čtvrtek 18. dubna 2013

Smoky Lash + Aqua Eyes - Make Up For Ever.

Pěkný čtvrteční podvečer!

Dneska se ještě jednou podíváme na kosmetiku týkající se očí. Konečně jsem se dostala ke zkoušení a hlavně k sepsání článku o dalších dvou produktech značky Make Up For Ever (MUFE). Řasenka mi tu nějaký čas ležela a já se pořád nemohla dokopat k jejímu testování (nechtělo se mi opouštět mojí růžovou Maybellinku), ale nakonec jsem růžovku uklidila a místo ní se dala do téhle miniverze řasenky Smoky Lash. Z březnového vydání SB k ní navíc přibyla i miniverze tužky na oči Aqua eyes, kterou jsem začala používat ihned a dneska se s vámi podělím o své dojmy z těchto kousků. Možná budete překvapeni..

Smoky Lash Mascara - MUFE


Roztomilost balení pomineme, protože běžné balení vypadá jinak a určitě tak roztomile droboučké není :) i když co jsem koukala, vypadá víceméně stejně. Ale musím říci, že to balení je asi jediná věc, která mě na té řasence přitahuje.. Opravdu jsem se k vyzkoušení dlouho nemohla dokopat, vůbec mne to nelákalo (asi nějaké tušení).. Nakonec jsem se tedy dokopala a řasenku začala používat a musím řici, že můj instinkt tentokrát opravdu nezklamal. Mně ta řasenka prostě vůbec nevyhovuje. Štěteček je úplně obyčejný, takový ten bez inovací, klasický, který najdete ve většině řasenek. To mi jako samo o sobě nijak nevadí, ony nejsou úplně špatné. Ale je celkem velký a navíc jak je na krátké "tyčce", tak se mi s ním trochu hůře manipuluje. Beru však v úvahu, že každému vyhovuje něco jiného a štěteček, který pro mě není nijak zajímavý, může být pro jiného skvělá záležitost.. Zdálo se mi však, že na něm drželo hodně barvy a řasenka pak dělala při líčení hrudky. Co můžu k řasence jinak říci je, že není nijak ohromující. Řasy sice zvýrazní, ale žádné extra prodloužení ani natočení se nekoná, dosáhnete spíše takového přirozeného looku, nic extrémního nečekejte. Navíc hrudkuje, sem tam mi něco i spadlo pod oči a ve finále pokud zaslzíte, tak to máte kompletně rozmatlané po očích..



Fakt tedy musím říci, že od řasenky za takové peníze bych čekala mnohem, ale vážně mnohem více a určitě to není řasenka, kterou bych nutně potřebovala. Zdá se mi, že průměrná řasenka za stovku vám poslouží stejně.. a co víc, některé i mnohem lépe.


Aqua Eyes - MUFE


Další produkt z dílny MUFE, který jsem měla možnost testovat je voděodolná tužka na oči v černé barvě. Proběhl jásot, když jsem ji v SB objevila. Černé tužky jsou moje a používám je téměř denně, tvořím s nimi černé linky na horním víčku.. Jenže. S touhle tužkou to prostě nejde. Jako troufnu si říci, že horní linky s tužkami už jakž takž zvládnu. Ne vždy jak chci, ale občas si i tenkou linku nakreslím. Zvládám to už i o půl šesté ráno ještě rozespalá.. ale prostě ne s touto tužkou. Ne. Ani náhodou. Nejde to. Tužka je strašně měkká a kreslí doslova sama, to ano.. ale je až tak moc měkká, až je úplně mazlavá, oko z ní je celé takové uplatlané.. linku s ní dělám vždy tak přes půl oka :D jak je mazlavá tak jakoby dře a různě táhne víčka a celkem špatně se linka i dokresluje.. mám to vždy všude obtisklé a křivé.. nevím, fakt mi s ní linky nejdou. Ořezat do tenké špičky se mi ji nepodařilo, pořád je hodně dokulata a co víc, šíleně se láme! Měla jsem jí v té hezké mini verzi a skoro celou jsem ji ořezala, protože jakmile už jsem byla s ořezáním spokojená, v tu ránu se zlomila.. Vážně jsem z ní moc neměla, dneska už je tak maličká, že se pěkně blbě drží a kreslit už to pořádně nejde. Jinak co se odolnosti týče, tak se hodně rozmazává (dobré na smoky eyes, ale jinak na nic) a pokud bych si měla vzít tuto voděodolnou tužku do bazénu, tak jsem za chvíli jako panda. Na oku drží jen takový ten základ.. a ten zase drží až moc a pak se špatně odličuje. Já tedy dávám přednost úplně jiným tužkám a opět mi levná tužka poslouží stejně.. ba ne, lépe. Na svojí starou dobrou tužku, která už nevím ani jaké značky je, nedám dopustit, vykreslím s ní co potřebuji a drží taky skvěle..



Oba produkty v akci:


Sakra, začínám si pěstovat averzi na značku MUFE, zatím jsem nenarazila ani na jeden produkt, ze kterého bych byla paf.. a to se nejedná o zrovna nejlevnější kosmetiku. Vezmu-li v potaz, že za řasenku dám 560 Kč (za 7 ml!) a za tužku 400 Kč, tak tedy žádná sláva.. opravdu. Za cenu jedné řasenky budu mít kvalitní čtyři a za cenu tužky bych měla už slušnou sbírku barev nějakých levnějších tužek.. Některé produkty MUFE se mi zdají jako dosti předražená záležitost, vzhledem k tomu, jaká je jejich kvalita.. nemůžu si pomoci..

Co vy a MUFE? Máte tuto kosmetiku rádi? Máte s těmito produkty zkušenosti?

17 komentářů:

  1. Nemám zkušenosti a ani mít nechci tyjo, celkem tragédi tady ty dva produkty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no.. celkem nic moc.. tužka dobrá akorát na smokey eyes, které tak často nedělám a řasenka úplně na nic.. :D

      Vymazat
  2. Ahoj,

    další pěkný článek, moc krásně zhodnocené ;)
    Zatím jsem měla od MUFE vzorek zmíněné řasenky a minivzorek rtěnky. S řasenkou to vidím podobně jak píšeš, rtěnka nebyla nepříjemná, ale zase za ty peníze bych čekala taky lepší výkon. Koupit se třeba plné balení řasenky, tak tluču hlavou o zeď aspoň 30min. :D
    Po pravdě v dekorativce vůbec vidím, že levná věc je často prakticky stejná či lepší než produkty od drahé značky.
    U pečující kosmetiky nějaký rozdíl (pokud se nedostaví alergická reakce) tak vždycky pozoruju, hlavně čím jsem starší a tělo si žádá "své". Ikdyž zas ten rozdíl ve výkonu vs. cena taky není vždycky odpovídající...
    Njn, po farmaceutickém průmyslu je ten kosmetický druhý nejlepší byznys :)
    Hezký večer měj ;)
    Iwi Sluníčko B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.. tu rtěnku mám taky a jako není špatná, ale zároveň to prostě není ani žádná pecka ze které bych byla paf.. Věřím, že má MUFE i své TOP, ale ty co jsem zkoušela to rozhodně nejsou :) Jinak s dekoraktivkou to vidím podobně.. jako jsou věci do kterých se asi vyplatí zainvestovat trochu více - make-up, korektor.. ale jsou věci u kterých to je podle mě úplně jedno - tužky na oči, řasenky, tvářenky..

      Vymazat
  3. mám ráda jumbo tužky od MUFE, ty drží dobře, tuhle černou mám taky a pár dalších odstínů, ale jen takové ty malinké, byly v sadě, černou používám do oka na linku, ale nevydrží a ani extra černá není. takže u mě tak 50:50

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, že to není kdovíjak extra černá.. Je to opravdu asi jak co.. :)

      Vymazat
  4. Já jsem zkoušela tu tužku Aqua Eyes v jiné barvě a ze začátku jsem si myslela, že mi to nejde kvůli tomu, že s tužkami nejsem moc zručná, pokaždé jsem udělala linku strašně tlustou...tak jsem ráda, že v tom nejsem jediná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nejsi.. s touhle tužkou prostě linka nakreslit nejde :D

      Vymazat
  5. Ahojky, já mám třeba od MUFE dvě rtěnky a lesk na rty a jsem spokojená. Ona je tato kosmetika dražší i proto, že nepoužívá takové "sajrajty" jako některé levné atp. Samozřejmě, že roli hraje i značka a nápis "made in France". Jak už jsem řekla mám produkty na rty a jsem s nimi maximálně spokojená. Jo a ještě MUFE je hlavně rtěnková a makeupová značka, tím se proslavil. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnku jsem taky zkoušela. A ač to není úplně propadák, tak to pro mě není ani žádný terno :) Spíš bych ještě dala MUFE šanci v nějakém make-upu nebo ve fixačním pudru.

      Vymazat
    2. Jestli dobře čtu, na tužce aqua eyes je - made in Germany - a je naprosto k ničemu. Nedrží, měkká na ořezání, po týdnu použití mám téměř už jen polovinu. A za 590 Kč.
      Jana

      Vymazat
  6. S řasenkou mám podobné zkušenosti - i bez slzení vypadám za dvě hodiny jako panda :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. je to vážně řasenka na dvě věci.. :( Fakt musím říci, že je to jedna z nejhorších řasenek, co jsem kdy potkala..

      Vymazat
  7. Já od MUFE používám HD make-up a sypký pudr a oba dva mi naprosto vyhovují. Obzvlášť ten pudr je skvělý. Taky používám oční stíny v tužce Aqua shadows a rovněž spokojenost. Drží celý den jako přibité a krásně se nanáší, můžu si nakreslit linku nebo namalovat celé oko.
    Myslím si, že ta tužka je tak měkká, aby se s ní daly dělat smoky eyes, v tom případě by jeji vlastnosti byly k nezaplacení.

    valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo však to tam mám napsaný, že je na smoky eyes dobrá.. ale kvůli smoky eyes bych si samotnou tužku za čtyři stovky nekoupila :) Sypký pudr je jejich bestseller, takže věřím, že ten už je asi něco.. ten bych i docela ráda vyzkoušela, ale jinak už mě to moc neláká.

      Vymazat
    2. Ach jo, to jsem celá já, co je v závorce, to nečtu :-D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)