neděle 7. února 2016

Jsme krásné! + soutěž UKONČENO!

Krásný den vám přeji!

Recenze počkají, dnes tu pro vás mám jedno důležitější poselství. Víte, že moc často se tu nezabývám reklamními kampaněmi či různými projekty jednotlivých firem. Ne že bych nesledovala, co se kde děje, ale většinou mne to nezaujme. Ovšem nedávno jsem se dozvěděla o skvělé kampani, kterou rozjela značka Dove. Musím říci, že žádná značka mi není svými reklamami a kampaněmi tak sympatická jako právě Dove, která se nezabývá jenom svými produkty a jejich masivním prodejem, ale chce mít širší poselství. A tím většinou bývá duše dané spotřebitelky, její spokojenost, sebedůvěra a láska sama k sobě. Pamatujete si na úžasnou kampaň, kdy malíř kreslil americké ženy podle svého popisu a následně to samé udělali jejich blízcí? To mi tenkrát skutečně vehnalo slzy do očí.. Pokud jste neviděli, mrkněte tady. A nyní přichází Dove s dalším obdobným projektem, ovšem lokálně zaměřeným přímo pro nás. Z průzkumů, které Dove prováděl v loňském roce, se zjistilo, že většina českých žen postrádá zdravé sebevědomí. Z toho důvodu je tu projekt #jsmekrasne.

Zdroj: Oficiální tiskové materiály Dove

Tento článek nepíši pouze pro vás, ale také pro sebe. Sama totiž s problémem nízkého sebevědomí bojuji. Považuji se tedy za součást tohoto projektu a za jeden z objektů, kterému se Dove snaží pomoci. Jdete do toho se mnou? Na stránkách jsmekrasne.cz se můžete svým hlasem přidat k ženám, které umí říci "Jsem krásná." a můžete svými příběhy motivovat další ženy!

No a co dělat sama pro to, abyste získala sebedůvěru? Psychologové ve spojení s Dove doporučují následující patero:

1. Naučte se upřímně pochválit.  Naučte se pochválit sama sebe a oslavujte i ty nejmenší úspěchy, které se vám podaří. Sepište si každý večer seznam věcí, které se vám ten den podařily a za něž jste vděčná.

2. Pozitivní tvrzení. Pomůže vám nejen získat sebedůvěru, ale i posunout se kupředu a docílit tak životní spokojenosti. Začněte maličkostmi jako usmívat se na sebe v zrcadle místo negativních povzdechů a kritiky na sebe sama. Řekněte si "Dnes mi to sluší!" a usmějte se na sebe. Sepište seznam pěti věcí, které na sobě oceňujete.

3. Mějte se ráda. Pokud má žena ráda sama sebe, pak i její sebevědomí je zdravé. Nezaměřujte se na to, co si o Vás myslí ostatní. Důvěřujte sama v sebe, nestyďte se za své názory, za svoji osobnost, ale naopak si užívejte toho, kým jste. Pokud se přijmete taková, jaká jste a naučíte se mít ráda sama sebe, uděláte první krok k životní spokojenosti.

4. Nekritizujte. A to sebe ani druhé. A nebojte se kritiky ostatních. Chovejte se k ostatním tak, jak byste si přála, aby se chovali oni k vám. Kritika nás při nedostatečném sebevědomí brzdí, ocenění naopak posouvá k rozvoji.

5. Zastavte se a buďte pozitivní. Nikam se nehoňte. Nešťourejte se v minulosti a nemějte strach z budoucnosti. Zabývejte se jen činnostmi, které uspokojí Vaše osobní potřeby a zájmy. Užívejte si každý den a soustřeďte se na to, co je příjemné a co vám jde. Hektický život a z něj pramenící stres působí nepříznivě na psychiku i tělo. Naopak pozitivní emoce tělu i psychice prospívají.

Tak a teď už jen aplikovat patero do svých životů a věřte, že se budeme hned cítit lépe! :)


Abych vám zpříjemnila den ještě více, rovnou si i zasoutěžíme! Zastoupení Dove mi zaslalo kromě všech materiálů ke kampani také balíček těch nejklasičtějších produktů této značky. A protože jsem zásobena asi tak na rok dopředu, rozhodla jsem se o produkty podělit s vámi :)

V balíčku najdete šampon a kondicionér Intensive Repair, tělové mléko Deep Care a flash disk s holubicí Dove.

Pravidla jsou jednoduchá:

1. Zanechte pod tímto článkem komentář se svým funkčním e-mailem, na kterém vás budu kontaktovat v případě výhry.
2. A když už jsme u tohoto tématu, pochvalte se a napište mi jednu věc, kterou na sobě máte nejraději :)

Zapojit se mohou všichni z ČR a SR. Soutěž ukončím přesně za týden, tj. 14. 2., a někomu tak zpříjemníme Valentýna :)

Hodně štěstí!

Výherce: