: Máte dojem, že po zimě jsou vaše vlasy stále bez energie a objemu? Bojujete s problémem mastné a podrážděné pokožky hlavy? Důvodem může být znečištěné ovzduší, které negativně ovlivňuje stav pokožky hlavy a vlasů. Detoxikační ocet obsahuje výtažek ze semen moringa, který obnoví vaši přirozenou rovnováhu a čistotu, aby vaše vlasy mohly být opět silné a lesklé. Výtažek z agáve podporuje mikrocirkulaci, která zajišťuje dokonalou výživu vlasového kořínku. Výtažek z dužiny plodů acai neutralizuje oxidační faktory, které způsobují blednutí barvy.

Vlasový ocet je "vodička", kterou na vlasy aplikujete po mytí šamponem před posledním opláchnutím. Nanáším jej z lahvičky přímo na hlavu, protože je to průzračná voda, která se jen těžce aplikuje do dlaně a až pak na vlasy. Má k tomu uzpůsobené i zavírání, kde jsou ve víčku malé dírky pro přesný nános, abyste ho do vlasů nelili zbytečně moc. Nechávám působit jen minutku - dvě a poté hned oplachuji, z popisku se to nedozvíte, ale dle všeho není třeba na hlavě nechávat nijak dlouho. To mi naprosto vyhovuje, jestli mě totiž něco nebaví, tak čekat ve sprše než něco začne účinkovat :D Ocet pokožku hlavy nijak nedráždí, nezanechává žádný pocitově nepříjemný efekt, vypláchne se ihned bez potíží. Zanechá vlasy krásně provoněné, i když je škoda, že nijak intenzivně. Vůně je to totiž fakt pěkná, nasládlá. Po použití jsou vlasy jemnější, mnohem lesklejší a takové lehčí, jakoby svěžejší. Je radost se v nich po umytí prohrábnout! Moc se mi ten efekt líbí. Zase jsem si ale všimla, že se mi trochu hůř rozčesávají. I když to není nic, co by Tangle nezvládl :) Vlasy se mastí standardně po třech dnech, takže je nijak zvlášť nezatěžuje, což také vítám. Jak zklidňuje vlasovou pokožku bohužel neposoudím, protože s jejím svěděním potíže nemám, ale jak říkám, vlasy jsou po použití samy o sobě "oživené". 

Takže jo, efekt moc fajn. Beru ocet jako příjemnou alternativu za klasický kondicionér, který mi ve spoustě případech nesedí a vlasy mi obecně více zatěžuje. Tady ne, tady jsou jen krásně lesklé a jemné na dlouhou dobu, proto octu říkám jo! Najdete ho tady, cena je 199 Kč za 150 ml.







Sečteno podtrženo: No nebudu vám lhát, Yves Rocher mám ráda. V podstatě z celé této nálože není nic, co by mne vyloženě zklamalo. Sprchové gely jsou klasika, která nikdy nezklame. Stejně tak si stojí i tekutá mýdla či tělová mléka. Krém na ruce je naprosto super a chválím, kudy chodím. Sprej jsem si užila, ale asi jako jediný mne neohromil natolik, že bych ho potřebovala znovu. A ocet na vlasy? Právem je to oblíbenec mnohých, protože vlasy po něm jsou v dobré kondici a to přitom jeho použití není žádná věda :)

A co vy a Yves Rocher? Jaké jsou vaši oblíbenci této značky?

*Ocet na vlasy mi byl zaslán v rámci barterové spolupráce s Yves Rocher

12 komentářů:

  1. Ten ocet jsem si docela oblíbila, kondicionér u mě teda rozhodně nenahradí, ale vlasy po něm byly takové svěží, příjemné.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kondicionéry moc nepoužívám, tak tohle beru jako takovou "lehčí" náhradu pro pěkný efekt :) Jinak intenzivní péči kondicionéru nenahradí, to zas ne..

      Vymazat
  2. Všetko to vyzerá strašne dobre! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen vypadá, ale i dobré to je :) YR fakt můžu! ♥

      Vymazat
  3. Sprchovací gel mám rada od tejto značky aj telové mlieko som mala ale nebol taký úžasny ako gel

    OdpovědětVymazat
  4. Ze všech produktů mám jen kokosový krém na ruce, nosím ho v kabelce, ale jaksi teď je doba, kdy víc v kabelce i jinde hrabu v první řadě po antibakteriálních gelech a na krémy zapomínám.
    A jinak mně zaujal ten kokosový sprej a detoxikační ocet na vlasy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jejich krémy jsou moc fajn, já je často dávám i jako dárky :)

      Vymazat
  5. Já mám jejich sprchové gely moc ráda. Vždy hezky voní a zvyknu je dávat i jako dárek. Vždycky jsem s ním měla u druhých úspěch a začal si tuto značku sám kupovat.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, taky dávám často jejich sprcháče jako dárek (a i dostávám YR jako dárek, jak je vidno :D) :) Sprcháče jsou fakt super a i krémy na ruce jsou vděčným dárkem či tekutá mýdla :)

      Vymazat
  6. Oh, tú kokosovú parfumovanú vodu a krém na ruky potrebujem. Ich vône sú vždy veľmi vydarené a ja ako milovníčka kokosu si to nemôžem nechať ujsť.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to v té vůni mají ještě víc produktů (tělové mléko, sprcháč, mýdlo, tělový olej..)! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)