čtvrtek 2. června 2016

Suché šampony Batiste

Krásný den vám přeji!

Po více jak půl roce, kdy došlo k rozšíření značky Batiste na našem trhu, je možná na čase, abych vám o jejich suchých šamponech trochu více povyprávěla.. Přeci jen už jich mám pár vyzkoušených. K dnešnímu dni mám tři spotřebované a čtvrtý načatý, takže to už si troufnu přednést vám své dojmy.. :)


Asi netřeba nějak zdlouhavě Suché šampony Batiste představovat, slyšel o nich snad každý, kdo občas projde drogérií.. Docela dlouho ale trvalo než se dostaly oficiálně k nám, naštěstí už je to minulost a dnes tak můžete vybírat ze spousty variant přímo vám na míru. V nabídce najdete například variantu podle typu vlasů (pro blond, brunetky a tmavovlásky) nebo různé parfemované verze.

Šampony seženete ve spreji o objemu 200 ml nebo malé cestovní balení o objemu 50 ml, které s sebou můžete přibalit na cesty do kabelky. Samozřejmostí je rozprašovač a také jejich krásné, barevné a hravé obaly. Jsou roztomilé.




Základem je podle mě verze Original. Bez té ani ránu a pokud chcete nějakou verzi zkusit, tak doporučuji začít právě tímto kouskem. Díky ní si totiž tyhle šampony oblíbíte. Jedná se o zelenou proužkatou variantu, která má lehkou svěží vůni a efekt je prostě.. nejlepší. Sice po nastříkání vypadá, že je bílý a bude tak "pudr" barvit vlasy, ale během pár projetí vlasů kartáčem šampon zmizí. Vůně je lehká a příjemná a při aplikaci vás nezadusí. Ale to nejdůležitější? Krásné vlasy. Když říkám krásné, myslím opravdu krásné. Že suchý šampon zbaví vlasy mastnoty je věc jedna, to umí každý suchý šampon. Tedy měl by umět. Ovšem tenhle kousek má něco navíc. Dost navíc. On totiž vlasy nejen zbaví mastnoty, ale navíc vlasy zanechá krásně objemné, lesklé a prostě.. mají šmrnc. Není to stoprocentní efekt jako když si vlasy čerstvě umyjete, ale je to pořádně blízko právě tomuto pocitu. Takže za mě tenhle šampon rozhodně velké JO!





Jako druhý kousek jsem začala používat verzi Medium & Brunette. Tenhle sucháč je trochu jiný v tom, že nezanechává na vlasech bílý pudr, ale obsah je do hněda, aby korespondoval s barvou vlasů a nebyl vidět. Vůně je u tohoto kousku jednoduše "pudrová", trošičku mi připomíná laky na vlasy, ale není nijak vtíravá či nepříjemná a ani tentokrát nemáte pocit, že se po nastříkání zadusíte. Jenže, v tomhle případě ten konečný efekt prostě není takový.. Vůbec nevím, jak to jednoduše popsat, ale po něm vlasy nevypadají tak hezky a "čistě". Mastnoty vlasy sice zbaví, ale nezdá se mi, že by efekt vydržel celý den jako s jinými verzemi. Prostě to není stoprocentní. Co mi ale vadilo asi nejvíc byl ten nepříjemný hrubý/matný pocit ve vlasech. Zatímco s Original jsou vlasy krásně lesklé, nadýchané a krásné na pohled i na dotek, s tímhle jsou vlasy takové matné a mírně "bez života". Musím tedy podotknout, že tahle verze mne tolik nenadchla a ač pomůže v případě nouze, to bez debat, tak už po ní znovu nesáhnu.




Další na řadu přišel sucháč s vůní Tropical, v čemž se skrývá vůně kokosu a ananasu. Tohle je vůní opravdu ráj, pokud máte rádi exotické vůně ovoce. Já tu vůni miluji. Krásně provoní vlasy i místnost při aplikaci. Tenhle je opět bílý, takže po aplikaci to chce vlasy pročísnout, ale nemusíte se bát, pudr se vstřebá a zanechá barvu vlasů takovou, jaká má být. Ale nejdůležitější je stejně efekt. A ten je u tohoto kousku opět super. Zbaví mastnoty, zanechá je nadýchané a na dlouhou dobu v pohodě. Ráno jím vlasy projedu a večer jsou ještě v pohodě. I když možná maličko, ale opravdu maličko za verzí Original zaostává. Vlasy mi nepřijdou tolik lesklé. Jsou v bezvadném stavu jako s málokterým suchým šamponem, ale prostě maličko horší se mi zdá. Zase to ale vyrovnává ta hezčí vůně :)




Poslední, který vám dnes ukážu je mini-sucháček Blush. Ten mám pro případ nouze rovnou dvakrát, jeden mi dělá společnost v práci, druhý s sebou vozím na cestách, když hrozí, že by mohl být zapotřebí. Mini balení se vyrábí ve čtyřech variantách, ale nejsem si jistá, že je seženete i v DM (v Douglasu určitě ano). Tentokrát jde o krásnou květinovou vůni. Opět vás nezadusí a efekt udělá naprosto stejný jako verze Tropical. To znamená krásné lehké a odmaštěné vlasy. Takže potřebujete-li suchého pomocníka na cestování, jděte do něho (ideální kousek, který můžete zabalit s sebou na festival, dovolenou či nějaký vícedenní výlet)!





Sečteno podtrženo, ani já nejsem výjimka a do těchto sucháčů jsem se zamilovala. Zkoušela jsem suchých šamponů už hodně, některé byly účinné, jiné nikoliv, ale dosud opravdu žádné neudělaly takový konečný efekt jako Batiste. Víceméně všechny verze jsou účinné a určitě stojí za vyzkoušení, každý udělá tu základní službu - oddálí mytí vlasů o jeden den tím, že je zbaví mastnoty a dodá jim zase trochu šmrnc. Výsledný efekt už se může trochu lišit, za mě doporučuji stoprocentně variantu Original, která se mi zdála být nejlepší. Seženete v drogériích DM (velká balení) či v parfumériích Douglas (velká i malá balení), případně je nabízí i e-shopy KupKosmetiku.cz nebo NormaZlín.cz. Cena je různá, záleží jak na obchodě, tak na druhu šamponu, pohybuje se kolem 120 Kč. Cestovní balení stojí cca 70 Kč, pokud se nepletu. Více info na oficiálních stránkách zde.



Na fotce výsledný efekt není úplně patrný, co tak koukám, takže mi budete muset věřit, že opravdu funguje :)

*Varianta Tropical, Medium & Brunette a Blush mi byly zaslány zastoupením značky k vyzkoušení.

15 komentářů:

  1. Ja som asi jedina, ktorej Batiste nevyhovuje - respektive neurobil s vlasmi VOBEC nic (; zato nedam dopustit na Klorane ci o nieco lacnejsi Aussie (;

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aussie už mám dlouho v merku, tak asi brzy neodolám :)

      Vymazat
  2. Mě také Batiste vyhovují :) Mám tedka verzi v tu malem balení a ještě mam xxl :) A jsem spokojená : )
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Také mám Batiste moc ráda! :) Teda až na verzi Tropical, která mi vůbec nevoní. Dokonce mě z toho "smradu" bolí pokaždé hlava a cítím se nechutná a smradlavá. :/ :D Ale jinak mi všechny, které jsem zatím vyzkoušela, maximálně vyhovují. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně zase Tropical nevadí, ten kokos, uhm! :D :)

      Vymazat
  4. Já jsem Batiste poprvé vyzkoušela loni na podzim a od té doby je nedám z ruky:-) Měla jsem verze Volume, Fresh a Blush a všechny byly super, teď tedy pasu ještě pro té verzi pro blond vlasy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tak nějak! :) Fresh mě teď láká nejvíc, ještě s Marakkesh, takže asi příště.. :)

      Vymazat
  5. Batiste jsou jediné suché šampony, které mi vyhovují, překvapivě tedy až na variantu pro brunetky :-) Žádný jiný "sucháč", co by byl tak efektivní, dobře se rozčesával a výsledek tak dlouho vydržel jsem ještě nenašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě :) Já teda hned za Batiste měla ráda Schaumu.. :)

      Vymazat
  6. Já jsem si je zamilovala, je to skvělý pomocník, když jsem líná si umýt vlasy a nebo to nestíhám. Jinou značku už nekupuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta, Markétko.. Já už jsem také dlouho nesáhla po jiném.. :) a prostě když se mi nechce mýt hlavu, tak vím, že druhý den mě Batiste zachrání.. :D :)

      Vymazat
  7. PS: v DM seženeš tu velkou i tu malou verzi;) jinak super článek, používám ten pro tmavé vlasy a jsem spokojená, vlasy odmastí a dodá texturu, dokonce když ho mám ve vlasech tak mi všichni říkají že mam krásné vlasy... ale používám ho jen když mám vlasy mastné, né když si je umyju abych jim dodala objem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já ho tam nikdy neviděla :) A dokonce mám pocit, že jsem u nás v DMku viděla těch sucháčů jen pár.. :-/

      Vymazat
  8. Nejvíc miluju =o)
    mám verzi original, třešeň a nějakou limitku z normy Zlín
    a zkoušela jsme blonde verzi a taky mi nesedla...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)