pondělí 27. července 2015

Opalování s Vichy

Krásný pondělní den!

A tak si říkám, že s touto recenzí přicházím opět s křížkem po funuse, jako ostatně vždycky :D Jenže já všechno vždycky tak dlouho testuji až se recenze víceméně mine účinkem. Tak doufám, že se nám tropická vedra ještě vrátí a nebo recenzi využije třeba někdo, kdo se chystá k moři :) Abyste neřekli, že jsem úplný ignorant vůči opalovací péči.. Tedy takhle, to jsem i tak, jedna recenze na tom nic nezmění, ale abyste viděli, že aspoň sem tam jsem se proti slunečním paprskům i chránila.

Letos jsem stejně jako v loňském roce svěřila svoji kůži do rukou Vichy. Tenkrát jsem byla nadmíru spokojená s opalovacím sprejem (připomeňte si ho tady), tak jsem neváhala ani minutku. Teď jsem vsadila na ještě vymakanější kousek a to Hydratační sprej optimalizující opálení. O velikosti SPF jsem neváhala ani vteřinu, automaticky jsem sáhla po 50+. Třicet pro mne bylo v loňském roce na štíru, takže jsem si říkala, že to prostě nebudu pokoušet a budu se chránit rovnou padesátkou.



Oficiální popis: Hydratační sprej poskytuje vysokou ochranu, vhodnou i pro citlivou pleť. Bez parabenů, hypoalergenní. Voděodolný. Pokročilá ochrana proti UV s Mexorylem SX posílená proti dlouhovlnnému UVA záření.


Opět jsem sáhla po spreji, tentokrát ale na úplně jiném principu. Vichy team přišel s nějakým vymazlenějším balením, kdy zátkou buď zapnete nebo vypnete a poté můžete sprej stříkat. Je to celkem fajn pojistka na cesty, alespoň víte, že zůstane bezpečně v obalu.. A jakože s opalovacím krémem/sprejem se zpravidla cestuje, minimálně někam na koupaliště, že ano, takže se to fakt hodí :) Musím tedy říci, že je krém poměrně dost tekutý, až mě to překvapilo. Přirovnala bych ho k mléku. A opravdu mléku jako mléku, takovému, které máte doma v ledničce :D Možná, abych nekecala, tak je plnotučné, není to jen voda, ale i tak opravdu hodně tekuté :) Díky rozprašovači se však celkem rozstříkne po velké ploše, takže ihned nesteče a vy máte čas ho důkladně rozetřít. Roztírá se hezky, vstřebání už mi tak příjemné není, přijde mi, že to chvíli trvá, než se dostatečně vstřebá a navíc je celkem mastný. Zanechává tedy mastnou vrstvu, pro mne celkem nepříjemnou a ulepenou. V tomhle se mi zdá o hodně horší než kolega z loňska. Zatímco loňský sprej jsem necítila, tenhle kousek na sobě cítím po celou dobu. Navíc i vůně je intenzivnější a znatelná i po dlouhé době. Ne že by byla nepříjemná, to ne. Je to taková ta typická pro opalovací krémy, přijde mi, že všechny voní tak nějak podobně. Ale prostě tenhle sprej není tak nenápadný jako ten minulý, jeho přítomnost cítím po celou dobu, což mi trochu vadí. Ale co, důležitější je, že ochrání a já se tak rychle nespálím. I když nesázejte jenom na krém, i s ním se dá spálit! :) Ségra si naivně myslela, jak ji to zachrání, ale tak to nefunguje, spálit se můžete v klidu i přes tu padesátku :D



Za mě tedy takový průměr, trošičku mne to zklamalo po tom loňském kousku :( Myslím ale, že i tak patří Vichy opalovací přípravky mezi ty kvalitní, které ochrání.

Co vy a Vichy opalovací přípravky? Používáte je někdo?

*PR produkt


2 komentáře:

  1. Super článok, mám tento produkt a som spokojná zatiaľ :)

    Izabell │my diary/klik/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře :) Jako není špatný, ale.. loňský sprej byl prostě lepší! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)