pátek 4. prosince 2015

Baví x nebaví za listopad 2015

Krásný páteční den!

Zase se to tu na chvíli odmlčelo, ale snad to napravím novým videem, které jsem včera stihla natočit :) Mám do zálohy ještě jedno, takže vás určitě video nemine ani příští týden.. A pak uvidíme. Jako první tu mám v tomto měsíci Baví x nebaví a že je tento měsíc pořádně nadupané, alespoň tou kosmetikou.. Jen se nějak po té době, co jsem nebyla před kamerou, nemůžu vymáčknout, takže to má zase přes 25 minut.. :D Takže přeji hezkou podívanou a opět jako vždy, koho videa neberou, nechť sroluje níže.

https://www.youtube.com/watch?v=WhUXm0vUO7M




V kosmetických oblíbencích se ve většině případů objevily nedávné novinky jako třeba Saténově jemný tělový olej od Dove z jejich nové řady DermaSpa Uplifted+. Je to zážitek, což jste si mohli přečíst v posledním článku, který se tu objevil. Co vám budu povídat, je to něco dokonalého - perfektní hydratace a výživa, krásná vůně, která na těle dlouho vydrží a hlavně vůbec nemastí! Vstřebává se stejně rychle jako třeba tělové mléko, takže se nemusíte bát vlézt do pyžama či do postele.. Jednoduše pecka a jsem ráda, že si tento kousek můžeme koupit běžně v drogériích. Běžná cena je vyšší (299,90 Kč), ale kdo si počká, ten se dočká, takže věřím, že se bude dát sehnat i levněji v různých akcích.. A tímto už bych povídání o tomto zázraku ukončila, protože už je to tu probíráno nějak často moc často :D Druhý velký pomocník, který vám určitě ještě budu blíž představovat, je Měsíčkový dětský krém přírodní kosmetiky Weleda. Weleda má parádní kousky, které vám prospějí, pokud trpíte na extrémně suchou pokožku/pleť. Já si nemůžu jejich mastnější krémy vynachválit, ideální pro suché ruce a nohy, případně třeba lokty, kolena a tak dále.. Klidně i obličej, je vhodný i pro citlivou a dětskou pokožku! Pokud vám nevadí přírodní vůně heřmánku, měsíčku a dalších bylinek a mastnější složení, tak budete nadmíru spokojeni. Posledním kouskem je Čistící micelární voda od Dermacolu z řady Hyaluron Therapy 3D. Micelárka bez potíží odlíčí veškerý make-up a to jak oční, tak pleť. Ta je poté krásně vyčištěná, jemná a bez nejmenších potíží. V očích mne neštípe, i když jsem už slyšela i opačné zkušenosti, takže na to trošku pozor. Já ji ale za sebe nemám co vytknout, pro mne další micelárka z drogérie, která stojí za vyzkoušení.


Z dekorativní kosmetiky tu mám kousky dva. Opět jeden od Dermacolu a to jeden z mých nejoblíbenějších make-upů - Imperial make-up s výtažky z orchideje. Make-up je trošičku hutnější a počítejte se středním až vyšším krytím. Pro mne na zimu ideální, takže proto jsem se k němu opět vrátila. Odstín č. 1 mi sedí naprosto perfektně, není tam žádný barevný podtón, který by mi vadil. Na obličeji drží, jen je třeba zmatnit t-zónu, která se mi jinak leskne. Mínus má jediné a tím je zalézání do vrásek, ty moje velké na čele v kombinaci s make-upem dělají neplechu, takže to s ním chce opatrně a pořádně zapracovat. Druhý dekorativní oblíbenec je rtěnka Couleur Caramel, což je italská bio značka. Mám ji v odstínu 254, který se jmenuje Natural Pink. Že by to byla úplně růžová se mi nezdá, spíš taková hodně nude s růžovým nádechem, ale efekt na rtech vytvoří opravdu pěkný. Strašně se mi líbí, jak jen lehce zvýrazní rty a vypadá velmi přirozeně a nenápadně. Konzistence je tužší, trochu taková vosková, takže nanášení jde ztuha, ale na rtech poté hezky drží. A jelikož obsahuje několik druhů olejů (hroznový, jojobový, meruňkový), tak rty hydratuje a udržuje stále fresh. Poslední kousek vás asi nepřekvapí. Myslím, že jste určitě čekali, že se tu parfém Black Opium objeví.. Na svědomí ho má Yves Saint Laurent a jde o opravdu ideálního kamaráda na podzim. Líbí se mi a miluji ho. Od flakónku až po tu svůdnou, sladkou vůni.


Bohužel se ale našlo i pár neoblíbenců a možná vás to i překvapí, co vše se v nich nachází..

Jako první tu je Peeling meruňka a měsíček od Alverde. Docela dlouho mi tu ležel a čekal a já se na něho těšila, protože Alverde nemám prozatím vůbec prozkoumanou.. No, jestli po tomhle budu chtít dál testovat a prozkoumávat tuto značku, to nevím.. A proč jsem z něho tak rozčarovaná? Kvůli obsahu alkoholu. Řeknu vám, že mýt si obličej meruňkovicí, tak to snad vyjde nastejno. Alkohol z toho čpí úplně příšerným způsobem, k očím se peeling nesmí ani přiblížit a na pleti ho také nemůžu mít moc dlouho, potom je to nepříjemné. Takže ne, tohle fakt ne. Druhým naprostým propadákem jsou Tekuté oční linky od Rival de Loop Young. To je taky zážitek. Linky mají poměrně tvrdý aplikátor, sice dobře vytvarovaný do špičky, ale div si jím nevydřete do oka díru. Nedají se vrstvit, protože pokud se snažíte o další vrstvy, tak si rozmažete tu první. Navíc linky dlouhou schnou, takže při nedostatečné opatrnosti budete mít linky obtisknuté a jako bonus mi byly na očích hodně nepříjemné. Tak nějak mi ta linka kolem řas vadila, jakoby svědila.. vážně to byl docela hnus a fakt nepotřebuji, aby mi ještě linky dělaly na očích neplechu. Takže ty půjdou ihned do koše. Poslední kousek vás možná překvapí, možná ne. Pro mě je to však zklamání roku. Nejedná se totiž o nic jiného než Touche Éclat, který patří mezi nejslavnější rozjasňující korektory. Asi není potřeba ani představovat, že? Tenhle kousek od Yves Saint Laurent zná každý. Bohužel, já nyní absolutně nechápu, proč se z toho stal takový bestseller, jelikož mám pocit, že to vůbec nic nedělá. Pokud chcete korektor, který si poradí s kruhy pod očima a zároveň rozjasní oční okolí tak, aby to vypadalo dobře, tak se tomuhle vyhněte. Protože tohle s kruhy nesvede absolutně nic, víceméně se to vstřebá a trošičku rozjasní, ale je to málo. Ideální stav je, pokud použiji klasicky Catrice Camouflage, poté nanesu na obličej make-up a zakončím právě tímhle kouskem. Jo, poté vypadá to oční okolí naprosto luxusně a efekt je bomba. Ale, stejně tak se obejdu i bez toho jen s jakýmkoliv aspoň trochu krycím korektorem. Přijde mi opravdu zbytečné, vyhodit za nefunkční rozjasňující korektor takové peníze. Takže je mi to strašně líto, ale tohle je vážně zklamání.. Uděláte líp, když si skočíte do drogérie a koupíte si Camouflage od Catrice, ať už ten kelímek nebo nový tekutý, věřte, to vám bude bohatě stačit..


No a pár těch nekosmetických tipů na závěr.. Knížka měsíce je Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Ramsoma Riggse. Právě ho dočítám a musím říci, že mě to vážně hodně baví! Doprovodné fotky jsou super zpestření celého děje, který sice není takový, jak by asi mnozí podle obálky a fotek očekávali, ale jde o hezky napsaný příběh. Seriál v pravém slova smyslu tu tento měsíc nemám, ale jeden pořad mě v poslední době zaujal a to reality show nebo soutěž Masterchef. Fakt poslední dobou ujíždím na pořadech o vaření a tohle mi také neuniklo. Sice jsem neviděla první díly, ale posledních asi 10 už sleduji bedlivě. Své favority už mám sice venku (Honza, Zdena), ale i tak to dokoukám a budu doufat, že výhercem bude šikovná mladá Lucka :) Písničku tento měsíc vynechávám úplně, protože jedu dokola stále to samé, co mám stáhnuté v mobilu. A jdeme na film, kde tento měsíc zmíním Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Konečně je tu velkolepé finále této série a já z něho jsem bohužel zklamaná. Nijak zvlášť mne nezaujala ani knižní předloha tohoto dílu, ale film mi přijde naprosto katastrofický :( Fakt mě to nebavilo od začátku do konce a určitě ho považuji za nejslabší článek. Prostě první díl Hunger Games je stejně nejlepší a pak už to šlo s kvalitou hodně dolů (a to jak knížka, tak film).. No a zbývá nám kategorie Youtube, kde jsem tento měsíc mluvila o kanále Barušminky. Báru sleduji od samého začátku a musím říci, že ji natáčení vážně jde. Krásně mluví a přispívá velmi často, takže pokud nemáte co dělat, tak určitě mrkněte. Ale věřím, že už ji znáte, protože její jméno se nyní skloňuje skoro všude :)


A na úplný závěr chci všem moc poděkovat za vaši přízeň a to ať už tady nebo na Youtube, kde jsme překročili hranici 3.700 odběratelů. Chápu, že se to možná některým zdá málo, vedle youtuberů, kteří slaví třeba 100k, ale pro mě jsou ty tři tisíce strašně, strašně moc.. Takže velké díky! :) A ještě pozdrav a velké poděkování Péťě a Martince, které si daly tu práci a obě mi zaslaly krásné dopisy, které mi zpříjemnily den. Díky, díky, díky! :)

Tak a to je pro tentokrát už opravdu vše.

A co bavilo v listopadu vás?

6 komentářů:

  1. Nad Black Opium uvažujem, že si ho kúpim. :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní vážně hezky, zase ale na druhou stranu má tuhle vůni každá druhá žena.. takže nic moc originál.. :) :D

      Vymazat
  2. Na Dove Derma Spa mám políčeno, ale zatím trpělivě čekám na nějaké akce, plnou cenu se mně za to dávat nechce. A micelárky od Dermacolu už mám na dně, škoda, že k očím zrovna kamarádská nebyla, ale teď jsem si pořídila tu Baleáckou, nemůžu se dočkat, až ji vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě čekej, protože věřím, že se v akcích tyhle Dove věcičky objeví! :) Jinak jsou ceny opravdu docela vysoké :( Mně na očích DC micka nevadila, ale nejsi první, které ano.. zajímalo by mě, co v tom je, že to dráždí oči tolika lidem.. :-/

      Vymazat
  3. zaujimave, ze mna ten alverde peeling vobec nedrazdil a to mam extremne citlivu plet a alkohol v kozmetike bezne fakt nemusim :) inak ten touche eclat asi ani moc nema byt korektor, skor len rozjasnovac...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mne pleť samotnou taky nijak nedráždil, ale alkohol v tom vadil jak mým čichovým buňkám, tak mému očnímu okolí.. Jinak Touche Éclat je brán jako rozjasňující korektor, pokud je mi známo, takže bych očekávala schopnosti obojího.. ;) ale asi jsem očekávala moc :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)