úterý 14. srpna 2012

Kosmetická vazelína Ziaja.

Pěkný úterní den přeji!

Dnes si dáme ještě jednu kosmetickou recenzi a zítra snad už možná zase něco jiného. Omlouvám se, ale v následujících dnech vás asi budu zaplavovat hlavně kosmetikou. Na focení outfitů bohužel není čas a především nejsou lidi, navíc ani nemám čas nikam moc chodit, čili není příležitost se pěkně oblékat. V posledních dnech vedou tepláky a staré triko. Ale snad se to zase brzy změní :-)

Tak a jdeme na věc. Ráda bych vám řekla pár slov ke Kosmetické vazelíně od značky Ziaja, na kterou jsem narazila v naší místní drogérii. O této vazelíně jsem ještě nikde nečetla a tak snad to pro vás bude trochu neokoukaný produkt.


Vazelínu jsem si koupila na váš popud. U článku péče o nohy mi v komentářích mnoho z vás doporučovalo na ztvrdlé paty vazelínu. A tak když jsem v obchodě uviděla tuto, rozhodla jsem se to otestovat. Pro začátek jsem si vzala malé balení (30 ml) s tím, že pokud se mi vazelína osvědčí, sáhnu po nějakém větším balení. Hned řeknu, že další balení si pořizovat budu.

Vazelína má především promašťovat, chránit, zabraňovat vysoušení a regenerovat poškozenou pokožku.


Vazelína je průhledná mazlavá hmota bez parfemace. Je jako každá jiná vazelína mastná. Mě se třeba dostává špatně i z rukou, ale s tím člověk u vazelíny musí počítat. Na nohy ji nanáším v silnější vrstvě (sice je doporučeno na obalu malé množství, ale v malém množství mi moc nezabírá), po nanesení nasadím bavlněnou ponožku a nechám působit vazelínu přes noc, ráno se pak mohu radovat ze změklých pat. Ale samozřejmě pro ni můžete najít i jiné využití - často se používá například na vysušená místa. Já jsem ji párkrát použila i na suché a hrubé lokty a také mi velmi pomohla.

Za sebe tedy mohu s jistotou říci, že si vazelína u mě našla místo a já se teď poohlížím po nějaké větší. Větší balení vyrábí například Balea, která má i parfémovanou verzi, takže přemýšlím o ní. Nebo máte nějaký jiný tip? Jinak tuto vazelínu seženete buď na e-shopu Ziaji a nebo v některé z drogérií, kde Ziaju prodávají. Na stránkách e-shopu je cena 24 Kč, já jsem ji kupovala tuším za 19 Kč, ale nejsem si stoprocentně jistá, každopádně to bylo něco málo kolem dvacky. :-)

A jak jste na tom vy? Používáte vazelínu?


22 komentářů:

  1. Hm, ja sa strasne bojim davat taketo veci na tvar, lebo sa obavam upchatia porov... ako je to s nou v tomto ohlade? :-). Inak vyzera to fajn, na ruky by som pouzila velmi rada...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti bohužel nepovím, protože na obličej ji nepoužívám. Mám dost mastnou pleť i bez toho, takže bych si asi pleť jenom zhoršila.. :) používám ji na nohy a ruce.

      Vymazat
  2. Vazelíny moc nemusím, jsou hrozně mastné. Pak se stačí omylem dotknout zdi a flek je na světě :(

    OdpovědětVymazat
  3. to by se mi taky hodilo, hlavně přes zimu, kdy jsem vysušená jako treska :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vazelínu si také plánuji pořídit, právě tu Balea.
    Jinak já na nohy a suchá místa používám tělové máslo s makadamovýv oříškem od Alverde, za bírá perfektně. Nevím, jak tedy by si poradilo se ztvrdlými patami...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poradilo, Veru :-) Já si totiž dělám stejné zábaly na noc i s tímhle tělovým máslem, zrovna včera večer jsem ho tak nanášela a teď mám krásně hebké nožky :-)

      Vymazat
  5. Jojo těď si chci nějakou koupit asi tu od Balei jinak skvělá recenze!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Používám už skoro rok měsíčkovou vazelínu od Balei a je vážně skvělá ;-) Mažu si jí i na obličej, na noc, stačí trochu, pak ji ještě odsávám ubrouskem a jsem spokojená. Dávám si jí i na ošetřené akné, které se mi díky ní nepřesuší a lépe se zahojí.

    OdpovědětVymazat
  7. Ani nevím, že Ziaja dělá vazelínu. Měla jsem od Baley a Isany a na nohy je výborná.

    OdpovědětVymazat
  8. .... hádej co jsem udělala po přečtení tvého článku? Běžela pro ni... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Omlouvám se, že Ti ruinuji peněženku (i když nejde o žádnou velkou investici) :) ale na druhou stranu mě to těší, aspoň vím že článek někdo přečetl.. :D pak mi dej vědět, jak ti vyhovuje :)

      Vymazat
    2. Jak říkáš, taková investice to zase nebyla a vazelína je super, takže děkuji za super tip :) Navíc se mi hrozně líbí to minibalení :)

      Vymazat
  9. Používám na ztvrdlé paty právě tu měsíčkovou vazelínu od Baley a je skvělá a hodí se mi i přes zimu na vysušenou kůži na rukou :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vazelínu mám také moc ráda. Já používám vazelínu Balea, vychází asi kolem 30 Kč a je také moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám vazelínu ráda, mívám teda nějakou z lékárny, ale to je stejně na jedno brdo i cenově :) A mažu se jí ráda právě i na obličej, ale to spíš v zimě, když jsem jedna velká sušinka :-D Ale už mi došla, tak bych si na zimu mohla pořídit třeba tuhle, no :-)

    OdpovědětVymazat
  12. hmmm to môže byť zaujímavé :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahojky,
    rada by som ťa pozvala na make-up giveaway!
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/07/giveaway-ii.html

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, promiň že ti nenapíšu k tématu tohohle článku, ale nevím kam napsat jinam než sem, aby jsem dostala odpověď. Dneska jsem objevila tvůj blog a pročitla si hromady článků, jsi milá sympatická slečna a zaujalo mě tvoje studium na vysoké škole kde s potýkáš s matematikou etc... protože je hrozně fajn vydět nějakou slečnu, která tohle studuje a zvládá a mě to podporuje v mém snu jít studovat obor kde většina žen není. No zkrátka a dobře, chtěla bych se zeptat jakou porísm studuješ tu vysokou školu, kterou fakultu... kdyby to bylo něco podobného jako chci já, tak bych si mohla říci, že už to někdo takový zvládl přede mnou a mohla bych třeba někdy i já.. :)
    Díky, evily-e@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá neznámá, děkuji za milá slova a něco k tvému dotazu: běž za svým snem a zkus to co by tě bavilo, protože když tě to baví, tak máš z poloviny zaručený úspěch :) za zkoušku to určitě stojí a věřím že to zvládneš. A kdyby to přeci jenom nešlo, tak není nic jednoduššího než odejít a jít jinam. Studovala jsem vysokou školu v Pardubicích, fakultu ekonomicko-správní, obor veřejná správa. Holek tam bylo víc jak kluků, takže předpokládám, že to asi není podobný obor jako ten tvůj, ale to nic neznamená.. může tam být tisíc kluků a neznamená to, že ty bys na to neměla ;) :)

      Vymazat
  15. Vazelínu od značky Balea mohu jen doporučit - hlavně tu parfemovanou :) Já ji používám hlavně na promaštění nehtů před lakováním, ale na paty ji určitě taky vyzkouším (samotnou by mě to teda nenapadlo :D :))

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám ráda vazelínu od Herbavera.. jsou úžasně voňavé po měsíčku a příjemné na pokožce. Mě stála 44 korun, je jí 100 ml, takže jelikož jsem skrblík jsem si koupila dvě. Dá se sehnat třeba i tady http://www.herbavera.cz a poslední věc, která mě u ní baví je ta, že je to český výrobek. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)