čtvrtek 9. dubna 2020

High end bestsellery: Guerlain - Météorites

Krásný den vám přeji!

Vítám vás u pokračování Testuji high end bestsellery. Minule jste mohli vidět první recenzi na make-up od Estée Lauder (zde), dneska se zaměříme na další, o nic méně slavný kousek a tím jsou Météorites od Guerlain. Dle mého je to jejich nejslavnější počin, takže jsem se rozhodla vzít si je na paškál a mrknout se, jak to s těma kulkama vlastně je :D Tak co myslíte? Jsou právem tolik oblíbené?



Oficiální popis: Rozjasňující perly se zrodily z vášně pro krásu, která od nepaměti provází značku Guerlain. Perfektně rozjasní vaši pleť a propůjčí jí dokonalý vzhled. Technologie Stardust - unikátní polymery transformují světlo běžnému oku neviditelné v jedinečný jas na pokožce. Různě zbarvené perly pro dokonalé rozjasnění a zakrytí drobných nedokonalostí. Delikátní fialková vůně.


Balení: Krabička je taková obyčejná, nevýrazná, ale to co se skrývá uvnitř? Skvost! Krásná stříbrná plechovka s reliéfem na víčku. No řekněte, není to nádhera? Tahle plechovka u mne určitě zůstane na památku. Nebojím se, že bych ji nevyužila.. Třeba taková mini šperkovnice by to mohla být :) Pod víčkem pak naleznete pěnovou houbičku. Ta mi upřímně přijde obyčejná a zbytečná. Sice se určitě dá využít, ale není to nic, z čeho bych si sedala na zadek. Taková labutěnka by tam vypadala mnohem lépe! No a pod tím už je ten zázrak - kuličky samotné.


Textura: Kuličky hrají všemi možnými pastelovými barvami, což je oku lahodící samo o sobě. Je to jemně namletý pudr, který je hodně slisovaný a obsahuje i trochu větší třpytící se částečky, které pak na pleti odráží světlo. Navíc nádherně voní po fialkách.


Odstín: Odstínů Meteoritek je několik, já volila 02 Clair, což byly na e-shopu ty nejsvětlejší a pro mne jako světlíka jsou pro přirozený efekt nejideálnější. Používám je jako klasický pudr na celý obličej, což s touto variantou lze. S tmavšími odstíny už by to u mne bylo využitelné spíše lokálně.


Funkčnost: Jak jsem psala, díky světlému odstínu jej mohu používat plošně na celou tvář. Zvykla jsem si je nanášet velmi jemným kabuki štětcem, který pudr na obličej rozprostře. Tvář je po nanesení lehce zmatněná, ale sám o sobě mi tenhle pudr ke stoprocentnímu zmatnění (zejména v t-zóně) nestačí, proto pod něho používám většinou ještě transparentní zmatňující pudr a tento jako efektový na něho. Je to takový ten poslední článek pro dokonalý vzhled. Po použití je pleť velmi hebká, jemná až trochu plyšová. Díky obsahu stříbrných částeček odrážejících světlo je přirozeně rozzářená. Tedy takhle, částečky jsou vidět, ale fakt jen hodně zblízka, z pouhých několika centimetrů a když se na to vyloženě zaměříte. A on vám obvykle asi nikdo z pár centimetrů na obličej nekouká, takže mi to nepřijde až jako takový problém. Z dálky pleť vypadá "jen" svěže, je to prostě hra světla :) Ani na sluníčku to nevypadá okatě, bez obav. Na pleti samotné perly vydrží půl dne, když pod to zmatňuji a fixuji ještě transparentním, tak je efekt celodenní. Samy o sobě tedy "perlit" úplně neumí a je potřeba počítat s tím, že to chce dát pořádný podklad.


Sečteno podtrženo: Perly krásně vypadají. Když je vidíte poprvé, srdce vám zaplesá. Rozjasňující efekt je fajn, čímž splní, co slibují. Ale tím to vlastně tak nějak končí. Upřímně, není to nic, co by se nedalo v kosmetické sbírce postrádat a bez čeho by se nedalo žít. Tohle oceníte opravdu tehdy, pokud je vaše pleť mdlá a potřebujete jí dodat šťávu. Nebo jste fakt kosmetický nadšenec :D Funkci klasického pudru nezastupuje. Asi jsem jim úplně nepropadla. Užiju (si) je, ale můj kosmetický život na nich rozhodně nelpí.. 

Seženete je například zde, cena je 887 Kč za 25g, ale cena se liší přímo dle odstínu.

A co vy a Meteoritky? Touží po nich vaše srdce nebo vás nechávají chladnými?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Elnino.cz

14 komentářů:

  1. Tenhle kousek bych chtěla mooc vyzkoušet, vypadají krásně, takový luxus. Zmatňovat nepotřebuji, takže na efekt by mi určitě stačily :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdyby stály třeba stovku, tak si je pro ten efekt třeba taky i koupím, ale od high end potřebuji prostě víc než jen rozjasněný efekt :-/

      Vymazat
  2. Mě to naprosto nechává chladnou, za mě je to pořádná pálka a určitě se dají nahradit jiným podobným a levnějším produktem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, určitě bude stačit nějaký rozjasňující z drogérky :) Tohle už je spíš kousek pro fajnšmejkry :D

      Vymazat
  3. Ahoj,
    mně se taky moc líbí, ale ta cena mě prostě odrazuje. Myslím, že si je hned tak nekoupím:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu :D Tohle je spíš sběratelský kousek, než-li něco, bez čeho se nedá žít :)

      Vymazat
  4. No já je viděla a zkoušela u kamarádky a co budu povídat, na pohled krásný, ale prostě za tu cenu...asi bych čekala něco, z čeho bych si kecla na zadek, tohle je hezký, luxusní, ale asi bez toho můžu žít:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to v podstatě dělá to, co slibuje - rozjasní, ale jako taky mi to přijde málo :D Kdyby to aspoň třeba ještě dobře zafixovalo nebo zmatnilo.. :) Je to spíš sběratelský kousek na ozdobu :)

      Vymazat
  5. Já nikdy takové kuličky nepoužívala a nechává mě to úplně chladnou. :) Za tolik peněz bych čekala větší wow.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pamatuji, že asi deset let zpět strašně frčely kuličky od Avonu (nebo Oriflame? :D Teď nevím jistě) a ty sloužily skvěle jako klasický pudr nebo tmavší jako bronzer a byly fakt super! :) Tohle je prostě takový sběratelský kousek, který je spíš pro radost :)

      Vymazat
  6. Kdybych je dostala, nezlobila bych se, ale kupovat si je neplánuju :-D Kdysi jsem si koupila napodobeninu od Essence (:-D) a i když jsou za tu cenu fajn, použila jsem je možná tak 5x..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ono když to člověk fakt nepotřebuje, tak to těžce upadne v zapomnění :D Myslím si, že ty Essence jsou asi úplně dostačující, když člověk nemá nazbyt skoro tisícovku :)

      Vymazat
  7. Za mna to bol velky fail. Vzdy ked som ich pouzila tak som sa z nich vysypala. Slo o take male cervene pupienky :( pritom nemam citlivu pokozku, radila by som ju skor k normalnej, s tendenciou mastnejsej T-zony (nijako vsak dramaticky mastnej). Rovnako som sa osypala aj zo "zlatej" bazy od Guerlain. Podarovala som obiva produkty - jeden jednej sestre a druhy druhej a tie nemaju ziaden problem :) Jedine co, tak vonali fakt pekne. Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to je velký průser :-/ Tak tam bude nějaká složka, která tvé pleti vadí, což je u ne zrovna levné značky špatný :( Tak aspoň že našly využití jinde :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)