čtvrtek 22. prosince 2016

Spotřebováno za listopad 2016

Krásný den vám přeji!

Je tu nové videoooo a jedná se opět o Spotřebovance. Však jsem vám je slíbila velmi brzy :) Opět jsou (nečekaně) nadupaní. Já fakt nevím, jak to dělám, ale je toho pořád spousta. Příště už to bude snad trochu klidnější, ale to teď nechme být a pojďme mrknout na tu listopadovou spotřebu.



Celkem padlo 18 kousků, i když je tam i dost staré dekorativky, která už prostě musela jít z domu. Opět jsem dělala kosmetickou čistku a kromě plné krabice, kterou jsem poslala k dalšímu využití do dětského domova, jsem objevila i pár kousků, které byly už nepoužitelné, takže je tu můžete vidět.


Sprchový gel Vanilka & Kokos Balea - jak mám sprchové gely Balea ráda a používám je, tak v tomhle případě jsem byla na rozpacích a spíše zklamaná. V obale (mimochodem opět takovém svěžím a povedeném) voněl sprchový gel hezky, jenže jakmile jsem ho dostala z tuby, tak byla ta vůně tak nenápadná, že jsem musela hodně napínat čichové buňky, abych ji vůbec ucítila. Škoda, jinak by mě sprcháč bavil. Hodnocení: 2,5/5.

Kakaové máslo tělový peeling Ziaja - opět zklamání a zase kvůli vůni. Nemůžu si pomoci, i když mám řadu kakaové máslo ráda a voní mi, ne v tomhle případě. Parfemace se mi zdá hrozně umělá a.. divná. Jinak peeling je středně hrubý, určitě se dá použít a nijak mi sám o sobě nevadil, ovšem ta vůně mi neučarovala a už proto ho znovu nutně nepotřebuji. Když už peeling od Ziaji, tak zvolím pomeranč, který voněl příjemněji. Hodnocení: 3/5.

Sůl do koupele Porce štěstí t:by tetesept - pokud vám nevadí sladší vůně jako broskev a vanilka dohromady, tak tohle je volba pro vás. Sůl je příjemná, voní intenzivně (více než rybíz) a provoní  nejen vanu, ale i koupelnu. Postupně na intenzitě sice ztrácí, ale asi se nedá čekat, že by vůně vydržela věčně. Kromě toho i obarví vodu, po rozpuštění soli vypadá jako pomerančový džus :D Koupel v soli je příjemná, osvěžující. Pokožku zjemní, ale žádnou extrémní péči úplně nečekejte. Sůl je fajn, ale já upřednostňuji jiné vůně, takže tuhle znovu nutně nepotřebuji. Hodnocení: 4/5.

Tekuté mýdlo Irská káva Aroma Ritual Dermacol - miluju ho! Tyhle mýdla jsou něco a pro mě je to jeden z produktů, které budu kupovat zas a znovu. Tahle varianta je moje neoblíbenější, to už víte, takže mě znovu rozhodně nemine. Mýdlo intenzivně voní, ruce krásně umyje a navíc nevysušuje, takže udělá vše, co od něho potřebuji. Hodnocení: 5/5.


Tělové mléko Original Indulona - od tohoto mléka jsem čekala něco jiného než ve finále dorazilo, ovšem mohu říci: díkybohu! Protože tenhle kousek se mi opravdu zamlouval. Ať už jemnou pudrovou vůní, která není až tolik podobná klasické modré Induloně na ruce (a tělovému krému), ba je ještě o level výše. Tak lepší hydratací oproti kolegům s jinými parfemacemi. Jako bonus rychlé vstřebávání a příjemný pocit. Snad jen to balení to chce více vychytat, u mléka, které není tekuté, není tahle lahvička šťastná volba :( Hodnocení: 4/5.

Zvláčňující krém na nohy Dermacol - příjemně voněl, měl lehkou konzistenci, rychle se vstřebával a to je možná právě ten problém.. s nohama nic extrémního nedělal. Sice zjemnil, ale ne tolik, aby si poradil jen s nepatrně tvrdší pokožkou nohou. Pro mě určitě nedostatečná péče a ani v kombinaci s balzámem stejné řady mi úplně nestačil. Hodnocení: 2/5.

Krém na ruce Irská káva Aroma Ritual Dermacol - jak miluji celou řadu AR, tak tenhle krém mne neuchvátil a znovu ho nepotřebuji. Sice nádherně voní a má příjemnou lehkou texturu, ale hydratace je mizerná. Ruce po chvíli potřebují namazat znovu, protože se pocit hydratace nedostavuje. Za mě tenhle kousek ne, bohužel. Hodnocení: 2/5.

Suchý šampon Marrakech Batiste - je třeba tohle více komentovat? Víte, že tyhle šampony zbožňuji a ani tahle varianta není výjimkou. Naopak. Vůní mi je příjemnější než většina z nich. Je krásně orientální a ty dálky z ní přímo cítíte. Síla, jakou v sobě mají tyhle šampony je opravdu dokonalá. Snad jen nepatrně horší než verze Original, která je za mě nejlepší a kvůli tomu hodnocení: 4,5/5.

Miracle Hair Insurence Aussie - jsme doma zkoušely se ségrou obě a nakonec skončil trvale u ní, protože s mými vlasy to nic nedělalo. A ono ve finále ani s jejími, jak mi bylo řečeno. Jen lehký sprej, kterým si stříkáte vlasy spíše pro dobrý pocit, než nějaký výrazný efekt. Asi nutně nepotřebujeme ani jedna. I když vůně příjemná a rozprašovač taky není k zahození. Hodnocení: 2/5.


Jemný čistící krém Hyaluron Dermacol - příjemný čistící krém, který dočistí pleť jak potřebuji a zároveň je k té pleti opravdu pečující a zanechá ji velmi dobře naladěnou. Pokud máte sušší pleť, tak ho omrkněte, protože na rozdíl od většiny čistících produktů nemá tendence vysušovat. Zanechá pleť čistou a zbavenou všeho a dostaví se příjemný hydratační účinek. Za mě ano a dalšímu balení bych se nebránila. Jenom balení se mi nelíbí, díky krémovému složení se v poslední cca čtvrtině docela špatně doluje. A vůně mi taky úplně neuchvátila. Výsledek ale super. Hodnocení: 4/5.

Jemný enzymatický peeling Lirene - je něco mezi peelingem a maskou. Neobsahuje zrníčka jako klasické exfoliační peelingy, ale působí jako maska, poté ho opláchnete a máte pleť vyčištěnou. Kromě toho je pleť i krásně hydratovaná, přesně jako po působení masky. Jednoduše je to něco mezi. Celkem příjemné, bez nepříjemného štípání, pálení a svědění. Lehce lze opláchnout a výsledek za to stojí. Cena je také příjemná, takže dalšímu balení bych se rozhodně nebránila. Hodnocení: 4,5/5.

Noční krém PharmaHyaluron - příjemný krém, který mi bez potíží vyhovoval. Příjemná lehká vůně, sice chemického rázu, ale neobtěžující. K tomu lehká krémová konzistence, ale o trochu hutnější a mastnější než denní verze, takže na noc ideál. Rychlé vstřebání a příjemný konečný efekt. Pleť jsem v poslední době měla krásnou, takže mám z krému (i sér, která jsem vám ukazovala v minulých dílech Spotřebována) dobrý pocit. Hodnocení: 4/5.


Lak na nehty STARS Enamel Gabriella Salvete - jeden z nejkrásnějších pískových laků, jaký jsem měla. Ovšem přišel jeho konec. Myslím, že ho nemusím rozebírat víc, protože každý z kosmetických nadšenců doma minimálně jeden pískáč této značky má/měl :) Krásný odstín, skvělé schnutí a dobré krytí a vcelku přijatelná výdrž. Jediný problém bylo odlakování, ale všichni známe alobalovou metodu, že jo? ;) Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty Lycra Pro 312 Ultra Violet Rimmel - měl nádhernou barvu, ale jelikož těch laků nádherných barev mám spoustu, nedostávalo se na něho tak často, jak by si zasloužil. A jelikož ho mám doma dobré čtyři roky a nevypadá už ani trochu jako na začátku, je čas se s ním rozloučit.. Pamatuji si, že krytí bylo v pořádku, velmi rychle zasychal a výdrž nebyla vůbec špatná, kolem tří dnů zvládal. Už se dlouho neprodává, takže víc asi netřeba. Hodnocení: 4/5.

Pískový lak 163 Hey, nude! Essence - ani pískové laky Essence mne neminuly. Tenhle nude byl zaručeně mým nejoblíbenějším, o čemž svědčí téměř vypotřebované balení. Jenže teď jsem lakům moc nedala, takže stihl ztuhnout.. No nevadí, budu na něho vzpomínat v dobrém. Pískový efekt v tomhle případě vypadal vážně luxusně, pěstěně, přirozeně. Jemný champagne odstín byl šmrncnutý stříbrnými třpytkami. Rychle schnul, ve dvou vrstvách kryl a parádu nadělal na dlouho dobu. Palec nahoru. Hodnocení: 4,5/5.

Pískový lak 156 Me & My Lover Essence - opět pískový a zase vcelku pěkný. Tentokrát červená se zlatými třpytkami. Vypadal krásně, byl to ideální vánoční společník :) Dobře kryl, rychle zasychal a šel poměrně dobře odstranit, což je u pískáčů co říct. Jen výdrž mne v tomto případě neohromila, nebyla totiž delší než dva dny. Hodnocení: 2,5/5.

Lak na nehty 93 C'ést La Vie! Essence - tohle je už opravdu historický kousek, pamatujete si na ně? :) Tyhle laky byly povedenou záležitostí a jejich kvalitu nepředčily ani nově vyvíjené kousky. Vzpomínám na ně s láskou. Tahle oranžová byla každoročním oblíbencem léta. Však aby ne, kdy jindy podobnou barvu vytáhnout. Škoda, že už tyhle krasotinky nejsou k dostání..

Lak na nehty Nude Glam Essence - tenhle nude odstín do růžova byl můj nejoblíbenější. Opět platilo to samé, krásné krytí, dobrá výdrž,.. Malé využitelné balení. Milovala jsem ho a jako jednomu z mála laků jsem si téměř sáhla na dno.

Gelové linky Lasting Drama Maybelline - jsem používala moc ráda. Jednalo se o jedny z nejlepších gelových linek, jaké jsem měla, i když linky Gel Intenza od L'oréalu se mi zdály o něco lepší. Avšak, ani tohle nebyl krok vedle. Krásná sytá černá, v balení i super štěteček, kterým se dá lehce nakreslit i ta nejtenčí linka. Drží obstojně, ale o něco ztrácí přes den na intenzitě, oproti kolegyni. Jenže jsem nějak přesídlila z gelových linek na fixa a tyhle mi stihly mezitím ztuhnout. Bohužel tolik, že ani naředění s nimi moc nehnulo, tak se nedá nic dělat.. Se zbytkem na dně se loučím.. Hodnocení: 4/5.

+ pilník na nehty Essence

Tak a to by asi zase jednou stačilo, že? :) Sejdeme se u tohoto formátu opět v příštím roce.

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

13 komentářů:

  1. Dermacol produkty s vôňou kávy som zrovna dnes ovoniavala v DM-ke a je to jedna z najkrajších vôní vôbec :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Toho tedy je. Docela mě zaujal ten čisticí krém Dermacol. Mám sušší pleť a většina různých gelů je docela vysušuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by ti mohl gel vyhovovat, Ivanko :) Je fakt hodně příjemný, ten "naducaný" pocit po omytí se mi líbil a to mám pleť smíšenou :)

      Vymazat
  3. Miluju vůni irské kávy od Dermacolu, necítím tam přímo kávu, ale vůně to je boží. :) Suché šampony od Batiste mám taky moc ráda, aktuálně mám verzi Sweetie a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš karamel, že? :) Ale prý takhle Irská káva voní, tak nevím :) Batiste jsou nejlepší! Teď jsem objevila ještě zásoby asi dvou maličkých a pak musím dokoupit :D

      Vymazat
  4. Asi se budu opakovat, ale kávová řada od Dermacolu je asi to nejlepší od této značky, co jsem vyzkoušela :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já ji taky zbožňuji :) Hned jsem včera koupila do zásoby další mýdlo :D Jen ten krém je bída :(

      Vymazat
  5. Pro mě je to také jedna ze stálic, kterou můžu mít zas a znovu :) Zrovna včera jsem si zase koupila to tekuté mýdlo :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tekuté mýdlo s vůní Irské kávy jsem zrovna včera dopotřebovala, ale hned jsem ze zásob vytáhla další, ta parfemace je prostě dokonalá:-) Ale krém na ruce ze stejné řady je dost průšvih, voní krásně, ale ta hydratace nestačí. A takových voňavých hříšníků ohledně krémů na ruce mám teď doma víc - od Oriflame s mandarinkou a kořením a pak z vánoční limitky YR, oba hezky voní, ale hydratačně je to slabota.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky včera pořizovala další mýdlo :) Jej, tak to jsem ráda, že jsem si ten krém na ruce z limitky YR nekupovala :D to bych byla akorát naštvaná :) teď mám zase krém Dermacol, ten s třešňovým květem a to je jiná, ten je zábavnější :)

      Vymazat
  7. Ahoj Klári, jaký je pro tebe nejdokonalejší krém na ruce? Díííky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, ufff, dost těžká otázka :) Jeden z nejlepších pro mě byl SOS (červený) od Dermacolu.. pak mě napadá krém na ruce od Ziaji, doma jsme měli několik variant a všechny super :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)