čtvrtek 9. června 2016

L'oréal Sculpt - konturovací paletka, tvářenka

Krásný den vám přeji!

Dnes recenze na novinky značky L'oréal Paris z kolekce Sculpt. Tahle kolekce se stihla v blogovém světě celkem rychle proslavit a je to už nějaký ten pátek, co jsem ji potkala v DMku. Kromě tvářenkového tria ve dvou (nebo třech?) odstínech a konturovací paletky by měl být dostupný ještě konturovací štětec. Ke mně se na otestování dostala krémová konturovací paletka a tvářenka.



Začneme tím lepším, což je pro mne Blush Sculpt (trio konturovací tvářenka). Dorazila v odstínu 201 Soft Rosy, která je do růžova. To se mi bude náramně hodit pro zimní období, kdy podobné růžové upřednostňuji. Paletka obsahuje hned tři barvy: jednu sytě růžovou, prostřední jde do lososova a nejsvětlejší je lehká rozjasňující růžová. Všechny tři jsou se shimmerem, takže pokud si potrpíte na matné, od tohoto ruce pryč. Ten shimmer je výrazný a na sluníčku se budete pěkně třpytit.




Balení je umělohmotné, základ je černý, na čemž je všechno vidět. Tři barevné části jsou podle mne složené trochu nešťastně, jelikož prostřední díl se vám samostatně povede nabrat jen hodně těžko. Buď tedy používáte dva krajní a nebo podle libosti mixujete všechny tři. V tomhle způsobu dosáhnete originality, protože se vám pokaždé povede namixovat trochu jiný odstín. Tvářenka je jemně namletá a dost práší. Jo, fakt dost. Docela nemile mne to překvapilo. Pigmentované jsou poměrně dost, takže se s ní musí trochu s citem, abyste to nepřehnali. Povětšinou stačí jednou, maximálně dvakrát přejet štětcem, trochu oklepat a tadááá, intenzivní barvička vám zdobí jablíčka. Výdrž je bez potíží celodenní. Možná maličko k večeru ztratí barva na intenzitě, ale u mě to bude asi spíš tím, že se neustále opírám a po tvářích si šmatlám. Výslednému efektu ale nemám moc co vytknout, pokud vám nevadí celkem výrazný stříbrný shimmer, tak budete spokojeni.




Tvářenka za mě není úplně špatná, je fajn. Ale když to tak vezmu, tak fajn tvářenek mám asi dvacet a žádná nepřekročila cenu stovky.. Tuhle seženete v drogériích a doporučená cena je 249 Kč.



To byl ten lepší kousek, nyní se podíváme na konturovací paletku Infallible Sculpt. O té jste už možná slyšeli. Nevím jaké ohlasy, já vesměs negativní. A bohužel pozitivní nebudu ani já. Ono to duo nevypadá až tak špatně, dva odstíny - světlý na rozjasnění, tmavší na kontury. Rozjasňující barva je hodně světlá, pro mě až nepřirozeně. Tmavší konturka je odstínově přijatelná. Je trochu teplejší než bych potřebovala, ale s klidným srdcem se dá použít a nevypadá nejhůř. Balení není až tak špatné, i když zdá se i zbytečně velké, prostor pro papírek s návody a zrcátko bych si v klidu odpustila a o třetinu to raději zmenšila. Ale dobrý, why not. Problém ale nastává s tím, že produkty jsou krémové. To samo o sobě ještě pořád není špatný, protože krémoví konturovací pomocníci jsou ve světě oblíbení a je jich spousta, ale mezi ty super kousky tohle asi patřit nebude. Pigmentace je pěkná, stačí jedna-dvě vrstvy pro viditelný a poměrně výrazný efekt. Pod dotykem se to roztéká, ale díky tomu se s tím nepracuje o nic jednodušeji. Nějak to moc nejde bez potíží rozetřít a práce s tím chvíli zabere. Musíte to matlat, stokrát tam a zpátky a podobně. Tmavší část ale může vypadat po chvíli snahy i docela hezky. Ta světlejší se mi zdá na prd od samého začátku. Nepodařilo se mi ji přirozeně zapracovat a to ani štětcem, houbičkou či prsty. Vždycky to ihned udělá nevzhlednou vrstvu, která zaleze do pórů, vrásek, smyje vám make-up a vypadá to prostě.. otřesně. A to už po aplikaci. Natož po nějaké hodince.. Nadělá vám to na obličeji nevkusné mapy, rozparádí všechny vrstvy, které máte pod tím (např. korektor, make-up..) i na tom (fixační pudr). Prostě to vypadá hnusně. Tečka. Tmavší barva je na tom s výdrží o něco lépe, ta na tváři přežije převážnou většinu dne. Sice zblízka to už ke konci taky není žádný hit a tak nějak to leze, kam nemá, ale pořád to nevypadá tak zle jako ta světlá barva.




Sečteno podtrženo, tohle je tedy opravdu zlo. Ve finále se s tím více nazlobíte než že byste z toho měli nějaký užitek a trochu mě to mrzí. Zrovna u L'oréalu bych za ty peníze čekala něco mnohem lepšího. Seženete v drogériích, množství je 10 g a cena kolem 300 Kč.

Zcela upřímně tentokrát jsem hodně zklamaná a tak mi nezbývá než doufat, že příští novinky se povedou více.

Máte s něčím z této řady Sculpt zkušenosti? Líbí se vám produkty?

*PR produkty zaslané zastoupením L'oréal Paris

13 komentářů:

  1. Zkušenosti s touto řadou nemám ale tvářenka se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na první pohled vypadá hezky, použít se určitě dá.. takže ta jde :) ale víc se mi líbí jiný odstín, taková broskvovější :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc mě to nezaujalo. Slyšela jsem taky převážně negativní ohlasy. Fajn tvářenek mám též milion a to konturovací duo bych nevyužila.
    Ale opět pěkně zpracovaná recenze, Klári :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni! :) No jako tohle se prostě nepovedlo :(

      Vymazat
  4. Ta tvářenka vypadá hezky, ale odrazuje mě ta cena, rozhodně se v drogerce dají sehnat levnější tvářenky
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  5. Uz jsem kukala v dm, ale teda nic moc a ta cena...
    Andreablog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na to narazila taky právě v DM a ty testery byly hrůza a asi bych si to tam podle toho nekoupila :D

      Vymazat
  6. A to to vypadá v těch obalech tak hezky :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné obaly, ale nijak mě to neláká :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)