středa 23. listopadu 2016

Večerní čistící rutina - Lirene, Dermacol a Ecotools

Krásný den vám přeji!

Už nějakou chvíli používám tři další kousky z péče o pleť, o kterých bych vám nyní ráda pověděla. Víceméně zastávají kompletně moji každodenní rutinu čištění pleti a vzájemně se skvěle doplňují.

Micelární voda - Lirene

Oficiální popis: Jemné složení s micelami pro efektivní a jemné čištění bez vody. 3v1: 1. čistí, 2. odstraňuje make-up, 3. tonizuje. D-panthenol, med a glycerol zjemňují a hydratují pokožku. Vitamin C pomáhá pleť regenerovat a rozjasňovat.



Micelárka této značky je jedna z těch, se kterými jsem začínala. Už je to dávno, co jsem ji měla naposledy a tak jsem se na ni docela i těšila. Od posledního testování uběhl nějaký ten čas a micelárka prošla několika inovacemi. A myslím, že nejen obalu, ale i obsahu, protože mám pocit, že je nějaká lepší. Zatímco dříve jsem měla z micelární vody pocit silně ulepené pleti, nyní je to o poznání příjemnější. Pocit nepříjemného lepení je pouze nepatrný a když se na něho vyloženě nezaměřím, nevím o něm. Voda velmi dobře pleť vyčistí, to je vždy vidět po použití na každém odličovacím tampónku. Na dočištění pleti každý večer je naprosto vyhovující. Na odličování bych ji samotnou úplně nedoporučila. Sice oční okolí nijak nedráždí, ale oční make-up má tendenci po pleti spíše rozšmrdlat než důkladně odstranit. S řasenkou se hodně dlouho pere. Pokud máte rádi neparfemované produkty, tak tohle asi není úplně pro vás, protože tahle micelárka má lehce nasládlou (a chemickou) vůni a ne úplně nenápadnou. Jako nijak mi nevadí, ale mám pocit, že se nemusí líbit každému. Voda je nyní k dostání i v tomto větším 400 ml balení, které vám nějakou tu chvíli určitě vydrží. I když mám pocit, že ubývá poměrně rychle, což nechápu, protože nálevka je malá a k žádnému zbytečnému plýtvání nedochází..

No takže asi takhle, není to nejlepší micelární voda, kterou jsem doma kdy měla. A myslím si, že v drogériích v podobné cenové relaci naleznete i lepší kousky. Nemůžu říci, že by mi neposloužila, jelikož používám micelární vody pouze na čištění pleti, tak mi pro tyto účely naprosto dostačuje. Nutně ji ale znovu mít nemusím. Shrnula bych ji asi jako průměr, neurazí - nenadchne. Seženete v drogériích, cena za 400 ml je cca 150 Kč nebo zde za 135 Kč.




Jemný čistící krém Hyaluron - Dermacol

Tenhle kousek je podle mne o dost zajímavější. Pokud máte sušší nebo namáhanější pleť a sháníte něco jemného na čištění pleti, tak zbystřete.

Oficiální popis: Hloubkově čistící a regenerační krém s kyselinou hyaluronovou navrací pleti pružnost a podporuje obnovu buněk. Pleť účinně hydratuje a nezanechává nepříjemný pocit pnutí. Je vhodný pro odlíčení tváře i očního make-upu.



Čistící krém zní hodně zajímavě. Použití je pro mě neobvyklé (odstranit se má pouze navlhčeným tampónem), ale já jsem si ho zase trochu upravila a používám ho ve sprše. Klasicky nanesu na obličej, chvíli masíruji a čistím pleť a poté opláchnu. A vyhovuje mi to tak. Čím míň práce s tím mám, tím jsem spokojenější :D Krém je v tubě. Pěkné, růžovoučké. Líbí se mi! :D Sice trochu nepraktická věc, protože ke konci to nebudete moci vydolovat, ale odpouštím. Jedná se skutečně o bílý krém, který se lehce roztírá a je na pleti neuvěřitelně příjemný. Krásně jemný a je to po té pleti jako pohlazení. Vůně je taková.. nijaká, zvláštní. Trochu mi to připomíná nějaký dětský krémíček :D Není to žádná intenzivní nepříjemná věc, ale ani žádná ohromující záležitost. Opláchnout jde lehce, i když gel se asi oplachuje jednodušeji. Co se týče odlíčení make-upu, tak očím se vyhýbám. Bohužel, to ani tento kousek nezvládne snadno a rychle a navíc nerada používám odličování očí za mokra. Ale na dočištění pleti ideál. Strašně se mi líbí ten konečný výsledek, kdy je pleť opravdu hezká. Není ani trochu vysušená, napnutá nebo podrážděná a ač je vyčištěná od špíny, tak je krásně "plná" a hydratovaná i po umytí. Myslím si, že pro sušší pleť je tohle fajn kousek k čištění, protože oproti ostatním gelům, pěnám a tak dále, tohle nejen čistí, ale zároveň pečuje. Zaujal mne a přijde mi to jako fajn věc, kterou jsem dosud ještě v nabídce značek nepotkala. Krém seženete zde za 99 Kč / 100 ml a snad i v drogériích (?).



Konjak Ecotools

Oficiální popis: Ručně vyrobena ze 100% přírodních ingrediencí včetně konjakových vláken. Konjak je vysoce obnovitelná kořenová trvalka tvořená především škrobem. Pečujte o svou pleť jemně, ale zároveň účinněji - pouze s použitím jemného čistícího produktu a vody. Odstraňuje špínu, olej a make-up a zanechá vaši pleť zářivou bez nežádoucího vysušení a zarudnutí. Houbička je bez vůně a barviv, je dermatologicky testována a je dostatečně šetrná k pokožce, takže ji lze používat ráno i večer. Vyměňujte po 1 - 3 měsících. Pro nejlepší výsledky používejte každý den. Po každém použití houbičku propláchněte vodou a nechte na vodorovné ploše uschnout.



A s tím vším mi u čištění pleti pomáhá ještě tahle houbička. Konjak houby se nyní hodně rozmohly a seženete je už u nejrůznějších značek. Já tu mám už celkem dlouho tuhle od Ecotools, kterou je čas vám představit a pomalu zahodit, vzhledem k tomu, že její životnost je maximálně 3 měsíce. Byla jsem na ní celkem zvědavá, protože se jednalo o moji první zkušenost. Když si houbu koupíte, tak jde o zvláštní tvrdou hmotu, kterou však po namočení málem nepoznáte. Nasákne totiž vodou, o něco se ještě zvětší a rázem je příjemně měkká. Postupně je houbička stále pórovitější a přijde mi, že ta jemnost postupem času vyprchává. Ale nebojte se, že si ke konci budete dřít pleť šmirgl papírem, to zase ne :D Pořád je to paráda, jen z počátku je o něco jemnější. Používala jsem ji chvíli samostatně, ale čištění se mi nezdálo úplné, takže jsem najela klasicky na rutinu s čistícími gely/peelingy. Takhle jsme ji používala téměř denně. Hodně se mi osvědčila i třeba jako společník při oplachování pleťových masek. Jde to s ní rychleji a je to příjemnější, zároveň ještě hezky namasírujete pleť. Jednoduše pokud si nechcete obličej drhnout svými prsty, tohle je varianta pro vás. Čištění s houbičkou mi přijde ještě o něco důkladnější a hlubší, zároveň ale pleť není podrážděná, spíš naopak. Mé pleti se to hodně líbí, je to takové rozmazlující, masírovat si jemně obličej houbičkou :) Po umytí je třeba důkladně vypláchnout a nechat uschnout. Houbička se zcvrkne, ale nelekejte se, po dalším napuštění vodou zase naroste do správných rozměrů :D a takhle pořád dokola, až je čas se s ní rozloučit a nahradit ji..



Po cca dvou měsících používání:


Pokud trpíte na zarudnutí či podráždění pleti a chcete ji třeba jen jemně něčím vyčistit, tak konjak houbu určitě doporučuji. Je to s ní příjemné a nedělalo mi nejmenší problém houbičku zapojit do každodenní čistící rutiny. Kartáčky každému nesedí, ale tohle nemůže vadit snad nikomu :) Existuje i hrubší varianta, pokud někdo raději drsnější čištění pleti, ale nemám vyzkoušeno, takže netuším, jak hodně/málo hrubá je a zda je to vhodné na každý den. Mně se tyhle houbičky líbí a do budoucna si plánuji nějakou konjak určitě znovu pořídit. Tuhle od Ecotools seženete buď zde za 225 Kč nebo v DM drogérii za 249 Kč.

A co vy používáte aktuálně k čištění pleti? Zkoušeli jste konjak houbu?

*PR produkty zaslané k otestování e-shopem Kupkosmetiku.cz a zastoupením Dermacolu

10 komentářů:

  1. Docela jsi mě nalákala na tu houbičku, ale přijde mi drahá :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konjak mají i jiné značky i za nižší ceny, tak je omrkni :)

      Vymazat
  2. tieto články sú super, veľmi sa mi páči, ako podrobne si všetko spracovala ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to jsem ráda, že to vyhovuje! :) Však jsem to v úterý sepisovala někdy do půlnoci :-O :D

      Vymazat
  3. Micelárku od Lirene taky teď používám, už mám několikáté balení, ale je pravda, že dřív mi nevyhovovala vůbec.. Konjakovou houbičku jsem ještě nezkoušela, ale myslím, že by mohla být fajn :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně dřív přišla taky horší.. vždycky jsem o ní tak nějak věděla a teď ji používám den za dnem a nic mě netrápí, když to tak řeknu :D :)

      Vymazat
  4. Ten čistící krém od Dermacolu jsem měla a musím souhlasit, že po použití byla pleť taková jakoby napapaná, nebo jak to označit, prostě bylo vidět, že ten krém ji nejen odlíčil, ale i dal něco navíc.

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Podívej, existujou i levnější alternativy (např. Ebelin za cca 70 Kč) ;) :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)