úterý 11. června 2019

Testuji Himalaya Herbals: Mycí gel a krém na nohy

Krásný den vám přeji!

Není to tak dávno, co jsem si zaskočila do Rossmanna nakoupit v akci s 50% slevou značku Himalaya Herbals. No a jelikož jsem se hned dala do zkoušení, dneska se na ni mrkneme. Himalayu jsem už měla, ale je to strašně dááávno. Takže byl čas ji zase omrknout. Vzala jsem si krém na nohy, který mi zrovna docházel a pleťový čistící gel/peeling, kterých tu sice pár mám, ale nikdy jich není dost :D




Fresh Start Broskvový mycí gel na obličej

Oficiální popis: Jsem Fresh start mycí gel na obličej pro odstranění mastnoty s broskvovým elánem. Pomohu ti nastartovat den svěží a sebevědomou nemastnou pletí. Mám speciální složení s jedinečnou směsí broskví, angreštu a přírodních zrníček. Odstraňuji přebytečný kožní maz, zanechávám tvou pleť jemnou, svěží a se zdravým vzhledem. Používej mě a buď happy! Navlhči pleť a jemnými krouživými pohyby aplikuj přiměřené množství gelu. Opláchni, osuš a začni svůj den s úsměvem.



Čistící gely zkouším ráda a jejich testování mě baví, takže tyhle barevné od Himalayi mne zaujaly. Kromě této broskvové verze seženete ještě verzi citrónovou, borůvkovou nebo jahodovou. Takže si vybere ve vůni fakt každý. Balení jednoduché - umělohmotná tuba, otvor pro vymáčknutí tak akorát velký. Gel voní intenzivně a opravdu věrohodně po broskvích. Často cítím u broskvové vůně takový ten ocas, který mi připomíná broskvovou vodku, což nesnáším, ale tady naštěstí není :D Gel obsahuje zrníčka. Není jich přehnaně moc, takže i hrubost tu žádnou nečekejte. Pokud jste zvyklí používat hrubší peelingy, tak toto vás neuspokojí, tohle funguje spíš jako běžný čistící gel, vhodný ke každodennímu použití. Na pleti po rozetření a kontaktu s vodou jemně napění. Jsem nadšená, že od začátku mne pleť nepnula, což se mi stává u naprosté většiny čistících gelů. V očním okolí ani kdekoliv jinde neštípe, nepálí. Po opláchnutí zanechá pleť skvěle vyčištěnou, jemnou a hebkou. Je zbavená nejen nečistot a zbytku make-upu, ale také mastnoty (u mne zejména v t-zóně). Na druhou stranu ale mé sušší tváře zbytečně nevysušuje.

Za mne tedy naprostá spokojenost. Gel mi vyhovuje i na moji smíšenou pleť. Zatím jsem se nesetkala s jediným problémem a naopak mě celkem baví. Nedávno jsem i koukala, že se aktuálně v Kauflandu vyprodával za pouhých 29,90 Kč, tak tam mrkněte, jestli ho tam taky neobjevíte ;) Měli ho tuším snad ve všech variantách. Jinak je dostupný také v Rosmannovi a Tetě, tam už teda za trochu vyšší ceny (tuším, že cca 60 - 70 Kč?). Množství je 100 ml.





FootCare Cream - Krém na nohy

Oficiální popis: Speciální krém, který změkčuje ztvrdlou pokožku nohou a odstraňuje z ní zrohovatělé buňky. Směs zázvoru, kurkumy a indického stromu Shorea robusta má keratolytický účinek a působí chladivě na zanícenou kůži. Dále obsahuje výtažky z medu, který čistí pokožku do hloubky.



Zase jsem pro jednou dostala chuť zkusit i něco jiného než moji ověřenou Baleu s ureou. Vkládala jsem naděje do tohoto kousku a.. zase se zklamala. Ne, prostě fakt není v drogérce lepší krém než Urea :D Tenhle v bílé tubě vypadal nadějně, ale bohužel nic. Bílá tuba, nahnědlý krémový obsah. Textura je trochu hutnější, ale po rozetření nezanechává mastný film, ulepené nohy, nic. Ihned se vstřebává a po chvíli o něm ani nevíte. No a to je možná právě ten problém, že jo. Krém na nohy, o kterém po chvíli skoro nevíte a s nohama nic moc nenadělá, je na nic. Začíná být opět teplo, takže se nohy začínají ukazovat (i když ty moje momentálně nateklé buřtíky moc ukazovat neplánuji :D) a chce to mít ty paty v dobrém stavu. A to se vám s tímhle kouskem nepodaří.  Spíš naopak. Od té doby, co mažu tímhle krémem, mám ty paty pořád horší a horší :D Žádná hydratace, výživa. Nic, nic, nic. Ani ta příjemnější vůně (rozhodně zajímavější než u urey) to nezachránila. 

Takže tenhle krém tedy vážně ne. V podstatě s chodidly nic neudělá. Žádná hydratace, výživa, zlepšení stavu nohou (ba naopak). Velmi ráda se tedy vrátím opět k ověřené klasice, u které mám aspoň trochu pocit, že ty nohy dává do pucu. Kdyby vás přeci jenom tenhle krém zaujal, tak v drogérii Rossmann a cena kolem 50 - 70 Kč za 75 g.





Sečteno podtrženo: Čistící pleťový gel mi naprosto vyhovuje. K pleti je jemný, zbaví ji nečistot a nenarazila jsem na nic, co by mi na něm nějak zvlášť vadilo. Za to krém na nohy teda určitě ne. S chodidly neudělal ani ťuk a od té doby, co se jím mažu, tak jsou zase v katastrofickém stavu, takže to chce pilník a ureu, aby zas aspoň trochu vypadaly.

A co vy a Himalaya? Máte tuto kosmetiku vyzkoušenou? Co od nich stojí za zkoušku?

6 komentářů:

  1. Tak ten peeling mně fakt zaujal, v první řadě tím, že není hrubý, protože já ty hrubé nemám ráda a pak těmi parfemacemi, pokud na ně narazím, tak je skoupím ve všech vůních:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lákavé jsou fakt všechny, jen myslím, že v Rossmannovi nemají všechny, tam jsem narazila "jen" na tři :) :D

      Vymazat
  2. Docela jsi mě nalákala na peeling :D :) Budu to muset omrknout.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt celkem fajn a ty hezké vůůůůůně! :D Bych chtěla všechny!

      Vymazat
  3. Božinku, oba produkty vyzerajú úžasne! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak krém je na prd, ale ten čistící gel celkem dobré! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)