středa 8. srpna 2012

Matrix Biolage.


Pěkné středeční ráno!

Přináším další kosmetický článek, dnes na téma vlasové péče v podobě jednoho šamponu a kondicionéru. Po dlouhé době, co se mi tahle sada válela na poličce v koupelně, jsem po ní konečně sáhla. Jde o vlasovou péči značky Matrix Biolage, která je prodejná pouze v kadeřnických salónech či na internetu. Já jsem svoji sadu dostala jako dárek od přítele, který chtěl mým vlasům jednou dopřát trochu luxusnější mytí. Musím přiznat, že jsem se na mytí tímto šampónem a kondicionérem také těšila, přeci jenom jsem čekala trochu lepší péči, když s těmito produkty pracují i kadeřnice, že jo. Ale brzy vám řeknu jaké zklamání se konalo.


Po rozdělání balíčku jsem se nestačila divit. Čekala jsem totiž, že celý balíček bude z jedné řady a to péče o barvené vlasy - colorcarethérapie. Přišlo však překvapení v podobě kondicionéru z této řady o barvené vlasy a šamponu z řady pro suché vlasy (hydrathérapie). Tak jsem si říkala, že jde asi o omyl - špatně zabalený balíček, i když si myslím, že u kosmetiky za tyhle peníze by se to stávat nemělo.. No, tak jsem si řekla, že s tím stejně nic nenadělám a nadšeně jsem se vrhla do testování a přítelovi jsem o tom "omylu" ani neříkala, aby nebyl zklamaný. Po několika týdnech používání vám konečně napíši své dojmy. 

Šampon Hydratherapie - určen pro suché a normální vlasy, obsahuje výtažky z šalvěje a pšeničních klíčků, mořské řasy a citrónové kůry. Vlasům má dodávat hebkost, vlhkost a lesk od kořínků až ke konečkům.


Kondicionér Colorcaretherapie - je určen pro barvené vlasy, obsahuje sójové proteiny a výtažky rozmarýnu a slunečnicových semínek. Má posílit vlas, dodat vlasům odolnost a lesk.


Hned na úvod hodnocení říkám, nečekejte od toho zázraky, byli byste akorát zbytečně zklamaní, jako já. Neříkám že jsem hned čekala vlasy jako v reklamách, to opravdu ne, ale stejně jsem čekala třeba aspoň lesk vlasů, pěkný objem, hebkost a jemnost vlasů nebo jejich posílení... Téměř žádné zlepšení ani změny se nekonaly. Vlasy pořád stejné, možná více zplihlé než po obyčejných šamponech za pár korun z drogérie. Lesk vlasů nijaký, objem vlasů nijaký, rozčesávání i po kondicionéru mizerné.. Jediné, čeho jsem si všimla a co bylo alespoň na pohled patrné je jemnost vlasů. Jsou na dotek jemnější, což je sice příjemné, ovšem zároveň to pro mě znamená horší manipulaci s vlasy (špatně se vytváří jakékoliv účesy). Co se vůně šamponu i kondicionéru týče, tak je to čistě chemická vůně (voní stejně jako šampony Avon Advance Techniques), je však nevtíravá a po umytí není nijak z vlasů cítit. Nakonec podotknu, že ačkoli se jedná o vlasovou péči pro kadeřnice, vlasová kosmetika obsahuje silikony, jako většina kosmetických produktů z drogerie.

Takže pokud mám své poznatky nějak shrnout: řekla bych, že mě tato péče nijak neohromila a zůstanu asi i nadále věrná svým drogérkovým šamponům, protože průměrné drogérkové šampony mi prokazují stejnou službu, jako tyto profesionální produkty a stojí mě více než o polovinu méně. Je fajn jednou za čas zkusit něco lepšího, ale pravidelně tyto produkty neplánuji používat. Špatné výsledky mohou být u mě způsobeny tím, že jsem neměla kompletní péči včetně masek na vlasy či sprejů, určitě má svůj podíl i to, že jsem používala každý produkt z jiné řady, ale nějaký výsledek by měl být přeci patrný i tak, nebo ne? 
Něco málo dodám ještě k balení. Šampon 250 ml je k dostání na e-shopu za cca 200 Kč, kondicionér za 239 Kč. O kolik se bude lišit cena v kadeřnických salónech nemám páru, ale nějakou korunu navíc si určitě zaplatíte..

Možná jsou mezi vámi kadeřnice, které mne vyvedou z omylu a poučí mne, že to není tak špatné a mají nějaké plusy, které jsem nezaznamenala, ale mě jako laika nechávají tyto produkty chladnou. :-)

Tak a otázka pro vás: Slyšeli jste o této vlasové kosmetice? Nebo máte s nimi přímo nějakou zkušenost?


P.S. Nezapomeňte na stále probíhající giveaway!
P.S.S. Pokud máte rádi můj blog a chtěli byste tu vidět třeba E.L.F. lesky na rty, tak budu ráda když mi dáte like k mému odkazu na blog tady u toho příspěvku. Děkuji moc za každý like! :-)

18 komentářů:

  1. Ja mam teraz Baleu, jedina rad u nas v okoli na kucerave vlasy a len si ju chvalim... aj ked sampon mi robi lupiny, sprej na kucery, kondicioner, olejcek po fenovani a tak su uplne skvele.. a plus lacne :)

    OdpovědětVymazat
  2. O Matrixu jsem slyšela i viděla u kadeřnice, ale ta moje používá šampony a jiné přípravky od značky Goldwell.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze. S těmito vlasovými přípravky zkušenost nemám. Jsem zvyklá používat růžový Elséve a k tomu buď od Tigi na objem, nebo teď mám doma od L'orealu na mastné vlasy a pak na melírované (melíry sice už téměř nemám, ale vlasy pěkně vyživí). Ono je to složitější, sto lidí sto chutí a každému vyhovuje něco jiného.
    Matrix mi zatím nenalákal a zůstanu pro zatím u osvědčené klasiky

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze :) O Matrixu jsem slyšela ale nemám s ním žádné zkušenosti.
    Já jsem taky věrná drogerkovým šampónům takže u nich asi zůstanu:D

    Zvu tě na mou giveaway na blogu ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Používala jsem šampon i kondicioner Hydraterapie. Šampon už dávno nemám a připadal mi průměrný, co se týče kondicionéru, tak ho mám stále a myslím, že jsem snad lepší nikdy neměla. Stačí ho opravdu málo a připadá mi, že je bezedný. Vlasy mám po něm krásně jemné a hezky drží tvar....
    každopádně fajn recenze, každému holt sedí něco jiného ;)

    http://www.bajaajaja.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Klasický Matrix je výborný, já jsem s ním hrozně spokojená (ať šampony, masky, barvy na vlasy...), ale tahle Biolage řada je hrozný propadák. Neslyšela jsem na to snad jedinou pozitivní reakci. Takže normální Matrix doporučuju, je to kvalitní kosmetika a když si to rozpočítáte, tak to vyjde ještě levnějc než drogérkové věci.

    OdpovědětVymazat
  7. tak o téhle kosmetice slyším poprvé, ale na první pohled vypadá super :-) jen by mě asi dost naštvalo, že každý výrobek je z jiné řady :-( trochu zklamání...jinak moc hezká recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  8. a tady si to tvůj přítel nepřečte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne nepřečte.. o blogu přítel sice ví, ale pochybuji, že by četl kosmetické recenze :)

      Vymazat
  9. Ja kdysi taky koupila Biolage na doporuceni kadernice-kamaradky. Jako fakt ne, jak hydratacni, tak na lupy. Zlepseni vubec zadne, spis zhorseni.

    OdpovědětVymazat
  10. na tyhle produkty jsem zatím nečetla nic hezkého, takže to asi nebude žádná sláva a ani to nebudu radši pokoušet :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem měla jen fialový Matrix a žádná sláva. Přirovnala bych ho třeba k Lorealu. Nic strašného, ale zase nic skvělého:)...M*

    OdpovědětVymazat
  12. O značce jsem slyšela, ale dávám přednost drogérkovým nebo lékárenským šamponům, tyhle profi kadeřnické značky mě vůbec nelákají :)

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za všechny vaše příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já osobně jsem se značkou Matrix velice spokojena. Mám od nich šampony i kondicionéry, kůry i masky na vlasy. Nikdy jsem neměla tak krásné vlasy jako dnes. Všem ostatním mohu jen a jen doporučit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je pět let staré, od té doby jistě značka několikrát produkty inovovala, takže i věřím, že by to mohlo být lepší :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)