sobota 29. června 2013

Garnier Moisture Match - Oh! So matte.

Pěkný podvečer!

Nadešel čas povykládat vám o vyzkoušeném krému z řady Moisture Match od Garnieru. Vím, že tyto krémy oběhly blogový svět, ale já jsem se k tomu dostala až nyní a nerada bych vás o tuto recenzi ochudila. Přišla na vyzkoušení celá řada, čili všechny 4 krémy Moisture Match - růžový pro suchou, modrý pro normální, oranžový pro unavenou a zelený pro mastnou pleť. Růžový přišel do soutěže, která tu nedávno probíhala, oranžový pro vás testuje má sestra, modrý tu na vyzkoušení teprve čeká a dnes to bude o zeleném - Oh! So matte, který jsem si nechala na otestování pro sebe. Mám ho již spotřebovaný a tak je čas vám o něm sdělit své dojmy.


Oficiální popis: Svěží zmatňující krém je určen pro smíšenou až mastnou pleť. Obsahuje rostlinný elixír, který spojuje účinné výživné látky, poskytuje ideální porci hydratace, kterou vaše pleť potřebuje. Hydrataci slibuje až na 24 hodin. Obsahuje výtažek ze zeleného čaje, známý pro své detoxikační účinky, pomáhá zmatňovat a sjednocuje pleť po celý den. Nanáší se ráno a večer na celý obličej. Rychle se vstřebává a nemastí. Vhodný i pro citlivou pleť.



Krém je balen do krabičky a poté je v jednoduché zelené tubě. Líbí se mi barevné rozlišení krémů dle typu pleti, na kterou je určen. Člověk hned aspoň podle barvy ví, po čem sahá. Balení tedy velmi jednoduché a plně dostačující. Možná ta tuba je maličko nepraktická, hlavně ke konci balení, ale dá se to. Krém je nazelenalé barvy (i když to na fotce moc není vidět) a je takové krémovo-gelové konzistence, vypadá jako našlehaný. Je lehký, krásně se roztírá a rychle se vstřebává. Pleť nezanechává umaštěnou ani ulepenou, naopak je krásně jemná a o krému téměř nevíte. K tomu matování musím podotknout, že se mu tato funkce zrovna moc nedaří. Pleť se po něm vyloženě neleskne, ale je taková napůl lesklá, napůl matná. Já vůbec nevím, jak vám to popsat. Prostě po něm nejsem úplně lesklá, ale matná a nenápadná ta pleť taky není, je to něco mezi tím.. :) A jsme u hydratace. Ta není úplně nejlepší. V době kdy jsem začala krém testovat (cca půlka dubna), jsem ještě neměla tak mastnou pleť a krém mi pro úplné zhydratování nestačil. Začaly se mi kolem nosu tvořit suchá místa. Čím větší teplo však bylo, tím více se má pleť mastila a měnila, takže ke konci balení už hydratace dostačující byla. Takže asi takhle, máte-li opravdu mastnou pleť, měl by vám svojí hydratací stačit, pokud máte mastnou třeba jenom t-zónu a jinak spíše normální pleť nebo se vám objevují suchá místa, tenhle krém pro vás asi nebude ta nejlepší varianta. Mně by v zimě jeho hydratace v žádném případě nestačila. Já jsem jej tedy nepoužívala přesně podle návodu (ráno a večer), ale používala jsem ho především na noc, přes den jsem po něm sáhla jenom tehdy, když jsem se nelíčila (pod make-up krémy nepoužívám). Ještě bych málem zapomněla zmínit parfemaci. Musím tedy říci, že to není úplně můj šálek kávy, je to nasládlá, neurčitá parfemace. Rozhodně není nejhorší, ale já z toho krému prostě cítím alkohol. Potvrdila mi to i babča se kterou jsem parfemaci konzultovala a aniž bych ji řekla, co krém obsahuje, první bylo: alkohol. Celkově složení krému asi není zrovna nejlepší, alespoň co jsem na to koukala. Ještě musím dodat, že pekelně rychle mizí. Je ho 50 ml a já jej mám po dvou měsících používání pryč.



Závěrem asi takhle: není to krém ze kterého bych byla úplně na větvi. Řekla bych, že se jedná o slabší průměr. Tak nějak jsem to trochu čekala a příliš mne to nepřekvapilo. Krém se použít určitě dá, ale rozhodně si z něho člověk na zadek nesedne.

Jeho cena se pohybuje v rozmezí 100 - 150 Kč, často se nachází ve všech možných akcích. V drogériích Rossmann jsem ho momentálně viděla za 111,90 Kč a v DM byl tuším kolem 120 Kč.

Co vy a Moisture Match? Máte s nimi zkušenost?

16 komentářů:

  1. Mám úplně stejný typ krému Moisture Match a mám s ním podobnou zkušenost.
    Hezky voní ,možná i trochu hydratuje ,ale že by nějak obzvlášť zmatňoval pleť ,to se říct nedá.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem přesně tenhle krém neměla, ale dřív jsem používala podobný a jak říkáš. Nebyla jsem z něco extra nadšená, ale zase nebyl špatný.

    OdpovědětVymazat
  3. a mně teda voní! alkoholu jsem si nevšimla a to jsem na něj celkem dost háklivá... matovat, pravda, neumí, ale to mi ani nijak nevadí a hydratační je na mě tedy dost :) mám po něm pleť takovou na dotek vláčnou a jemnou. jo a taky už ho mám skoro prázdný (používám i jiné krémy, tak tolik nemizí)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, plně souhlasím. Mě navíc moc nesedla ta konzistence, přišla mi až taková rosolovitá. Občas mi připadalo, že si na pleť dávám spíš bázi pod make-up než krém, ale je pravda, že se hezky rozetře a vstřebá. Em

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je pravda, taky se mi občas zdálo, že to je až taková báze se silikony, takový kluzký to bylo.. :D

      Vymazat
  5. já sem si tento zelený chtěla koupit asi 10x když sem byla v drogerce na obhlídce, ale pořád váhám :) ale postupem času zjišťuji, že ho asi až tak nutně nepotřebuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zdá, že to není nic, co by člověk úplně nutně musel mít.. Prostě na vyzkoušení to není špatný, ale že bych u něho plánovala zůstat, to rozhodně ne.. :)

      Vymazat
  6. Nevím no je to přece jenom Garnier a co jsem od něj zkusila vždy nic extra ale teď na léto ho asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, tenhle krém jsem objevila nedávno v akci, koupila ho a teprve se chystám na zkoušku! Jsem naprostý maniak na drogerie, posledně jsem objevila i sprcháče od Radoxu, jsou za skvělou cenu a opravdu dokonalé! Jsem posedlá jejich vůněmi, především milk and berry, mohla bych se v nich koupat celý den! :) Rozhodně doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip! Sprcháčů mám teď zásobu asi tak na dva roky, ale až jednou nebudu vědět, mrknu se po nich :)

      Vymazat
  8. Ahoj, tak ty ještě žiješ :)? Myslím to pochopitelně s jistou nadsázkou :D Ne, že bych čekala, že bys již skonala :D Jen je to už fakt hodně dávno, co jsme měly my dvě nějaký kontakt :D Ani nevím, co ty a škola. Jestli se ti nakonec podařilo upce pokořit :) Jen tak mimochodem, jsem to já, Monika, co sis s ní kdysi dávala u Afi sraz. Ta, co blogovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mončo! Ty mi čteš myšlenky! Zrovna včera jsem si na Tebe také vzpomněla, že ani nevím kde je ti konec.. Žiju pořád, ale je to fofr. Bakaláře na upce jsem zvládla, teď pokračuji dál ;) A jak jsi na tom ty? Napiš mi prosím e-mail na: klariska.skodulka@seznam.cz a domluvíme se zase na srazu! ;)

      Vymazat
  9. S těmito krémy zkušenost nemám, ale celkem mě to láká je vyzkoušet, jen si počkám na nějakou akci až na ně bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě počkej! Nyní je v akci v Rossmannovi za 111 Kč, ale myslím že v Kauflandu už byly dokonce za 99 Kč.. ;)

      Vymazat
  10. Mam ten modry, na leto byl celkem fajn, ale zadny zazrak. Nicmene pokud clovek nema s pleti zavratne problemy asi staci. Ja se ale vracim k Bioderme:)

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím si, že z krému za 150kč si na zadek nesedneš nikdy... Zkus něco od kvalitnějších / dražších značek a poté budeš vyjevená, co to dokáže...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)