Stránky

neděle 21. července 2024

Vlasové peelingy Beauty Jar: Rychlá pomoc pro čistou hlavu!

Krásnou neděli!

Léto je v plném proudu a já doufám, že si ho užíváte plnými doušky! Dneska přináším tip na vlasové peelingy. Ty se cca dva roky zpět staly nedílnou součástí mé vlasové rutiny. Spousta lidí dodnes vlasové peelingy nezná, což je podle mne ohromná škoda, protože to jsou velcí pomocníci. Obzvlášť teď v létě, kdy vlasy dostávají díky chlorované či slané vodě, sluníčku a pocení zabrat mnohem více, je třeba jim věnovat důkladnější péči.. A peelingy zajistí snadno a rychle vyčištění vlasu i vlasové pokožky a odlehčí vaší kštici od všech nečistot i stylingových přípravků, takže jsou pak vlasy jako nové. A značka Beauty Jar na toto myslí a v peelinzích na vlasy je mistrem. Nabízí jich hned několik a já je musela samozřejmě vyzkoušet.. Objednávala jsem tři, každý trochu jiný, tak se na to pojďme podívat.


Začneme asi peelingem Happy Scalp, který mne nadchl ze všech nejvíce a je mojí jedničkou. Je velmi podobný mému milovanému vlasovému peelingu od Yves Rocher, který se cca rok zpět stáhl z trhu. Naštěstí netrvalo dlouho než jsem objevila tento kousek, který jako by mu z oka vypadl. A nejen díky podobné textuře, ale i parfemaci. Je vážně téměř totožný. Peeling je taková tužší pasta, která obsahuje větší, hrubší krystalky se kterými se sice trochu hůře pracuje, ale pokožku hlavy i vlasy opravdu dokonale vydrhnou. Díky peppermintu i lehce chladí, což je teď v létě vůbec labůžo! :) Po kontaktu s vodou se rychle rozpouští, takže nenadělá žádnou paseku a nemusíte dlouze a složitě vymývat. Následně po umytí šamponem a kondicionérem je pak hlava dokonale čistá a vlasy neskutečně odlehčené, jemné a lesklé. Tohle je prostě pecka a očividně si to nemyslím pouze já, protože na Notinu je věčně vyprodaný :D Ale zrovna včera jsem se dozvěděla perfektní zprávu! Nově je tento kousek dostupný i v drogériích Rossmann! Takže vám říkám: neváhejte a běžte pro něho! Stojí kolem 100 - 150 Kč za 100g. Balení je sice malé, ale při použití jednou týdně mi vydrželo více než tři měsíce, takže to není žádná tragédie. Jděte do něj, obzvlášť pokud se vám vlasy rychle mastí a plihnou. Určitě vám poděkují :)








Velmi podařený je také peeling Mintallica, který též doporučuji na mastné vlasy. Tento peeling je texturově úplně jiný, na čištění pokožky hlavy nejde tak drsně mechanicky. Obsahuje spíše jen drobnější šupinky a v gelu je také nadrcený mandlový pudr. Sice to nevydrhne pokožku hlavy tak dokonale rychle a snadno jako Happy Scalp, ale najdete v něm čistící černé uhlí, takže když necháte i chvíli působit jako masku a pak pořádně promasírujete, výsledky se dostaví. Díky osvěžujícímu mentolu a eukalyptovému oleji pokožku i osvěží, je to jako svěží průvan, takže teď v  létě naprostá dokonalost! Jen radím vyhýbat se očnímu okolí, tam tento kousek fakt nechcete :D Za mě je dobrý, výsledky jsou viditelné a vlasy jsou odlehčenější, čistší a fresh, ale není to tak extrémní výsledek jako u peelingu Happy Scalp. Šla bych do něj znovu? Ano, šla, ale cíleně vždy půjdu raději po růžovém :) Seženete tady, cena kolem 130 Kč za 100 g. 








Do třetice tu pak mám aktuálně používaný Brain Storm, který je zase trochu jiný než předchozí dva. Je také gelový jako Mintallica, ale trochu připomíná spíš želé. Obsahuje mandlový olej, po kterém i hezky voní, ale také nadrcené mandlové skořápky a bambusový prášek pro exfoliaci. Ze všech tří je však rozhodně nejjemnější a nejšetrnější. Což je fajn, je díky tomu vhodný i pro citlivější hlavičky, ale osobně pak nespatřuji po čištění s ním vlasy v nějak výrazně lepší kondici. V podstatě nevidím nijak zásadní rozdíl v mytí s ním a bez něho. Sice jsou vlasy hezky jemné, ale není tam takový ten WOW efekt, jestli chápete. Navíc se musím přiznat, že tato podoba a textura vlasových peelingů mi není sympatická - musí se pořádně vymývat, zrnka z vlasů nejdou tak dobře jako u rozpustného peelingu. Naštěstí tady to není taková tragédie jako tomu bylo u jiných dříve vyzkoušených peelingů, ale prostě mě to tolik nebaví. Ze všech tří je za mě nejslabší. K zakoupení je například tady, cena je 125 Kč za 100 g.








Sečteno podtrženo: Pokud sháníte vlasové peelingy za fajn ceny, tak určitě doporučuji omrknout tyto od Beauty Jar. Vybere si opravdu každý. Líbí se mi pestrost nabídky, kdy každý z nich je úplně jiný. Za mě je jasným favoritem Happy Scalp, pro který se chystám v nejbližších dnech vydat do Rossmanna. Ale ani Mintallica není k zahození a i když Brain Storm mne oslovil nejméně, tak použít se také dá, to zase jo. Ceny jsou celkem nízké, takže není o čem. Já bez vlasových peelingů nedám ani ránu a jsou v mojí vlasové rutině stálicemi a vám je mohu jedině doporučit.

A co vy a vlasové peelingy? Používáte? Jaký je váš nejoblíbenější? 

3 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, přiznám se, že tento typ produktu dost flákám, ale mám teď v zásobách jeden z oriflamu, tak uvidím jaký bude.

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych asi dokázala spočítat na prstech jedné ruky, kolikrát jsem tento typ produktu použila, fakt jsem na tohle lempl, ale chci ho zařadit do své vlasové rutiny pravidelně, protože prostě ten pocit vydrbané a čisté vlasové pokožky a samotných vlasů..to chci:-) První dva budu rozhodně potřebovat, navíc tady je mi sympatická i cena:-) A samotná značka taky:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)