úterý 8. října 2019

Vypáleno IX.

Krásný den vám přeji!

Víte, co jsme tu dlouho neměli? Vypáleno! A přitom jsem pálila jako divá i během léta.. No tak si pojďme zrekapitulovat, co během posledních měsíců skončilo v zápalu :)


Věřte nevěřte, vypálila jsem i svíčku od Yankee Candle. Rozhodla jsem se, že je čas začít je i pálit  a nejen na ně koukat, aby to vůbec ještě mělo smysl a svíčky voněly :D A tak jsem popadla tuhle střední velikost Sea Air, kterou jsem dostala někdy před dvěma lety od ségry a v průběhu léta si dopřávala mořský vzduch.. Když už jsem nebyla u moře, ať si aspoň připomenu jeho vůni, že ano. Vůně vcelku věrohodná, dostatečně intenzivní, to bez debat. Ale stejně jsem svíčkou YC dost rozhozená. Za prvé, spousta vosku zůstala na dně. Ano, chápu, že je třeba, aby tam trocha vosku zůstala kvůli bezpečnosti, ale dvoucentimetrová vrstva mi přijde u tak drahé svíčky zbytečně moc. Za druhé, svíčka od druhé poloviny hodně čadila s čímž souvisí i třetí bod - sklo bylo celé černé a díky tomu fakt nevzhledné. Jsem tedy celkem rozčarovaná a díky tomu už nemám ani chuť nějaké další svíčky YC kupovat, protože za ty peníze se to podle mě moc nevyplatí. Lepší mi připadala Village Candle nebo Heart&Home, případně když už YC, tak verze tumbleru, u které jsem podobné potíže neměla. 



U Yankee ještě zůstaneme. Další vypálený kousek této značky byla votivka (kterou pálím formou vosku) Dark Coconut. Kokosové vůně mám ráda, to víte, takže tohle byla v létě jasná volba. Jenže ač jsem pálila, jak jsem chtěla, tuhle vůni jsem sotva zaznamenala. Jedná se o opravdu hodně slabou vůni, která sotva dokáže provonět jeden pokoj. Kokos v ní byl trochu šmrncnutý něčím kořeněnějším, ale nic extra. Znovu nepotřebuji.


Za to Passion Fruit Martini můžu doporučit všema deseti! To byla pro změnu pořádná ovocná nálož, kterou jsem si užívala. Vosk jsem přihazovala ani ne po čtvrtkách, jak moc intenzivní byl a vydržel nějakých sedm svíček. Provoněl nejen pokoj, ale celý byt a to ovocným drinkem, ve kterém bylo cítit zejména mango. Fakt pecka a jsem ráda, že tu mám ještě jeden. Tuhle vůni jsem si fakt užila!


Yankee Candle ještě jednou a to z kolekce Simply Home. Ta mne dosud nijak moc neuchvátila a nezměnil to ani tenhle žluťoučký vosk Citrus Water. Velmi, velmi, velmi slabý. Pálila jsem ho asi jen dvě svíčky, což je asi nejmíň, co jsem na YC kdy vypálila. Ale fakt nebyl vůbec cítit a to jsem se těch citrusů bála! Vůni vám nedokáži ani popsat, protože jsem fakt skoro nic necítila. 


A jedeme dál, na chvíli upustíme od YC a jdeme k Village Candle. Tuhle značku mám ráda, zejména jejich svíčky mi přijdou super. Tuhle votivku Violet Blossom jsem za studena v obalu skoro necítila, proto jsem byla zvědavá, jak se rozvoní za tepla a ono taky nic moc. Velmi slabá květinová vůně zvládla provonět sotva kuchyň, o dva metry dál v obýváku už po ní nebylo ani vidu. A zvládla cca 4 svíčky, což je na velký votiv pro mě taky celkem málo. Tak zase nic.


Tak si dáme to nejlepší nakonec. Prvně tu mám fazolky Busy Bee ve vůni Cucumber & Melon. Léto necháváme pomalu za sebou, já se ho ale neplánuji vzdát a proto volím stále ještě osvěžující, letní vůně :D Tahle je přímo ukázková "letnička". Moc příjemná, šťavnatá, osvěžující. Prosazuje se více meloun, ale ten akcent okurky je tam znát. V balení bylo pět fazolek. Začínala jsem na dvou a pak s každou svíčkou jednu přihazovala. Celkem zvládl pět čajových svíček. A po celou tu dobu voněl intenzivně po celém bytě. Je sójový, přesto se nepřepaloval, takže jsem si ho mohla užít až do vyvonění. Za mě povedené a těším se na další fazolky, co tu mám! 


Ovšem úplně nejlepší z celé dnešní nálože svíček a vosků je tohle - Jahodový moučník, z e-shopu Od Janky. Už jsem vám je ukazovala v samostatném videu a článku. A tohle je jasný favorit a první oběť této značky, kterou jsem vypálila celou. Nedalo se totiž odolat, ta vůně je naprosto, ale naprosto dokonalá! Dlouho se mi nic nelíbilo tolik, abych to pálila tak dlouho v kuse a ještě pomalu brečela, když vosk došel :D Pokud si potrpíte na ovocné a hlavně jídelní vůně, tak tahle by vás neměla minout. Voní to dokonale jako jahody se šlehačkou! Já se jí nemohla nabažit a dokonce se líbí i manželovi, takže gól. Mohla jsem si pálit, jak bylo libo :D Vosk je zpracovaný na kostičky a v 20 g balení jich máte asi dvacet. Tahle vůně je tak intenzivní, že ji stačí pálit po troškách, takže já jsem začala na třech kostičkách a každé druhé pálení přihazovala po jedné. Provoněla celý byt a to i zadní pokoj, kam se obyčejně vůně nedostane. No mohla bych o tomhle vosku básnit dlouhé hodiny. Je naprosto super a za mě top strop. Pasuji na vůni roku. Vosk je navíc také sójový a nepřepaluje se a to ani v elektrické rozehřívačce ani v aroma lampě (vyzkoušeno obojí). Rozhodně jsem ji neměla naposledy, budu kupovat znovu. 


Tak a to by bylo protentokrát vše. Ale ničeho se nebojte, s přicházejícím podzimem mě pálení baví stále víc a víc a jelikož jsem doma skoro nonstop, tak můžu pálit skoro pořád :D Takže brzy se můžete těšit na pokračování.. :)

A co vy, pálíte s přicházejícím podzimem taky? Jaký vosk zaujal v poslední době nejvíce vás? A jaké máte zkušenosti se svíčkami Yankee Candle? Stalo se vám někomu něco podobného?

14 komentářů:

  1. Tú modrú od Yanke candles som na vianoce bratovi kupovala, moc pekná vôňa taká čistá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vůně to pěkná a čistá je, jen ta svíčka jako taková mě dost štvala :-/ :)

      Vymazat
  2. Také už plánuji dva svíčkové články, ale asi jsem nějak ztratila čich, protože vosky teď vůbec necítím, tak já nevím :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Och, už je tu zase to obdobie pálenia sviečooook. :) Je to jedna z mála vecí, čo mám rada na jeseni.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :) Pro mě taky jedna z mála oblíbených činností v tuhle dobu :D

      Vymazat
  4. Tak teď jsi mi trošku změnila pomyšlení na yanke candle... už několikrát jsem váhala, že si ji koupím, ale asi s tím ještě počkám..přece jenom je dost drahá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, co jsem se ptala ostatních a na sociálních sítích, tak nejsem jediná a stává se to úplně běžně :-/ Občas tomu pomůže prý prstenec, ale přeci si nebudu kvůli pár svíčkám kupovat i prstenec :D i tak je to drahá svíčka :D

      Vymazat
  5. Ahojky,
    já pálím docela dost celý rok, mám prostě vně ráda. Shodou náhod jsem včera taky zveřejnila článek o vypálených svíčkách. S tou YC mě to taky naštvalo. Prstenec tomu trochu pomáhá, ale stejně to čoudí. Village candle mám moc ráda, jedna mi tu zrovna hoří. Mám doma do zásoby pak už jen jednu větší svíčku, ale jsou tu hromady vosků, takže se pak vrhnu na ně. A k Vánocům bych chtěla tu elektrickou aromalampičku.
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se půjdu podívat na článek :) Čoudí to i s prstencem? Tak to je naprd, to se fakt takhle drahý svíčky nevyplatí :-/ to je Village nebo Heart & Home lepší.. :) A já taky pálím celoročně :D

      Vymazat
  6. Mně se líbí ty fazolky a jahodové kostičky. YC mám ráda, ale se svíčkou taky nemám dobrou zkušenost. Kupuju už buď jen vosky nebo votivky, ale taky mi přijde líto některé zapálit.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už do svíček taky nejdu :-/ Ještě tu mám pár raritek z USA a jednu velkou, ale jinak už zůstávám pouze u vosků a votivek od YC.. Za ty prachy ty svíčky nestojí :(

      Vymazat
  7. S nějakou YC svíčkou se mi stalo něco podobného, ale doufala jsem, že šlo jen o nějaký vadný kus, že to není problém všech jejich svíček.. Sea Air ale krásná vůně, měla jsem ve vosku. Teď pálím ostošest, ty chladné podzimní večery se musí nějak zpříjemnit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bohužel, to by těch vadných kusů bylo víc než kvalitních :D stává se to prý běžně, potvrdilo mi to spoustu lidí :-/ Je to škoda, pro mě tím dost ztrácí na oblíbenosti a radši pořídím svíčky jinde.. ale vosky mají skvělé, to zase jo, ty budu pořizovat asi až do důchodu :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)