čtvrtek 5. března 2015

Dermacol novinky - lak co drží a vyjarněné stíny!

Krásný čtvrteční den!

Novinky, co už tak úplně nejsou novinkami.. jo, takhle je to správně. Tak nějak jsem ve skluzu, jak tak na to koukám :D Tyhle dva kousky přišly mezi lednovými exempláři, které Dermacol vypustil na trh. Jednou z novinek je lak na nehty 5 Day Stay a Quattro oční stíny.

5 Day Stay lak na nehty

Oficiální popis: Barevné laky dodají nehtům upravený, pěstěný vzhled. Průlomová textura skvěle k nehtu přilne a po zaschnutí vytvoří velmi odolný, pevný film extrémně dlouhotrvající a odolný proti oděru a olupování. Klinický test potvrdil, že lak vydrží na nehtech perfektní celých 5 dní bez podlaku a ochranného nadlaku. Vysoká koncentrace pigmentů v textuře zajišťuje vynikající krytí. Lak se snadno a rovnoměrně nanáší a ihned po aplikaci dodá povrchu nehtů úžasný lesk, který neztrácí na intenzitě po celou dobu. Unikátní pryskyřice prodlužují trvanlivost laku po nanesení a zvyšují jeho lesk. UV filtr zabraňueje blednutí a zažloutnutí barvy.



Lak mám v odstínu 05, což je klasická tmavší růžová. Odstín, který se nikdy neztratí a který mi nikdy nezevšední. Trochu jsem se laku bála, protože upřímně s laky DC jsem dosud neměla dobré zkušenosti. Ale pěkně popořadě. Lak je v hranaté lahvičce o objemu 10 ml, štěteček má klasicky kulatý, tenký, kterým se dá opravdu přesně lakovat. Lak je konzistencí akorát, možná maličko řidší, takže ho aplikuji ve slabších vrstvách. Krycí schopnosti jsou ale dobré, ve dvou vrstvách dosahuji plného krytí. Schne velmi rychle, většinou hned po dolakování druhé ruky se mohu vrátit k první :) Co je ale nejdůležitější je výdrž laku. A ta je opravdu fajn. Testováno při několika pokusech, během pracovních dní i těch nepracovních a vyšel z toho vážně dobře. V práci vydržel 2 dny (a to je vážně hodně, věřte mi!), mimo práci, ve dnech volna, kdy si nehraju pořád s čipy a hadry, tak ty tři až čtyři dny. To se mi zdá celkem parádní, to mi vydrží málokterý lak. Rozhodně bych takovou parádu nečekala od laků Dermacol (po předchozích zkušenostech), takže jsem velmi mile překvapena. Za mě palec nahoru. V nabídce najdete deset různých odstínů, jedná se o klasické barvičky - červená, růžová, atd.



Quattro oční stíny

Oficiální popis: Čtyři rafinované sladěné barvy pro podtrhnutí a zvýraznění přirozené barvy očí. Saténově jemná, pudrová textura dokonale přilne k povrchu víčka a zvláční ho. Světlo odrážející perleť okamžitě rozjasní pohled. Intenzivní barvy mohou být nanášený na víčko samotné nebo v kombinacích, lehce se stínují. Praktický obal s oboustranným aplikátorem a zrcátkem. Atraktivní design s kytičkami.




Na tyhle stíny jsem se celkem těšila, protože se stíny DC jsem měla dosud pro změnu  celkem dobré zkušenosti. No, zajímavé, jak se vše obrátilo :D Poté co jsem paletku našla v balíčku, rozplývala jsem se, vypadá totiž vážně rozkošně. Hezký, jednoduchý, černý design. Součástí balení je oboustranný silikonový aplikátor a malé zrcátko.. a hlavně, ten krásný kytičkový, vyloženě jarní design..! Ten mě vážně dostal. Vážně vyjarněná paletka.. Stíny mi dorazily ve variantě pro zelené oči. No nejsem úplně zelenoočka, spíše modroočka, ale je fakt, že barva mých očí je blíže nespecifikovatelná, jsem něco mezi.. takže tuhle variantu beru :) Všechny čtyři odstíny mají perleťový nádech, v balení najdete dvě klasické barvy - tmavě šedou (černá to úplně není) a světlou krémovou (bílá to taky úplně není) a dvě výraznější barvičky - růžovou a zelenou. To pro mě nejsou barvičky na běžné použití, ale v rámci testování a pokusů jsem je vyzkoušela. Konzistence stínů je pudrová, jsou hodně jemně namleté, což je příjemné.. co už ale není tolik fajn je, že se mi špatně nabírají na štětec. A co je ještě horší, stíny jsou opravdu mizerně pigmentované. Myslím, že je to patrné i z fotek (při aplikaci na ruku jsem stín 3x přetřela, abyste ty stíny na fotkách aspoň viděli!). Šedý stín ještě ujde, ale ty barevné jsou pigmentované opravdu špatně, asi málokdo by si tipnul, že na fotce s líčením níže je ve středu víčka nanesena růžová barva(!).. Stíny špatně chytají, je jich potřeba několik vrstev, abyste dosáhli alespoň přijatelného výsledku, špatně se blendí, spojují, vrství.. Jako ne-e, toto se nepovedlo. Na závěr tuto hrůzu završí špatná výdrž, kdy během dne intenzita stínů značně opadá a k večeru už na víčkách nenajdete téměř nic.. Za mě tedy ne-e, tohle je opravdu zbytečná investice a za tu cenu seženete o mnoho kvalitnější stíny.





Oční stíny najdete tady, jejich cena je 219 Kč. Laky na nehty najdete zde, cena 99 Kč. Seženete i v drogériích. Na laky aktuálně běží akce v drogérii DM, kde seženete lak za 99 Kč a k tomu dostanete top coat zdarma.

Máte s některou z novinek zkušenosti? Zaujaly vás?

12 komentářů:

  1. Moc se mi líbí ty laky na nehty, ale zatím mě trochu odrazuje cena. Budu muset počkat, až je budou mít někde v akci :)

    Giveaway :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lak vypadá moc hezky, ale paletka teda nic moc, zvlášť za tu cenu je ta pigmentace teda hrozná, za takové peníze se dá sehnat spousta mnohem lepších paletek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak na ten lak se určitě kouknu :) Mě na nehtech skoro týden (a to mi normálně vydrží tak 2-3 dny bez poškození) vydržel gel lak od Avonu, no žasla jsem! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím si ten gelový lak od Avonu taky pořídit! :)

      Vymazat
  4. Ty laky se mi líbí, už jsem na ně koukala, jenže jsem se teď dívala na laky, co mám doma a mám jich spoustu, takže jsem si říkala, že si nebudu teď žádný kupovat :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky pořád říkám a přesto si sháním další a další! :D

      Vymazat
  5. Paletka mě nezaujala, jak pigmentací tak barvami..ale ty laky! Ty vypadají dobře:))

    OdpovědětVymazat
  6. Lak se mi moc líbí :) Paletka mě nezaujala.

    OdpovědětVymazat
  7. Lak je moc krásnej =o) do toho bych šla!
    Stíny mi nezaujaly... ale ne, že by byli ošklivý, ale mám stínů mraky :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Paletka mě vůbec nezaujala a asi bych si jí v drogerii ani nevšimla jako novinky. Nicméně lak špatně nevypadá a to mě jinak laky nijak neberou :)

    http://my-makeupstore.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)