středa 19. října 2016

Masky na obličej - Vichy

Krásný den vám přeji!

Tyhle masky jsou jedny z nejzajímavějších novinek značky Vichy v letošním roce. Moc se mi líbí už vzhledově a nemohla jsem se dočkat, až masky i vyzkouším. V nabídce jsou rovnou dvě varianty - Čistící jílová pleťová maska a Rozjasňující pleťová peelingová maska.


Čistící jílová pleťová maska

Oficiální popis: Formule bohatá na minerály obsahuje kaolin a bentonitový jíl, které pomáhají odstraňovat nadměrné množství mazu a nečistot. Testováno na citlivé pleti pod dermatologickou kontrolou. Formulováno s mineralizující termální vodou z Vichy. Bez parabenů. Ihned po aplikaci je pleť vyčištěná a hebká na dotek.




Přišla na řadu jako první, protože jsem potřebovala zatočit s černými tečkami a trochu něco udělat s póry. Maska je jílová, takže si na obličej dáváte tak trošku bahýnko, to vás asi nepřekvapí. Parádní je, že je balení masky rozděleno na dva samostatné pytlíčky, takže máte (minimálně) na dvě použití. Jeden pytlíček mi parádně stačil na celý obličej. Masku necháte na pleti působit 3 - 5 minut a poté jednoduše opláchnete. Maska začne po několika minutkách hezky zasychat, ale pod nátlakem vody se rychle opláchne, nemusíte se bát :) Za celou dobu, o masce ani nevíte, nepálí ani neštípe, jen jemně zasychá. Výsledek je však naprosto úžasný. Copak, že pleť je jemná, hebká a tak dále.. Takový pocit mívám po každé masce.. Ale výsledek, který mne ohromil po této, je ten opravdu čistý obličej. Především mne zaujalo menší množství černých teček, kterých jinak mívám na nose opravdu hafo. A všimla jsem si i stažených pórů. Za mě tedy celkem nadšení a velká spokojenost a dokonce natolik, že přemýšlím o tom, že bych za ni dala do budoucna ty peníze..


Rozjasňující pleťová peelingová maska

Oficiální popis: Chemický účinek s AHA (ovocné kyseliny) pro odstranění odumřelých buněk, mechanický účinek s horninou sopečného původu pro jemnou exfoliaci. Obsahuje vitamin Cq, který pomáhá rozjasnit vzhled pleti. Testováno na citlivé pleti pod dermatologickou kontrolou. S termální vodou z Vichy. Bez parabenů, hypoalergenní. Pleť okamžitě působí svěžeji a zářivěji. Textura pleti je vyhlazená. Pleť působí hydratovaně a vláčně.




Na peelingovou masku jsem byla hodně zvědavá a těšila jsem se na ni od začátku. Opět má stejné balení, tj. pytlík rozdělený na dva menší. Takže minimálně dvě použití. Tentokrát jde ale o masku gelové konzistence a lehce narůžovělé barvy. Masku rozetřete po celém obličeji a necháte opět působit pět minut, poté opláchnete. Pokud u peelingové masky předpokládáte obsah zrníček, tak vás vyvedu z omylu, protože při aplikaci nikde nic neuvidíte a téměř ani neucítíte. Obsahuje velmi, ale opravdu velmi jemně namletý prášek, který peeling mírně napodobí, ale není to nic, co by jeho funkci plnohodnotně zastalo. Maska rychle začíná působit. A tentokrát opravdu poznáte, kdy působí, protože už asi po dvou minutkách maska začíná lehce štípat. Tím to ale nekončí, po další minutě přechází štípání v intenzivní zvláštní pocit. Je to něco mezi štípáním a chladivým efektem. Strašně těžce se to popisuje, jelikož jsem dosud takhle zvláštní průběh nezažila :D Ale není to až tak špatné. Maska na obličeji nijak nezasychá, takže ji poté jednoduše spláchnete a při tom odstraňování a masírování obličeje možná konečně ucítíte takové opravdu slaboulinké škrábání jako od velmi jemného "peelingu". Po opláchnutí je pleť jemná, zdá se mi více vyživená, ale pro změnu zase ne tak krásně vyčištěná. Myslím, co se týče například černých teček či pórů. V tomhle ohledu se mi zdála jílová maska úspěšnější. Tahle sice také není špatná, ale více mne zaujala jílová maska.


Masky a více informací najdete zde. Cena je kolem 100 Kč za 2 x 6 ml a seženete v lékárnách. Na internetu jsem je našla i kolem 60 Kč, což už vůbec nezní špatně :)

Co vy a masky Vichy? Zaujaly vás? Máte vyzkoušené?

10 komentářů:

  1. Tak to jsem nevěděla že Vichy už má i masky na obličej, ale ta jílová maska mě teda hodně zaujala :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo v nabídce jsou někdy od května nebo června :) Jílová je super, asi si ji budu muset koupit znovu :D

      Vymazat
  2. Obě bych ráda vyzkoušela. Asi navštívím lékárnu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají hodně dobře, asi se po nich na netu podívám. 60,- je opravdu super cena. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo těch 60 Kč je super, tak musím očíhnout, kde se dá na e-shopech sehnat :)

      Vymazat
  4. už dlho zháňam čosi proti čiernym bodkám, takže do tejto masky by som určite šla :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určo omrkni :) teď tu mám ještě jílovou od Lirene, tak doufám, že bude taky tak super :)

      Vymazat
  5. Ja ted pouzivam jilovou od Lirene. Je fajn, ale trochu znat, ze na suchou plet neni primarne urcena. Jinak z techto me zaujala spise ta druha, peelingova :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta tu na mě teď taky čeká, brzy se na ní chystám :) Tak to by mohla podle všeho na mojí normální až mastnou pleť sedět, těším se!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)