pondělí 27. října 2014

Moje sbírka - část II - rtěnky

Krásný pondělní den!

Jsem tu s další částí série článků "Moje sbírka", tentokráte od lesků na rty (článek) přejdeme ke rtěnkám. Těch mám podstatně více než lesků, protože na nich neskutečně ujíždím. Není návštěva drogérie, abych si neprohlížela další a další.. není den, abych neprahla po nějakém novém odstínu.. a hlavně není den, abych rtěnku nepoužila :) Takže rychlé rozrůstání sbírky je oprávněné! :D


Uff tak po dlouhém počítání, hledání po všech kabelkách a kapsách, jsem se nakonec dostala na číslo 30 rtěnek, k tomu dvě fixy na rty, dva lip stainy a jedna lesko-rtěnka či co to je.. :) Sbírku jsem v nedávné době snížila o několik kousků, které jsem poslala dál, takže v ní mám víceméně jen to, co používám. Všechny nejčastěji používané mám ve stojánku na rtěnky (o něm jsem vám psala zde), abych měla přehled a nemusela je někde složitě hledat. Každá má své místo, takže před odchodem z domů přesně vím, kde jakou najdu.. Ty, které používám méně mají své místo v šuplíku.. nové kousky, které procházejí fází testování mám potom uložené úplně zvlášť, abych je měla na očích a věděla o nich :) Jednoduše má to svůj řád :D


Ale teď něco k vybraným kouskům. Začneme těmi, které mají ve sbírce největší zastoupení. Jestli hádáte, že jde o rudé rtěnky, hádáte správně. Překvapivě. Je to zvláštní, nosím je ráda, ale zase ne tolik, aby tvořily čtvrtinu sbírky:) Upřímně nedokáži říci, kterou z nich mám nejraději. Oblíbenců mezi nimi mám hned několik. Určitě mezi ně patří Dermacol Longlasting 07, MUFE Rouge Artist Intense a nově také JLo a Blake z kolekce Pure Reds od L'oréal. O rudých rtěnkách tu bylo kdysi video, kde jsem některé z nich ukazovala, takže kdo by chtěl, může se mrknout tady.


To byly červené, ale mezi mé úplně nejoblíbenější patří následující. Aktuálně nejčastěji používám Everything's Rosie od BarryM, kterou miluji kvůli jejímu odstínu. Je to natolik univerzální odstín, že se hodí snad ke všemu. Svými vlastnostmi je u mě jedničkou matná rtěnka v tužce od E.L.F.u a kráska od Lancome Rouge in Love od Lancome. Tu zase vytáhnu nyní na podzim. To je prostě její období! Mezi mé stálice pak patří také Dreamer od Rimmelu, světlá růžovoučká, kterou používám tehdy, když nevím po čem sáhnout a hledám něco jemného a nakonec lesk (já bych to nazvala spíše Lip Stainem) Caresse v odstínu 102 Romy od L'oréal. To je univerzál, který putuje z kabelky do kabelky a většinou je všude se mnou :)


Naopak pokud bych měla ukázat mé momentálně nejméně oblíbené kousky, tak jsou to tyto dva. Novinka od Gabrielly Salvete, rtěnka Al Bacio se mi nestrefila do vkusu obsahem třpytek. Druhou, která mi nesedla je matná rtěnka od Avonu. Tam mám problém s odstínem, který mi prostě absolutně vůbec nesedne a vypadám s ní, jak kdybych si hrála na upíra :D


No a protože teď potřebuji ještě nějakou univerzálnější barvičku, tak je jisté, že se sbírka bude rozšiřovat i nadále.. takže si za čas dáme update.. :D :)

Co vy a rtěnky? Nosíte? Jaká barva je vaše nejoblíbenější?

19 komentářů:

  1. Pěkná sbírka, já rtěnky úplně nenosím, ani lesky, mám dost často bolavé rty, takže dávám přednost balzámkům různých druhů :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  2. krásna zbierka, ja mám asi okolo 10 ružov, zamilovala som sa do roznych odtienov ružovej. Stále akosi neviem prist na chuť červenej, príde mi na mňa, na mojich perách až príliš výrazná.

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa práveže ten odtieň posledný moc páči, síce by nemusel byť až tak dosť tmavý ale je krásny :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná sbírka! já nosím rtěnky každý den! je to moje vášeň! teď se vyžívám v burgundy odstínech, hodně rudé rty, to je moje :). www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek :) Já jsem také rtěnky počítala a mám jich 18 + 2 máslíčka od Astoru :) Máš moc pěkné kousky.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásna zbierka. Ja nosím všelijaké odtiene. Od nude, cez ružové až po tmavé vampy. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pekná zbierka, čakala by som ešte viac :D Ja mam sama tiež asi 30 kusov a medzi moje obľúbené patria napríklad tieto TU, alebo môj najnovší prírastok od Sleeku TU, alebo červený odtieň z TEJTO paletky :))

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá sbírka. Já mám rtěnek ,,pět a půl". Mezi mé oblíbence patří rtěnky od YSL a potom ty od Oriflame :)
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem se po delší odmlce podívala na Tvá videa a musím říct,že je škoda,že už netočíš..Jsi moc milá a sympatická.Ráda jsem se dívala..Nejen,že jsem se něco dozvěděla,ale máš i moc příjemný,uklidňující hlas..Sbírku moc chválím,opravdu zajímavé kousky...

    OdpovědětVymazat
  10. Rtěnky miluji a nemůžu se jich nabažit. Mám jich také kolem třiceti a určitě nekončím. Až letos jsem si naplno oblíbila červené rtěnky a připadám si v nich skvěle. Problém mám pak akorát v tomto období, kdy mám sušší rty a pak když se k tomu připají nervy třeba ze školy, nebo tak nějak, tak si kůži olupuju noo a na takových rtech rtěnky nevypadají úplně hezky. :/
    Ale jinak to je moje droga. :D :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pár jich máme stejných koukám. :) Pěkný článek. :)

    Smiling-Emily

    OdpovědětVymazat
  12. Moje nejoblíbenější je zlatá rtěnka od Dermacolu, speciálně kvůli růžovofialovému odstínu 06:-). Ten můžu používat pořád:-).

    OdpovědětVymazat
  13. Mám doma asi tak 5 rtěnek a nosím :) Ale mám jen samé odstíny do růžova
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, to je pořádná sbírka! Ty rudé rtěnky jsou nádherné! Já sama zatím doma žádnou nemám nějak se nemůžu odhodlat si nějakou pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky bych se do pocitala tech 30 rtenek 😊 pekne barvicky
    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ačkoliv se také považuji za rtěnkového maniaka (btw. nesnáším lesky na rty), tak až takovou sbírku zatím nemám. Pokud jde o barvy, tak na léto miluji nude odstíny a na zimu klidně něco výrazného a klidně i hodně rudého :)

    Spotřebováno - Září 2014

    OdpovědětVymazat
  17. Také s chci založt menší kolekci rtěnek, ale peníze... Kde jsi sehnala ten stojánek na rtěnky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám odsud: http://www.touchofasia.cz/index.php?route=product/product&path=64&product_id=58 ale jinak jsou prý všude možně po e-bay :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)